Page 43 of 69 FirstFirst ... 33 41 42 43 44 45 53 ... LastLast
Results 421 to 430 of 686
  1. #421
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Installed the latest 3001 with updated AGESA and for me the WHEA errors are gone on 3600c16. I had these with all the patch-c agesa bioses. Patch-b was fine.

  2. #422
    New ROGer Array simeongg PC Specs
    simeongg PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 3700X
    Memory (part number)PVS416G400C9K Patriot 2x 8GB DDR4 @3733
    Graphics Card #1Palit Products - GeForce RTX™ 2070 GameRock Premium
    MonitorAcer KG241 Pbmidpx - 24", FHD, 144Hz, 1ms, FreeSync, black
    Storage #12x 500GB Samsung 970 @ Raid
    Storage #22x 4TB Seagate @ Raid
    CPU CoolerArctic Liquid Freezer II - 280
    CaseASUS TUF Gaming GT501
    Power SupplyCooler Master Silent Pro 1000W
    OS Windows 10 x64 Pro

    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Now I am with 3001 for half day use and don't have issues. For me problematic option is put on menu for control CPU boost, as default now is "keep current"/that I use/ and other two "TP I" and "TP II". I think this fix issues with idle, sleep, wake and random resets.

  3. #423
    ROG Guru: White Belt Array Shenny PC Specs
    Shenny PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)2 x 16 GB Corsair DDR4 3200 MHz
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra
    Sound CardCreative Sound BlasterX AE-7
    MonitorAsus ROG Swift PG279Q
    Storage #1Intel SSD 330 240 GB
    Storage #2Samsung SSD 860 EVO 500 GB
    CPU CoolerNoctua NH U-12S
    CaseBe Quiet! Pure Base 500DX
    Power SupplyCorsair RM 850x
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G903
    Headset HyperX Cloud Alpha Gold Limited
    OS Windows 10 x64 Pro

    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    11
    Posts
    89

    The changelog for this BIOS says: "Add a ReSize BAR shortcut for AMD SAM support"
    Where can I find this setting in the BIOS?

  4. #424
    New ROGer Array Steelo PC Specs
    Steelo PC Specs
    Motherboardx570-E
    Processor3700x
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZN
    Graphics Card #16800 XT FE
    Monitor27HG70
    Storage #1XPG SX6000 Pro 512 GB M2 SSD
    CPU CoolerCorsair H100x
    Caseİn Win 303 Mid Tower
    Power SupplyHydra G 750w Gold Full Modular
    Mouse G502 Proteus Spectrum
    Headset Steelseries Siberia 650
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Cybersim View Post
    This on stock 3600 mhz or boost 4300?
    My pc has random reboot issue on stock 3600 mhz, without core perfomance boost.
    It doesnt matter, you can go with both of them. Its not effecting your cpu oc.
    Btw i am gonna try 3001 tomorrow. Probly they fixed it. So you dont have to set that adjustments.

    @Shenny
    You can find that section under the "Advanced" and inside of "Pci Subsystem Settings."
    https://i0.wp.com/www.techarp.com/wp...33%2C300&ssl=1

  5. #425
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by Steelo View Post
    It doesnt matter, you can go with both of them. Its not effecting your cpu oc.
    Btw i am gonna try 3001 tomorrow. Probly they fixed it. So you dont have to set that adjustments.
    Thanks. on bios 2802 i got random shutdowns on idle 3 times per hour and whea errors
    After i flash 2812. one random shutdown on idle per three weeks. rare whea errors
    Maybe in 3001 shutdowns and whea errors will be gone.

  6. #426
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Quote Originally Posted by simeongg View Post
    I give up on such tries 3800/1900, my best 3733/1866 1.35V 16-16-16-30, because my mobo don't wont post or reset @1900 FCLK anymore and need to clear CMOS or I personally do USB BIOS restore, because CMOS battery is bellow my VGA It's really bad design from ASUS that this expensive board miss clear CMOS button at back. Next time will go for Asrock Taichi it has everything that you can expect from high-end board, but in midrange price . I go for X570-E, because Taichi wasn't available in store and for me is downgarde of futures, compared to my old x470 Taichi. I want x570 for RAID NVME :/

    And for the first time I see BIOS to do RESETS of PC on wide different hardware, as current situation with 28xx.
    You should short the two BIOS reset pins instead, much easier.

    I had the same problem as you. Couldn't go up to 3800 from 3733. I found out the disabling SB spread spectrum fixed it. My system went from black screen and no boot (Error code 07 I think it was) to completely stable at 3800. Now I've been running 3800C16+FLCK1900 since without any issues. Give it a try.
    Last edited by 9colai; 12-12-2020 at 06:24 AM.

  7. #427
    ROG Guru: Yellow Belt Array Erwin05 PC Specs
    Erwin05 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming Bios v3405
    ProcessorAMD Ryzen 5 3600 @ 3,6 GHz
    Memory (part number)G.SKILL F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING
    MonitorIiyama ProLite GB2488HSU-B1
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    Power SupplySeasonic PRIME PX-650
    OS Windows 10 Home x64 - v20H2

    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    148

    Quote Originally Posted by Steelo View Post
    It doesnt matter, you can go with both of them. Its not effecting your cpu oc.
    Btw i am gonna try 3001 tomorrow. Probly they fixed it. So you dont have to set that adjustments.

    @Shenny
    You can find that section under the "Advanced" and inside of "Pci Subsystem Settings."
    https://i0.wp.com/www.techarp.com/wp...33%2C300&ssl=1
    That is not what Shenny ask, the shortcut is on the main page in the bios, click on it and it shows ON/OFF.

  8. #428
    New ROGer Array Steelo PC Specs
    Steelo PC Specs
    Motherboardx570-E
    Processor3700x
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZN
    Graphics Card #16800 XT FE
    Monitor27HG70
    Storage #1XPG SX6000 Pro 512 GB M2 SSD
    CPU CoolerCorsair H100x
    Caseİn Win 303 Mid Tower
    Power SupplyHydra G 750w Gold Full Modular
    Mouse G502 Proteus Spectrum
    Headset Steelseries Siberia 650
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Cybersim View Post
    Thanks. on bios 2802 i got random shutdowns on idle 3 times per hour and whea errors
    After i flash 2812. one random shutdown on idle per three weeks. rare whea errors
    Maybe in 3001 shutdowns and whea errors will be gone.
    I tried 3001 with 3700x and no performance lose and no random shutdown so far. You can upgrade your bios to 3001.

  9. #429
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    BIOS 3001 bricked my X570-E Gaming, be cautious!

    Quote Originally Posted by Erwin05 View Post
    New Bios on the download site version 3001

    ROG STRIX X570-E GAMING BIOS 3001
    "1.New CPU support
    2.Add a ReSize BAR shortcut for AMD SAM support

    Attachment 87162
    BIOS 3001 bricked my X570-E Gaming and I'm not the only one (Reddit). Q Code 96 and that was it. Clearing CMOS had no effect, neither prior or after flashing. It kept going to Q code 96.

    Had to use the BIOS Flashback to revert to 2802 which I was running before.

  10. #430
    New ROGer Array Steelo PC Specs
    Steelo PC Specs
    Motherboardx570-E
    Processor3700x
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZN
    Graphics Card #16800 XT FE
    Monitor27HG70
    Storage #1XPG SX6000 Pro 512 GB M2 SSD
    CPU CoolerCorsair H100x
    Caseİn Win 303 Mid Tower
    Power SupplyHydra G 750w Gold Full Modular
    Mouse G502 Proteus Spectrum
    Headset Steelseries Siberia 650
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Steelo View Post
    I tried 3001 with 3700x and no performance lose and no random shutdown so far. You can upgrade your bios to 3001.
    I thought no random shutdown but 1 hour ago i got caught to the random shutdown. So 3001 not fixed this issue.

Page 43 of 69 FirstFirst ... 33 41 42 43 44 45 53 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •