Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    ryuo install issues

    I have just done a new build and having issues with the Ryuo installed on a Hero XI wifi MB.
    I have no fans running and no screen, but I have the rgb and the MB picks the ryuo up as a mass storage device.

    I had originally connected to the AIO connector on the MB and was getting the CPU fan error message and would not go into windows. After reading I switched to the CPU fan connector and no more cpu fan error, but still no screen and no fans working.

    Is there smoething I have done wrong for these to not work?

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    ok. I have disconnected the 2 fans from the y connector and plugged one in to the CPU fan header and one into the cpu opt and they work. Can control them in AI suite as well.

    So for some reason the y connector is not working the fans. Also no screen at all. Have clicked a couple of hardware monitor items, but nothing shows up. Seems I am just missing something.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Well I updated the firmware to see if things fixed but still the same. I have noticed in Bios and AI Suite, that the CPU fan is saying it is running at 600 rpm but the fans are not moving. The 2 case fans are running at about 500rpm and they are going. Would the CPU fan rpm be the pump flow? When do the fans come on?

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    OK not too sure how the pump works, but I disconnected the fans from the y connector and plugged them into the CPU_FAN and CPU_OPT headers and the AIO cable into the AIO header. Now all work in AI suite.

    I did not get the CPU fan error when booting up either. Strange since both are ASUS products

  5. #5
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,494

    turn off the computer. COnect the fans to CPU FAN and CPU OPT. and the pump to AIO PUMP. go to bios and select fan (turbo) all of them. check back and see what happends
    Learn, Play Enjoy!

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by MrAgapiGC View Post
    turn off the computer. COnect the fans to CPU FAN and CPU OPT. and the pump to AIO PUMP. go to bios and select fan (turbo) all of them. check back and see what happends
    Well I already did that with the headers. The fans now work in AI suite, so leaving them as is now

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,494

    Quote Originally Posted by BNapoleon View Post
    Well I already did that with the headers. The fans now work in AI suite, so leaving them as is now
    all is control by bios. and the oled is readuing the bios. Soon these will change.
    Learn, Play Enjoy!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •