Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array SharPPP PC Specs
    SharPPP PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V Edition 10th
    ProcessorIntel core i7 5930k @ 3.7GHz
    Memory (part number)Gskill Ripjaws 4 F4-2400C15Q - 16GRK
    Graphics Card #1EVGA GTX 780 Ti
    MonitorAsus ROG SWIFT PG278Q
    Storage #1Samsun 840 Pro 256Gb
    Storage #22x Caviar Black 1Tb
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseCorsair Obsidian 900D
    Power SupplySeasonic 1200 Platinum
    Keyboard Logitech G710+
    Mouse Steel Series Sensei [Raw]
    Headset HyperX
    Mouse Pad Steelsereies XL
    OS Windows 8.1 Pro
    Network RouterFibra 200mb
    SharPPP's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    91

    i9900k + Maximus XI Extreme + Gskill F4000C17 problem, pls help :(

    Hi everybody,
    as the title suggests I have a problem with my new build, below I explain my problem and the complete build.

    Processor: I9-9900K
    Mobo: Asus Maximus XI Extreme
    Ram: G.Skill F4-4000C17Q-32GTZR Trident Z RGB
    VGA: Titan Xp Collectors Edition Jedi
    SSD: Samsung 970 Evo Plus 1Tb
    HDD: Caviar Black 1Tb
    PSU: Seasonic Prime 1000 Titanium

    Full custom loop EK: 2x Rad PE coolstream

    So, at the first power-up everything seems to have gone well, I set the xmp 1 except and go out and everything is ok, while I was installing the drivers and restarting the system, it shuts down and restarts with the message "Memory Ok, pls enter in the bios and check ram setting ", once entered the bios I realize that the mobo has set values ​​in the car for VCCIO and System Agent Voltage at 1.40, I would say very high values. I try to do a 5ghz oc with standard parameters:

    AVX: 4
    CPU core Voltage: from 1.30 to 1.34
    LLC = 7

    and unlocking all the various parameters as indicated in the various guides read on the net. Nothing at 5ghz I can't find stability even touching the VCCIO and System Agent Voltage.
    Launching cinebanch r15 the pc always crashes. I have now did the tests with memtest.


    Without XMP: 0 errors
    With XMP 1: 3 errors (not completed)

    I will place the screens
    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2019-06-28 at 18.29.46.jpeg 
Views:	0 
Size:	108.4 KB 
ID:	80829
    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2019-06-28 at 19.02.04 (1).jpeg 
Views:	0 
Size:	130.2 KB 
ID:	80830
    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2019-06-28 at 19.02.04.jpeg 
Views:	0 
Size:	123.1 KB 
ID:	80831

    As you can see the values set automatically on the system agent voltage and VCCIO are very high.
    Now I wonder if it's a IMC processor or RAM problem

    PS: bios updated to the latest version

    Please help me

    thanks a lot

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array Vlada011 PC Specs
    Vlada011 PC Specs
    MotherboardRampage V E10 (BIOS 1903)
    ProcessorIntel®i7-5820K (4.5GHz 1.325V)
    Memory (part number)CMD16GX4M4A2666C15
    Graphics Card #1ASUS GTX1080Ti Poseidon
    Sound CardSound Blaster ZxR
    MonitorSamsung P2450H
    Storage #1Samsung 970 EVO PLUS 1TB
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB/WD Black 2TB
    CPU CoolerEK RGB Monoblock RVE10
    CaseLian Li PC-O11 WXC
    Power SupplyEVGA 1200 P2
    Keyboard Deck 87 Francium PRO - MX Brown DS PBT
    Mouse Logitech G900
    Mouse Pad Steeseries QCK
    Headset/Speakers CREATIVE T5900 5.1
    OS Windows 10 Pro x64 v1903
    Accessory #1 iPhone SE Space Grey
    Accessory #2 EK XRES D5 Revo 100 Glass PWM + CoolstreamPE 360
    Accessory #3 Noctua NF-A12x25 PWM x3 (radiator)
    Vlada011's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    20
    Posts
    1,457

    If you have errors on memory you need to RMA whole kit.
    You can't do nothing if reliable test show Errors.
    Memory should be tested on default without changing frequency, timings or voltage.
    Eventually if Memtest pass and no problem with stability on advertised speed you can repeat test once more later.

    When new memory arrive don't change frequency or timings. Check stability and left memory on default.
    You need to OC processor firts and find stable frequency you want.

    It's not every i9-9900K capable to work on 5.0GHz on all cores.
    My advice for memory is manual setting. Usually frequency and timmings could give better performance then XMP.
    When new kit arrive first testing memory over night. I use MemTest86 FIRST.

    I used 3 tests for testing memory.
    Memtest86, HCI Memtest and Gold Memory.
    Every single of them run over night.
    Memtest86 is most important.
    Last edited by Vlada011; 07-07-2019 at 09:39 AM.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •