Page 36 of 46 FirstFirst ... 26 34 35 36 37 38 ... LastLast
Results 351 to 360 of 457

Thread: Latest C7H BIOS

  1. #351
    New ROGer Array RSFoxx PC Specs
    RSFoxx PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 3700x
    Memory (part number)F4-3200C14-8GTZN
    Graphics Card #1Asus ROG Strix RTX 2080 OC
    Storage #1Samsung EVO 970 NVMe M.2 256GB
    Storage #2Crucial MX500 2TB
    CPU CoolerCorsair H115i Hydro Pro
    CaseNZXT H700
    Power SupplySeaSonic Focus 750w 80+ Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK.2 Silent
    Mouse Corsair Glaive RGB
    Headset Corsair Void Pro
    OS Windows 10
    Accessory #1 Audio-Technica AT2020 Microphone

    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by Lothos View Post
    I did a 3D mark Test (latest version) and my score (CPU only not GPU) went from a 9100 to a 10500 because I went from 3733MHz to 4400Mhz

    So based on that it would seem I have over a 15% increase on the benchmark.
    Not sure how you ever got a 9100. I never saw that even when my ram was 2133mhz. I would like to see your 10500 though. Here is mine at 3800mhz CL16.

    Click image for larger version. 

Name:	timespy.jpg 
Views:	0 
Size:	167.2 KB 
ID:	82032

  2. #352
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    93

    Quote Originally Posted by RSFoxx View Post
    Not sure how you ever got a 9100. I never saw that even when my ram was 2133mhz. I would like to see your 10500 though. Here is mine at 3800mhz CL16.

    Click image for larger version. 

Name:	timespy.jpg 
Views:	0 
Size:	167.2 KB 
ID:	82032
    When I get home tonight I will run another Time Spy to show you. I have a GTX 1080 (not a 2080 like you have) and I had 32GB of memory at the time when I got my score to 9100 and was running the 32GB at 3733Mhz with CL14 timings.

    I downgrade to 16GB and was able to get the 4400Mhz with CL18 timings and the big boost in score.

  3. #353
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    93

    Here you go, my 3DMark screenshot

    Click image for larger version. 

Name:	3DMark.jpg 
Views:	0 
Size:	730.2 KB 
ID:	82035

  4. #354
    New ROGer Array EZ_PC_TECH PC Specs
    EZ_PC_TECH PC Specs
    MotherboardCrosshair Hero VII x470/MSI Godlike x570
    ProcessorRyzen 7 3700X/3900X/3950X
    Memory (part number)G.Skill FlareX 3800 14-16-14-16-26 CR1)
    Graphics Card #1MSI 1070Ti Titanium EK WB
    Graphics Card #21080Ti EK WB
    MonitorMSI Optix 32"
    CPU CoolerXSPC Raystorm Pro + Alphacool XT45 360 + D5 + HW Labs GTX480 + HW Labs GTX420
    CaseFully custom
    Power SupplySeasonic Prime SSR-650T
    OS Windows 10 Pro
    EZ_PC_TECH's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    94

    Post

    Quote Originally Posted by Lothos View Post
    Here you go, my 3DMark screenshot
    Interesting. My 3700X has a higher score than 3800X without any overclock or PBO. Just autoboost.
    https://www.3dmark.com/spy/8519816

  5. #355
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    93

    Quote Originally Posted by EZ_PC_TECH View Post
    Interesting. My 3700X has a higher score than 3800X without any overclock or PBO. Just autoboost.
    https://www.3dmark.com/spy/8519816
    Honestly do not know, I am not overclocking anything either just setting up the ram is all.

  6. #356
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I am running a 2700x with Flare X 3200 ram.
    After updating to the latest bios my system always shuts off on a restart.
    Back to 2304 for me.

  7. #357
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by theAlmightyEyeball View Post
    I am running a 2700x with Flare X 3200 ram.
    After updating to the latest bios my system always shuts off on a restart.
    Back to 2304 for me.
    I have the CH7, a 2700X and 32GB of Flare X (4x 8GB) and do not see this behaviour on BIOS 2801. BIOS settings are default other than turning on DOCP standard, Performance enhancer L3 and SVM mode.

  8. #358
    ROG Enthusiast Array Frostie36 PC Specs
    Frostie36 PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero X470 WiFi
    ProcessorRyzen 2700x
    Graphics Card #1Evga 1080TI FE
    Sound CardCreative X-Fi pcie
    MonitorAsus VG278QR
    Storage #1Samsung 840 Pro 256mb
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12S SE AM4
    CaseHAF 932 Advance
    Power SupplySilverstone Strider 1000w
    Keyboard Logitech g15 v2
    Mouse Logitech G502
    Headset/Speakers Creative Headphones
    OS Windows 10 Pro X64
    Network RouterNetgear WNDR4500

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    42

    2700x with gskill flare x 32gb (2x16gb kits) and have zero issues with the latest bios.

  9. #359
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Frostie36 View Post
    2700x with gskill flare x 32gb (2x16gb kits) and have zero issues with the latest bios.
    I have one 16 GB kit.
    I used DOCP to set ram timings like in every previous bios.
    When I do a restart the PC acts like it wants to restart, gives a POST screen, shuts off, then it starts back up and runs as if it seems ok.

    Do you have Precision Boost Overdrive enabled? Or just Precision Boost?

  10. #360
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Frostie36 View Post
    2700x with gskill flare x 32gb (2x16gb kits) and have zero issues with the latest bios.
    I have the CH7, a 2700X and 32GB of Flare X (4x 8GB) and do not see this behaviour on BIOS 2801. BIOS settings are default other than turning on DOCP standard, Performance enhancer L3 and SVM mode.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    After reading your posts about non-issues I went ahead and tried again.
    As of now I have Core Performance Boost: off.
    Precision Boost OD: off.
    CPU Ratio: Auto.
    DOCP Standard.

    So far it has rebooted fine.
    But I don't know why the Processor is still boosting above 4 GHz in Windows. I turned all boosting off.

Page 36 of 46 FirstFirst ... 26 34 35 36 37 38 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •