Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Crosshair VIII Hero - USB 2.0 question

    Hello, i have a Fractal Define "S2" case..
    I am not sure wich one to use (USB 2.0) (3.1 sorted)
    On motherboard i see: USB1213 and USB_E56, wich one do i actually use?

    Edit: For record, both USB1213 and USB_E56 is for USB 2.0.
    The only difference from these two is that one of them allow bit higher input volt on some pin.
    Last edited by koford; 07-30-2019 at 07:53 PM.

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    1

    This is a good question. Why no answer?

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    15

    I'm curious as well. I don't remember which I used but I do know if I plug my mouse dongle into either of the front panel USB ports I can't use the other port. It makes my mouse shut down. I wrote it off as a case problem but if one has higher voltage that may be the issue.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by todd200 View Post
    I'm curious as well. I don't remember which I used but I do know if I plug my mouse dongle into either of the front panel USB ports I can't use the other port. It makes my mouse shut down. I wrote it off as a case problem but if one has higher voltage that may be the issue.
    I stumbled upon this while researching this for myself. I have a Crosshair VIII Dark Hero with the same ports and had my NZXT internal USB hub plugged in the e56 port. It would disconnect several times a day. I switched it to the 1213 port and no more problems. I would avoid the e56 port altogether and just use an internal hub.

  5. #5
    ROG Member Array Monyo PC Specs
    Monyo PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Hero
    ProcessorRyzen 5800X
    Graphics Card #1EVGA RTX FTW 3 3080TI
    MonitorASUS ROG Strix PG258Q
    Storage #1Samsung EVO 970 NVMe M.2
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseNZXT H500
    Power SupplyThermaltake 650w RGB
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear Orbi

    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    my USB keeps on disconnecting and reconnecting, device manager just flashing not really telling me which specific USB, reconnected to different ports, used USB log view not showing anything. Tried all the BIOS and same thing, this is crazy. Did the GEN4 to GEN3 config and still the same, using VIII hero non Dark version

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •