Page 62 of 111 FirstFirst ... 12 52 60 61 62 63 64 72 ... LastLast
Results 611 to 620 of 1108
  1. #611
    New ROGer Array igralec84 PC Specs
    igralec84 PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)2x F4-3200C14-8GVK
    Graphics Card #1RTX 2080 FE + EK Waterblock
    MonitorHP Omen 32
    Storage #1WD Blue 250gb M.2
    Storage #2Kingston SSD 128GB
    CPU CoolerEK-KIT X360
    CaseThermaltake Core P3
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300 G2
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse ASUS ROG Pugio
    Headset/Speakers Logitech Z333
    OS Win 10 Pro
    Accessory #1 3x Noctua NF-F12
    Accessory #2 Phanteks Premium Riser
    igralec84's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    83

    It seems there are new chipset drivers available?
    https://www.amd.com/en/support/chips...ocket-am4/x470

  2. #612
    ROG Enthusiast Array alexp999 PC Specs
    alexp999 PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen R9 3900X
    Memory (part number)32GB G.Skill FlareX 3600 C16
    Graphics Card #1ASUS Strix RX Vega 64
    CPU CoolerCustom w/c
    CaseLian-Li PC-O11 Dynamic
    Power SupplyBeQuiet! Dark Power 10 850W
    Keyboard Logitech G513
    Mouse Logitech G403 Hero
    OS Win 10 Pro x64

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by igralec84 View Post
    It seems there are new chipset drivers available?
    https://www.amd.com/en/support/chips...ocket-am4/x470
    Doesn't do much:

    This adds silent/unattended install options; fixes a rare Ryzen power plan install bug; and fixes two text string errors in Windows 7.

  3. #613
    New ROGer Array blubhimself PC Specs
    blubhimself PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 3700X
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C15D-16GTZ
    Graphics Card #1MSI RTX 2080 Ventus OC
    Sound CardCreative Soundblaster X-AE5
    MonitorAcer XB241H
    Storage #1Samsung 850 Evo 250GB
    Storage #2HDDs
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseBeQuiet Dark Base Pro 900
    Power SupplyBeQuiet Dark Power Pro 11 1000w
    Keyboard Corsair K95 Platinum MX Speed
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Beyerdynamic DT990 Pro
    Mouse Pad Roccat Taito Control
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterFritzBox 7590

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    With Agesa 1003 my Windows said there is only 15,9GB Ram installed. Anyone who can explain why it did that or what i can do?

  4. #614
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    64

    Quote Originally Posted by blubhimself View Post
    With Agesa 1003 my Windows said there is only 15,9GB Ram installed. Anyone who can explain why it did that or what i can do?
    That's normal. The hardware usually reserves around 100mb of RAM for itself, that windows cannot touch. You can't change it.

  5. #615
    New ROGer Array blubhimself PC Specs
    blubhimself PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 3700X
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C15D-16GTZ
    Graphics Card #1MSI RTX 2080 Ventus OC
    Sound CardCreative Soundblaster X-AE5
    MonitorAcer XB241H
    Storage #1Samsung 850 Evo 250GB
    Storage #2HDDs
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseBeQuiet Dark Base Pro 900
    Power SupplyBeQuiet Dark Power Pro 11 1000w
    Keyboard Corsair K95 Platinum MX Speed
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Beyerdynamic DT990 Pro
    Mouse Pad Roccat Taito Control
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterFritzBox 7590

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by TechyInAZ View Post
    That's normal. The hardware usually reserves around 100mb of RAM for itself, that windows cannot touch. You can't change it.
    But in that case the Taskmanager would show "Reserved for Hardware" ... wouldnt it?

  6. #616
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    14
    Posts
    77

    Quote Originally Posted by blubhimself View Post
    But in that case the Taskmanager would show "Reserved for Hardware" ... wouldnt it?
    It says 15.9gb on mine. I wouldn't worry about 100mb. Most PC's will say 15.9gb for whatever reason

  7. #617
    New ROGer Array rambobino PC Specs
    rambobino PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VII Hero
    Processor3950x
    Memory (part number)F4-3200C16D-16GTZR
    Graphics Card #1ZOTAC 1070
    Graphics Card #2EVGA GT 710
    Storage #1SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 250GB
    CPU CoolerCooler Master MasterLiquid ML360R
    Power Supplyantec 850
    Keyboard razer tartarus + ornata
    Mouse naga hex v2
    Headset razer nari

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by blubhimself View Post
    With Agesa 1003 my Windows said there is only 15,9GB Ram installed. Anyone who can explain why it did that or what i can do?
    Click image for larger version. 

Name:	ramspeed.jpg 
Views:	0 
Size:	19.3 KB 
ID:	81530

    ch7 bios 2606 my Windows said there is no ramspeed and no 15.9
    Last edited by rambobino; 08-20-2019 at 07:08 PM.

  8. #618
    ROG Guru: Yellow Belt Array Baio73 PC Specs
    Baio73 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula 2701 beta
    ProcessorAMD Ryzen 3900XT
    Memory (part number)4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR
    Graphics Card #1Sapphire RX 5700 XT
    MonitorLG 34GK950F
    Storage #1Samsung 980PRO nVme 512Gb
    Storage #2ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseLian Li 011D XL
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Logitech G513
    Mouse Logitech G903 + Powerplay
    Headset G933 Artemis Spectrum
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterLynksys EA6500
    Accessory #1 Corsair Commander Pro
    Accessory #2 10xCorsair QL120 RGB fan

    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    11
    Posts
    136

    Quote Originally Posted by igralec84 View Post
    It seems there are new chipset drivers available?
    https://www.amd.com/en/support/chips...ocket-am4/x470
    Installed but didn't get the power plans for Ryzen.
    It's a very strange thing, I can't get them installed with none of AMD chipset's driver, never saw one in Power Management.
    Someone in another forum dropped me the file (AMD_Ryzen_Balanced-Driver.msi) but installation fails:



    I'm going slightly mad… any suggestion?

    Baio
    CASE Lian Li 011D XL CPU AMD Ryzen 3900XT COOLER Corsair H150i Pro RGB MOBO Asus ROG Crosshair VIII Formula RAM 4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR PSU Corsair AX860i VGA Sapphire RX 5700 XT DISPLAY LG 34GK950GF AUDIO Logitech G560 SDD Samsung 970PRO NVVe 512Gb - ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb NPUT Logitech G903 + Powerplay - G513

  9. #619
    ROG Guru: Orange Belt Array xeizo PC Specs
    xeizo PC Specs
    Laptop (Model)HP i7-7500U 16GB 256GB NVMe
    MotherboardAsus Crosshair VII Hero
    ProcessorR9 3900X
    Memory (part number)32GB G.Skill Trident Z RGB 3800MHz
    Graphics Card #1MSI RTX2070 Super Gaming
    Sound CardMotu M2
    MonitorAOC 1440p 27" S-PLS
    Storage #11TB Samsung 970 Plus NVMe
    Storage #2plenty
    CPU CoolerNoctua NH-D15 Chromax.black
    CaseNZXT H700
    Power SupplyCorsair RM850x
    Keyboard Logitech G710+ MX Brown (50$ on sale)
    Mouse Steelseries Sensei RAW
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Steelseries, hard
    Headset/Speakers Swissonic ASM5 active studio monitors (thomann.de)
    OS Windows10 Pro
    Network RouterAsus RT-N66U

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    43
    Posts
    358

    Quote Originally Posted by Baio73 View Post
    Installed but didn't get the power plans for Ryzen.
    It's a very strange thing, I can't get them installed with none of AMD chipset's driver, never saw one in Power Management.
    Someone in another forum dropped me the file (AMD_Ryzen_Balanced-Driver.msi) but installation fails:



    I'm going slightly mad… any suggestion?

    Baio
    The Ryzen plans is only for Ryzen 3000, with Ryzen 2000 you should use Windows Balanced.

  10. #620
    ROG Guru: Yellow Belt Array Baio73 PC Specs
    Baio73 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula 2701 beta
    ProcessorAMD Ryzen 3900XT
    Memory (part number)4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR
    Graphics Card #1Sapphire RX 5700 XT
    MonitorLG 34GK950F
    Storage #1Samsung 980PRO nVme 512Gb
    Storage #2ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseLian Li 011D XL
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Logitech G513
    Mouse Logitech G903 + Powerplay
    Headset G933 Artemis Spectrum
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterLynksys EA6500
    Accessory #1 Corsair Commander Pro
    Accessory #2 10xCorsair QL120 RGB fan

    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    11
    Posts
    136

    Quote Originally Posted by xeizo View Post
    The Ryzen plans is only for Ryzen 3000, with Ryzen 2000 you should use Windows Balanced.
    Sorry I didn't update my signature… I'm running a 3700X at the moment.

    Baio

    EDIT:
    Never mind, made it through. I installed the previous drivers when I had the 2700x on, and the new driver didn't like it.
    Unistalled and reinstalled, everything goes right now.
    Last edited by Baio73; 08-20-2019 at 07:59 PM.
    CASE Lian Li 011D XL CPU AMD Ryzen 3900XT COOLER Corsair H150i Pro RGB MOBO Asus ROG Crosshair VIII Formula RAM 4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR PSU Corsair AX860i VGA Sapphire RX 5700 XT DISPLAY LG 34GK950GF AUDIO Logitech G560 SDD Samsung 970PRO NVVe 512Gb - ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb NPUT Logitech G903 + Powerplay - G513

Page 62 of 111 FirstFirst ... 12 52 60 61 62 63 64 72 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •