Page 86 of 94 FirstFirst ... 36 76 84 85 86 87 88 ... LastLast
Results 851 to 860 of 936
  1. #851
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by Messer80 View Post
    it is the ROG Strix X570-E Gaming.
    The only notification is that sound from Windows https://www.youtube.com/watch?v=OOJi5zm9GYQ

    Do you get a reconnection sound?

    I have the same MOBO and have experienced this on mine but its very rare, I may get it at windows start up but I can honestly count on one hand the amount of times I heard the disconnect sound when using the PC and only after the initial loading of windows.

  2. #852
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I also get the reconnection sound.

    No issue since yesterday with port n° 3, our discussion may have lifted the curse

  3. #853
    New ROGer Array lindsay_ PC Specs
    lindsay_ PC Specs
    MotherboardROG Strix x570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 x5900
    Memory (part number)HyperX Fury32gb HX432C16FB4K2/32
    Graphics Card #1MSI Geforce GTX 1650 Super 4GB
    Sound CardOnboard Realtek ALC 1220
    MonitorSony 43" TV
    Storage #1Samsung 980 PRO 1TB
    Storage #2Samsung 970 EVO Plus 500gb
    CPU CoolerNoctua NH-D15s
    CaseLian-Li Lancool II RGB Mesh
    Power SupplyCorsair RM850x
    Keyboard Logitech
    Mouse Logitech
    Headset Sennheiser HD599
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Installed bios 4002 an hour ago (from 3603) and so far no issues to report. I ran CineBench R23 with the multi core score @ 20606 (3603 score was 20707). This is within the margin of error. The max CPU temp ( Ryzen 5900X) using a Noctua D15s was 55 celsius max. The ambient temp was 18 C.

    I have never had the usb issues many have had on this 2 month old system.

  4. #854
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    3801 have been so incredibly stable so far I'm not even sure I should try 4002. No random "black screen of death" (needed to press reset) few minute after boot, wlan card no longer randomly crash, pcie-e sound card doesn't channel swap anymore.

    I'll probably try it with a backup of config and 3801 in hand, do you just run Cinebench before/after to see how it goes ?


    Look like we should expect a "'1.2.0.3 Patch B" sooner or later for some lasting usb issue with Ryzen 5 but I'm on a 3700x so I'm directly concerned.

  5. #855
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    4002 not stable for me =(

    for me switching from 3603 to 4002 caused issues with system stability (random Metro Exodus, Epic Games Launcher crashes and errors on Prime95's Large FFTs test), currently using 5900X and G.SKILL F4-3600C16Q-64GTZNC 64GB kit (was stable on 3603), now flashed back to 3604 and no errors so far, but still testing...

  6. #856
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    29

    Hi. I've on the bios 3405, Du still bios 4002 causes random reboots shutdowns on Ryzen 3000?

  7. #857
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    11
    Posts
    35

    Still cant hit 1800 FCLK with 3600MHz ram even on the latest bios version. Just turning XMP profile on causes Qcode 07 (failed memory timings). However it boots fine with 1700MHz FCLK. Happened after >3000 version of the BIOS. G.SKill 2x32GB 18c sticks.

    3950x
    Anyone else face this issue?
    Last edited by Dan69; 07-01-2021 at 01:02 PM.

  8. #858
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    29

    Quote Originally Posted by Dan69 View Post
    Still cant hit 1800 FCLK with 3600MHz ram even on the latest bios version. Just turning XMP profile on causes Qcode 07 (failed memory timings). However it boots fine with 1700MHz FCLK. Happened after >3000 version of the BIOS. G.SKill 2x32GB 18c sticks.

    3950x
    Anyone else face this issue?
    That's strange. I've on 4002 bios. docp working fine. G.Skill 2x16GB, 16cl sticks. 1800 FCLK
    Ryzen 3700x. And no catch random idle shutdowns so far.

  9. #859
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    5

    4002 bios flashed.

    And i have boot and reboot problem with 3900x and 2x8gb G.SKILL ripjaws cl 16.

    Random destop reboots are back= computer restart when doing nothing

    Problem with cold starts= Very often i get " 8d error " when starting hte computer
    Last edited by Macbang; 07-05-2021 at 09:57 PM.

  10. #860
    ROG Enthusiast Array finnstop PC Specs
    finnstop PC Specs
    MotherboardAsus Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 3950X
    Memory (part number)GSkill F4-3200C14-16GVK (32GB)
    Graphics Card #1Asus GeForce RTX 2070 Super Overclocked 8G EVO
    MonitorDell U2713HM
    Storage #1Crucial MX500
    Storage #2Crucial MX500
    CPU CoolerEVGA CLC280
    CaseFractal Define Meshify S2
    Power SupplyCorsair RM750X
    Keyboard Asus ROG Strix Scope RGB Mechanical
    Mouse Razer Basilisk V2
    OS Windows 10

    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    26

    4002 and spurious reboots...I'm returning back to the best I have used for stability and performance...2606(!). This is like the 4th or 5th time I have tried a BIOS version newer than 2606 and have had negative experiences. Some were better than others but all had at least some stability issues for my setup that I either could not fully address or required that I change memory settings that resulted in lowered performance.

Page 86 of 94 FirstFirst ... 36 76 84 85 86 87 88 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •