Page 44 of 69 FirstFirst ... 34 42 43 44 45 46 54 ... LastLast
Results 431 to 440 of 687
  1. #431
    ROG Guru: White Belt Array Shenny PC Specs
    Shenny PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)2 x 16 GB Corsair DDR4 3200 MHz
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra
    Sound CardCreative Sound BlasterX AE-7
    MonitorAsus ROG Swift PG279Q
    Storage #1Intel SSD 330 240 GB
    Storage #2Samsung SSD 860 EVO 500 GB
    CPU CoolerNoctua NH U-12S
    CaseBe Quiet! Pure Base 500DX
    Power SupplyCorsair RM 850x
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G903
    Headset HyperX Cloud Alpha Gold Limited
    OS Windows 10 x64 Pro

    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    11
    Posts
    89

    Quote Originally Posted by Erwin05 View Post
    That is not what Shenny ask, the shortcut is on the main page in the bios, click on it and it shows ON/OFF.
    Unfortunately, I don't see any such settings neither on the Main page, nor in Advanced/PCIeSubsystemSettings. Perhaps because I am with an nVidia which the CPU does not accept as eligible for BAR support. That's quite a pity because nVidia are promising to deliver such support via drivers update.
    Can anybody else with an nVidia card confirm that these settings are not visible in the BIOS?

    Click image for larger version. 

Name:	20201213_122830.jpg 
Views:	0 
Size:	418.1 KB 
ID:	87182
    Click image for larger version. 

Name:	20201213_122909.jpg 
Views:	0 
Size:	360.0 KB 
ID:	87183

  2. #432
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by Steelo View Post
    I thought no random shutdown but 1 hour ago i got caught to the random shutdown. So 3001 not fixed this issue.
    You check in windows logs. Hal, or somphing other?

  3. #433
    ROG Guru: Yellow Belt Array Erwin05 PC Specs
    Erwin05 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming Bios v3405
    ProcessorAMD Ryzen 5 3600 @ 3,6 GHz
    Memory (part number)G.SKILL F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING
    MonitorIiyama ProLite GB2488HSU-B1
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    Power SupplySeasonic PRIME PX-650
    OS Windows 10 Home x64 - v20H2

    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    148

    Quote Originally Posted by Shenny View Post
    Unfortunately, I don't see any such settings neither on the Main page, nor in Advanced/PCIeSubsystemSettings. Perhaps because I am with an nVidia which the CPU does not accept as eligible for BAR support. That's quite a pity because nVidia are promising to deliver such support via drivers update.
    Can anybody else with an nVidia card confirm that these settings are not visible in the BIOS?

    Click image for larger version. 

Name:	20201213_122830.jpg 
Views:	0 
Size:	418.1 KB 
ID:	87182
    Click image for larger version. 

Name:	20201213_122909.jpg 
Views:	0 
Size:	360.0 KB 
ID:	87183
    You can press F12 in the bios to make a screenshot on a USb stick, now we dont see the whole bios screen.

    I have a Asus GTX 1070 installed in my pc and i see the Rezise BAR shortcut on the main page in my bios.

    Enable Above 4G Decoding there u also see it.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Y7ecHw6.png  

    Last edited by Erwin05; 12-14-2020 at 07:16 PM.

  4. #434
    New ROGer Array finnstop PC Specs
    finnstop PC Specs
    MotherboardAsus Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 3950X
    Memory (part number)GSkill F4-3200C14-16GVK (32GB)
    Graphics Card #1Asus GeForce RTX 2070 Super Overclocked 8G EVO
    MonitorDell U2713HM
    Storage #1Crucial MX500
    Storage #2Crucial MX500
    CPU CoolerEVGA CLC280
    CaseFractal Define Meshify S2
    Power SupplyCorsair RM750X
    Keyboard Asus ROG Strix Scope RGB Mechanical
    Mouse Razer Basilisk V2
    OS Windows 10

    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    21

    3001 a no go for me. I had 1 unexpected crash at idle and then another idle crash some time after I tweaked SOC, VDDG and VDDP values as suggested here ( I also saw these same values noted elsewhere for Ryzen troubleshooting) . Back to BIOS 2606 again. Have never had any instability or crash with 2606.

  5. #435
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Hi i have AMD Ryzen 9 5950x i update my bios from Version 2816 to Version 3001...!!! wen i gaming my cpu temperature was betwen 60–80C is a normal temperature during gaming
    but i update bios to Version 3001 the temperature CPU reaching 75c to 85c somtimes 90c in gaming y ??? pllz i need som info ????

    My Pc info
    AMD Ryzen 9 5950X 3.4GHz Socket AM4
    ASUS GeForce RTX 3080 10GB ROG STRIX GAMING OC
    ASUS ROG Strix X570-E Gaming
    G.Skill TridentZ Neo Series DDR4 32GB Kit 3600MHz CL16 Non-ECC
    NZXT Kraken Z73 360 mm
    Asus ROG Thor 1200W PSU
    ASUS Case ROG STRIX HELIOS GX601

  6. #436
    New ROGer Array mitcon PC Specs
    mitcon PC Specs
    MotherboardASUS Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 3700X
    Memory (part number)Corsair 32GB DDR RGB Pro 3600mhz
    Graphics Card #1ASUS Strix 2070 Super
    Sound CardDesktop audio interface
    MonitorDuel 32" ultrawide LG
    Storage #1M2e
    Storage #2SSD
    CPU CoolerCorsair RGB pro
    CaseCorsair Obsidian 700D
    Power SupplyASUS THOR 850W
    Keyboard Corsair K70 low profile mech
    Mouse Corsair Dark Core SE qi
    Headset Sennheiser RS/HDR 180
    Mouse Pad ASUS Balteus Qi-RGB
    Headset/Speakers Edifier S2000 Pro with duel subwoofers
    OS Windows 10 Professional

    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Same for me, 4 days and 3 random shutdowns when machine was at idle on 3001. My CPU temps have increased higher also a little bit.

  7. #437
    ROG Guru: White Belt Array Shenny PC Specs
    Shenny PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)2 x 16 GB Corsair DDR4 3200 MHz
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra
    Sound CardCreative Sound BlasterX AE-7
    MonitorAsus ROG Swift PG279Q
    Storage #1Intel SSD 330 240 GB
    Storage #2Samsung SSD 860 EVO 500 GB
    CPU CoolerNoctua NH U-12S
    CaseBe Quiet! Pure Base 500DX
    Power SupplyCorsair RM 850x
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G903
    Headset HyperX Cloud Alpha Gold Limited
    OS Windows 10 x64 Pro

    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    11
    Posts
    89

    Quote Originally Posted by Erwin05 View Post
    You can press F12 in the bios to make a screenshot on a USb stick, now we dont see the whole bios screen.

    I have a Asus GTX 1070 installed in my pc and i see the Rezise BAR shortcut on the main page in my bios.

    Enable Above 4G Decoding
    Thank you very much for the hint! I didn't expect that the shortcut would be tucked away in the upper right corner of the screen. Now let's see if it will have any effect. Most likely not until nVidia deliver those infamous drivers.


    Regarding the others that have problems with their temps - after installing 5900X I also noticed that its core voltage was reaching almost 1.5 V with PBO enabled while my old 3700X was barely scratching 1.4 V. Not sure if it was due to the CPU or to the BIOS. To feel more comfortable, I set the Core voltage in BIOS with an offset of -0.05 V. Temperatures dropped by a few degrees during gaming and I haven't encountered any crashes under load so far.

  8. #438
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Steelo View Post
    I tried 3001 with 3700x and no performance lose and no random shutdown so far. You can upgrade your bios to 3001.
    I was using the bios 2407 before, so I hope I can help someone with what I saw until now.
    I have a 3700x, 32gb hyperx 3200 set manually to 3600. I had 2 problems that are solved already.

    1st, after bios update it wasn't recognizing my M.2, but it was because the CSM was reseted and I could swear the default was disable before update. I enabled it and the m.2 was there again to select for boot.

    I had to set all the memory values manually, because this new bios reset all the profiles, so make sure to save in a .txt file to used them later. I didn't try to load a saved profile because I remember that I had problems with that last time I update the bios.

    The second one was about the temperature, after update everything is set to auto.
    I had configured it manually before, so I just change it for the same values and I was like before update. Same max temperatures, around 75C with load, using the Wrait Prism. I'm getting around 12000 pts in Cinebench R23 with PBO off and a small undervolt. If I leave PBO on and cpu voltages in auto, I get around 85C or more and around 12400pts in Cinebench (not much difference for me). I prefer a quieter and not so hot system. :-)

    Another thing I notice was that the chainsaw curve cpu had when idle and that was something that was bothering me since day one, now it's gone. No more spikes in cpu utilization, no more fan speeding up, no more noise when system is idle. And cotinuing about idle states, the lower frequency I had before, was around 3200MHz if I'm not wrong, and now it seats around 2200MHz using the AMD Ryzen Balanced plan, with mininum cpu utilization set to 0.

    So far, no crashes. My only wish what that this one would reduce the chipset temperature like a miracle, but mine sits around 62C all the time.
    Below is the screenshot of cpu utilization in AIDA, the 2 high temps was two runs of cinebench, everything after was recorded while writing and after checking it, I think I have some malware in my system, because everytime the browser is full screen, I have this high cpu utilization and temps are close to 60C, when I change the window to aida cpu package goes to around 48C and stay flat like the end of the graphic. Time to install mallwarebytes.
    Click image for larger version. 

Name:	3700x-web.jpg 
Views:	0 
Size:	316.0 KB 
ID:	87198

  9. #439
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I am also still having those random shutdowns on 3001. Is there any workaround for this without having to go back to an older version?

  10. #440
    New ROGer Array Steelo PC Specs
    Steelo PC Specs
    Motherboardx570-E
    Processor3700x
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZN
    Graphics Card #16800 XT FE
    Monitor27HG70
    Storage #1XPG SX6000 Pro 512 GB M2 SSD
    CPU CoolerCorsair H100x
    Caseİn Win 303 Mid Tower
    Power SupplyHydra G 750w Gold Full Modular
    Mouse G502 Proteus Spectrum
    Headset Steelseries Siberia 650
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by emin93 View Post
    I am also still having those random shutdowns on 3001. Is there any workaround for this without having to go back to an older version?
    Yes there is. Just do it these adjustment, details in the below.

    Go bios and set these in manual and no more reboot.
    *Cpu Soc Voltage 1.1v
    *Vddg iod 950v
    *Vddg ccd 900v

Page 44 of 69 FirstFirst ... 34 42 43 44 45 46 54 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •