Page 85 of 87 FirstFirst ... 35 75 83 84 85 86 87 LastLast
Results 841 to 850 of 870
  1. #841
    ROG Guru: Yellow Belt Array Erwin05 PC Specs
    Erwin05 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming Bios v4002
    ProcessorAMD Ryzen 5 3600 @ 3,6 GHz
    Memory (part number)G.SKILL F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING
    MonitorIiyama ProLite GB2488HSU-B1
    CPU CoolerNoctua NH-D15S chromax black
    Power SupplySeasonic PRIME PX-650
    OS Windows 10 Home x64 - v21H1

    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    182

    New bios version 4002

    ROG STRIX X570-E GAMING BIOS 4002
    "1. Update AMD AM4 AGESA V2 PI 1.2.0.3 Patch A
    2. Improve system stability

  2. #842
    ROG Guru: White Belt Array Shenny PC Specs
    Shenny PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)2 x 16 GB Corsair DDR4 3200 MHz
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra
    Sound CardCreative Sound BlasterX AE-7
    MonitorAsus ROG Swift PG279Q
    Storage #1Intel SSD 330 240 GB
    Storage #2Samsung SSD 860 EVO 500 GB
    CPU CoolerNoctua NH U-12S
    CaseBe Quiet! Pure Base 500DX
    Power SupplyCorsair RM 850x
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G903
    Headset HyperX Cloud Alpha Gold Limited
    OS Windows 10 x64 Pro

    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    11
    Posts
    102

    Quote Originally Posted by Erwin05 View Post
    New bios version 4002

    ROG STRIX X570-E GAMING BIOS 4002
    "1. Update AMD AM4 AGESA V2 PI 1.2.0.3 Patch A
    2. Improve system stability
    A new major version! Any impressions about the performance and stability?

  3. #843
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Shenny View Post
    A new major version! Any impressions about the performance and stability?
    My system seems a bit snappier and my cinebench score when up 88 pts. I was not having any USB issues so I can't say if that was fixed.

  4. #844
    ROG Member Array Manckosy PC Specs
    Manckosy PC Specs
    MotherboardROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorRyzen 7 5800X
    Memory (part number)CMK32GX4M2D3000C16
    Graphics Card #1NITRO+ AMD Radeon RX 6800
    MonitorHP X27i 2K
    CPU CoolerEKWB Customloop
    Casebe quiet! Dark Base 700
    Power Supplybe quiet! Dark Power Pro 11 850W BN253
    Keyboard ASUS ROG Strix Flare
    Mouse G604
    OS W10
    Network RouterAVM 7590

    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Shenny View Post
    A new major version! Any impressions about the performance and stability?
    Also infos about temps would be nice (especially 5800x users have temp issus)
    ROG Strix X570-E Gaming - AMD Ryzen 7 5800X - NITRO+ AMD Radeon RX 6800 - 32GB Corsair Vengeance LPX schwarz DDR4-3000 DIMM CL16 - EKWB Custom Loop - 2x HP X27i 2K - Div. M.2 SSD's

  5. #845
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Manckosy View Post
    Also infos about temps would be nice (especially 5800x users have temp issus)
    This is tested with my 5800X.

    So I did a test way back on Bios 3405 and 3602 and posted my results on page 70, ill post it below.

    "I did a 4min run with R23 on the 3405 Bios with the following settings PPT 120W, TDC 80A, EDC 130A, vcore offset of 0.07500V and DOCP enabled and I got 14137 MC score.

    Same test in the same conditions as above with 3602 Bios and got 14134 MC score, so its within margin of error for me with my settings, it seems no performance increase."

    My results with 4002 on R23 is 14882 with the same settings in BIOS.

    As for temps well I hit 70C but its winter now so the ambient temps are a lot cooler than when I did the previous tests, which was in summer. Although I have the same fan curves as previous temps too.

    Ill see how the USB stability goes though.

  6. #846
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Still lots of USB issues.
    (5800x)

  7. #847
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Messer80 View Post
    Still lots of USB issues.
    (5800x)
    What issues are you having exactly? out of curiosity, just so I can keen an eye out for it too.

  8. #848
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Click image for larger version. 

Name:	2002911628-2.jpg 
Views:	0 
Size:	59.6 KB 
ID:	89080

    [green rectangle] 2 USB always working, devices never disconnect.
    all other USB 3.2 Gen 2 Type-A at the back plate are problematics, not used the Type-C yet.
    all USB sent to my front panel are fine (2x USB 2.0, 2x USB 3.2 Gen 1, 1x USB 3.2 Gen 2). I don't use the last 2x USB 2.0.

    I usually connect mouse and keyboard to n° 1+2. Never had an issue.
    I wish to use my Dell U2413H as USB 3.0 hub (as with my previous config). I connect there 1USB 3.0 key + 1 extern HDD 3.0 (full-time).
    Disconnections are random, even with computer idle. It can happen 1x/hour or 3x/10seconds.
    Also appear when no device connected to my screen.
    It happened I had no problem during 1 complete week, no explanation. Then it came back after powered off and on my power supply.

    I disabled the Global C-State Control without noticeable consequence.
    PCI-E is still at gen4 as I use NVMe gen4
    RAM at 2133MHz or 3600MHz without noticeable effect

    I noticed more problems while connecting the devices after startup.
    There are apparently some patterns to make it happen less, I cycle between them :
    1/ quickly connect and disconnect my screen to n° 3 then 4 then 6 then 7 finally back to 3
    2/ startup with a USB key 3.1 to n° 3 (today's solution) or any other dongle
    3/ using port n° 3 and 5 look more stable
    But I guess it's a placebo effect

    No issue today, 4hours working.

  9. #849
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Messer80 View Post
    Click image for larger version. 

Name:	2002911628-2.jpg 
Views:	0 
Size:	59.6 KB 
ID:	89080


    No issue today, 4hours working.
    Is that the ROG Strix X570-E Gaming by any chance?

    I havent really noticed any disconnects with my USB devices, I havent heard anything notify me that they have been disconnected but I have wireless headphone and they are plugged into a USB slot at the back of the mobo and I do experience the audio popping and audio glitching but im unsure if its part of the USB issues.
    Last edited by HunterKillerAU; 06-24-2021 at 10:26 AM.

  10. #850
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    it is the ROG Strix X570-E Gaming.
    The only notification is that sound from Windows https://www.youtube.com/watch?v=OOJi5zm9GYQ

Page 85 of 87 FirstFirst ... 35 75 83 84 85 86 87 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •