Page 3 of 106 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 53 103 ... LastLast
Results 21 to 30 of 1059
  1. #21
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Ouch rolling back to the previous BIOS.

    Bios much tidier but.
    -The CPU is not going back to its lower power states.
    -Voltage going from .143 to almost 1.49
    -Only Ryzen Master some CPU behavior (Sleep states) from other APP like CPUZ Clock are stuck at its maximum in this case 4.250Ghz
    -Temps about 15c higher.
    -It fails to boot 1 or 2 times when entering previous values for RAM (manually).
    -Worst performance.

  2. #22
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    13
    Posts
    36

    Well this sounds like a bit of a dumpster fire. Why even release it?

    Thank you to those who tried testing it so I don't have to waste my time.

  3. #23
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Quote Originally Posted by adr82 View Post
    Well this sounds like a bit of a dumpster fire. Why even release it?

    Thank you to those who tried testing it so I don't have to waste my time.
    I wouldn't call it a dumpster fire. Anything that can be released to a group of power users and tested is valuable information to engineering. It's not a wide release posted to their own support site (yet). I'll flash it and see if my board will post my 3900x. As it stands, all previous BIOS versions failed to post with code 07.

  4. #24
    ROG Guru: Orange Belt Array xeizo PC Specs
    xeizo PC Specs
    Laptop (Model)HP i7-7500U 16GB 256GB NVMe
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processor6700K
    Memory (part number)32GB HyperX/CorsairLP @ 3200MHz
    Graphics Card #1MSI 1080Ti @ Water
    Sound CardSteinberg UR22
    MonitorAOC 1440p 27" S-PLS
    Storage #1256GB Samsung 950 Pro NVMe
    Storage #22xSSD:s, 4xHDD:s
    CPU CoolerAntec 620 AIO push-pull 2xNidec Gentle Typhoon 1450rpm
    CaseCorsair Carbide 200R
    Power SupplyCooler Master V550S
    Keyboard Logitech G710+ MX Brown (50$ on sale)
    Mouse Steelseries Sensei RAW
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Steelseries, hard
    Headset/Speakers Swissonic ASM5 active studio monitors (thomann.de)
    OS Windows10 preview build 16237
    Network RouterAsus RT-N66U

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    38
    Posts
    285

    I tried setting mem at 3533MHz and Fclk att 1766MHz, as some users with other vendors have reported it would activate boost. But it doesn't, still only 4300MHz instead of 4400MHz.

    Tried stock as well, performance is even worse, max all core in CB20 4100MHz vs 4150-4175MHz with 2501. Everything is worse with this bios.

    And now Ryzen Master is dead again, "no driver loaded"

    edit. there was a new HWINFO64 Beta today which appear to show correct values.

  5. #25
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by xeizo View Post
    I tried setting mem at 3533MHz and Fclk att 1766MHz, as some users with other vendors have reported it would activate boost. But it doesn't, still only 4300MHz instead of 4400MHz.

    Tried stock as well, performance is even worse, max all core in CB20 4100MHz vs 4150-4175MHz with 2501. Everything is worse with this bios.

    And now Ryzen Master is dead again, "no driver loaded"

    edit. there was a new HWINFO64 Beta today which appear to show correct values.
    Regarding the Ryzen Master issue I had that with both 2401 and 2501, it's like the installation gets FUBAR after a while (was working until a reboot, then not working, reinstalled again after a reboot and not working, reinstalled second time and is working). My current installation is working both with 2501 and 2602.
    Last edited by Gambit2K; 07-25-2019 at 11:51 AM.

  6. #26
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    17

    C6H: Worse boost behaviour, severely worse memoc (can't even cold boot 3733 when I could coldboot 3800 at 7201). Better cpu temps, C5 is fixed, 07 is fixed, TurboV Core working again in windows.
    I'm sticking with this one at 4.2@1.356 and 3200 XMP

  7. #27
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Sadly still can’t POST my C6H/3900x combo with this bios either. Hangs on 07 post code like prior BIOS versions. Really appreciate the early builds though!

  8. #28
    New ROGer Array igralec84 PC Specs
    igralec84 PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)2x F4-3200C14-8GVK
    Graphics Card #1RTX 2080 FE + EK Waterblock
    MonitorHP Omen 32
    Storage #1WD Blue 250gb M.2
    Storage #2Kingston SSD 128GB
    CPU CoolerEK-KIT X360
    CaseThermaltake Core P3
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300 G2
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse ASUS ROG Pugio
    Headset/Speakers Logitech Z333
    OS Win 10 Pro
    Accessory #1 3x Noctua NF-F12
    Accessory #2 Phanteks Premium Riser
    igralec84's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    78

    Quote Originally Posted by neikosr0x View Post
    Ouch rolling back to the previous BIOS.

    Bios much tidier but.
    -The CPU is not going back to its lower power states.
    -Voltage going from .143 to almost 1.49
    -Temps about 15c higher.
    I've had this on the last 3 version, C7H and 2700x. Upgraded from Gigabyte Aorus Ultra Gaming, had no problems with vcore and temps then, used to idle at 4°C above ambient, now it's more like 10-15°C as it's between 1.4 and 1.45v 99% of the time using balanced windows plan. Funnily stress test in CPU-Z drops vcore to 1.33v with all cores at 4ghz load.
    EDIT: reinstalled chipset drivers and tried ryzen balanced plan, vcore now hovers at around 1.35v while the cores are at a minimum 90% which is around 4ghz, it seems more Ghz, less vcore.
    Last edited by igralec84; 07-25-2019 at 01:15 PM.

  9. #29
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    had code 07 issues with 7201 but atleast it would boot after 10minutes of trying. now with 7302 it still has cold boot issues for me.

  10. #30
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Quote Originally Posted by maikee900 View Post
    had code 07 issues with 7201 but atleast it would boot after 10minutes of trying. now with 7302 it still has cold boot issues for me.
    so if you let it sit on 07 for a while it eventually cleared itself or you were rebooting continuously til it would post? *Just curious as I’ve been stuck on 07 since my 3900x arrived

Page 3 of 106 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 53 103 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •