Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast
Results 41 to 50 of 58
  1. #41
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    7

    In my case .79 it’s working. No aura service problem anymore, but I can see only my watercooler. Motherboard and Ram missing.*

  2. #42
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Finnaly it working.
    This fix helped. If you not unblock, then AXSP wont install = service unnavailable
    Click image for larger version. 

Name:	zip-unblock.jpg 
Views:	0 
Size:	70.4 KB 
ID:	83646

  3. #43
    ROG Guru: Yellow Belt Array SGMRock PC Specs
    SGMRock PC Specs
    MotherboardAsus ROG Rampage VI Apex
    ProcessorIntel i9-7900X
    Memory (part number)TridentZ RGB F4-3866C18Q-32GTZR
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080Ti FTW3 Ultra Hybrid
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    MonitorLG 38" 38GL950G-B 144Hz GSync Ultrawide
    Storage #1Samsung 960 Pro NVMe M.2 1TB
    Storage #2Sabrent 2TB Rocket NVMe PCIe M.2 2280
    CPU CoolerCorsair H115i Pro
    CaseCorsair Graphite Series Arctic White 780T Full Tower
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200 P2
    Keyboard Logitech G810 Mech Gaming
    Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
    Headset Sound Blaster X Pro
    Mouse Pad Steelseries QcK Limited
    Headset/Speakers Logitech 5.1 Speakers
    OS Windows 10 Pro 64x
    Network RouterAsus RT-AC3100
    Accessory #1 Oculus Rift S
    Accessory #2 Razer Orbweaver Chroma
    Accessory #3 Logitech X56 HOTAS
    SGMRock's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    14
    Posts
    130

    Quote Originally Posted by rulik006 View Post
    Finnaly it working.
    This fix helped. If you not unblock, then AXSP wont install = service unnavailable
    the AXSP service seems to be running fine on my machine as far as I can tell it shows running in services and the exe for it is not showing and blocks.
    Asus ROG Rampage VI Apex 2002 BIOS / Intel i9-7900X / G.Skill TridentZ RBG F4-3866C18Q-32GTZR 17-17-17-37
    LG 38" 38GL950G-B Ultrawide / EVGA RTX 2080Ti FTW3 Ultra Hybrid/ Sound Blaster AE-5
    Corsair H115i Pro CPU Cooler / EVGA SuperNova 1200 P2 / Corsair Arctic White T780 Case

  4. #44
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Really not understanding half of the solutions on here, and those that i do understand have failed. I'm tech-savvy, being 22, but I don't have the patience for this ****. It should just plug in and work like every single other RGB product out there. I went through this already and got it working at the very beginning of December, recently installed a bios update and all of a sudden I'm back to square 1 with aura. "Auraservice is currently unavailable." At this point, I'm just not going to buy ASUS again, they're my go-to for motherboards but screw them, MSI's dragon centre works great for my MSI graphics card so I guess I'll go MSI for boards too.

    Everyone wants to imitate corsair for the RGB software, nobody gets close but at least everybody elses software actually opens. ASUS Aura is dog ****, and they need to get their act together.

  5. #45
    ROG Enthusiast Array GObonzo PC Specs
    GObonzo PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-E Gaming
    Processori7-8700K @5GHz
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-16GTZSW
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti FTW3 GAMING
    MonitorAlienware AW3420DW (34" 3440x1440p)
    Storage #1M.2 NVMe: 512GB \ SSDs: 5.25TB
    Storage #2external - HDs: 8TB
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CaseFractal Design Vector RS (5x be quiet! Silent Wings 3 140mm High-Speed PWM)
    Power Supplybe quiet! DARK POWER PRO 11 750W
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB — CHERRY® MX RGB Brown
    Mouse LG G600, Corsair Vengeance M95
    Headset Corsair Void Surround
    OS Win10 x64 Pro
    GObonzo's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    50

    Thumbs up

    went through Armoury + Aura Creator crap and realized it's pointless. the only change it made for me was adding 5 or 6 more running processes all using up bits of memory for no reason whatsoever.

    now a few weeks later I have uninstalled every piece of ASUS software, deleted every trace of ASUS folders/files, deleted every registry entry for ASUS, Lighting Service, and Armoury.
    reinstalled "AI_SuiteIII" v3.00.51 and "Lighting Control" v1.07.79 but now Aura will not start, just gives me the Aura Service error that everyone here and all over the web has been complaining about.

    tried every solution offered here or anywhere(deleting registry entries & LastProfile.xml, making sure files are not blocked, etc) and still the same error after many reinstalls/uninstalls/restarts.

    the only solution that has worked for me is to revert back to "AURA" v1.05.32.02_20180307. loads fine and never has a hitch.

  6. #46
    New ROGer Array TigoTas PC Specs
    TigoTas PC Specs
    Laptop (Model)-
    MotherboardROG Crosshair Formula VIII
    ProcessorRyzen 3800X
    Memory (part number)Corsair Dominator
    Graphics Card #1Gigabyte 2060S Windforce 8GB OC
    CPU CoolerCorsair 115i
    CaseLian Li O11
    Power SupplyGigabyte 750W Gold
    OS Win10 Pro
    TigoTas's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Guys,

    I am getting desperate. I've tried everything, but nothing seems to work.
    Neither Aura Sync, or Armory Crate are detecting my Crosshair VIII Formula (I don`t install both at the same time).
    I`ve uninstalled plenty of times, always cleaning registry, but the problem persists.

    To clarify the fix that seems to help the most?

    - Uninstall Aura service (Via control panel ? Does is matter how ? Only the "Service"?);
    - Delete the xml file;
    - Delete registry subfolders (This is where it eludes me. The subfolders are gone, once I uninstall the service);
    - Reboot and pray it works ?

    When I try the Armory Crate, it simply does not recognize the MOBO. When I try Aura, I get the "service currently unavailable" error.

    Is there anything else I could try?

    Thanks,

  7. #47
    New ROGer Array armax PC Specs
    armax PC Specs
    MotherboardASUS Z390-F
    ProcessorIntel 9600k
    Memory (part number)Corsair 16GB(2x8) D4 3200M RGB CMW16GX4M2C3200C16W
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC
    MonitorASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz
    Storage #1Samsung 970 Evo 512 GB
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseCorsair iCUE 465x
    Power SupplyCorsair RM750x
    Keyboard Logitech G213
    Mouse CM MM530
    Mouse Pad steelseries cs:go
    OS Win_10 64bit

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Aura version is Lighting_Control_1.07.79


    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_1.jpg 
Views:	0 
Size:	19.8 KB 
ID:	84438
    Last edited by armax; 04-01-2020 at 10:18 AM.

  8. #48
    ROG Enthusiast Array GObonzo PC Specs
    GObonzo PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-E Gaming
    Processori7-8700K @5GHz
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-16GTZSW
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti FTW3 GAMING
    MonitorAlienware AW3420DW (34" 3440x1440p)
    Storage #1M.2 NVMe: 512GB \ SSDs: 5.25TB
    Storage #2external - HDs: 8TB
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CaseFractal Design Vector RS (5x be quiet! Silent Wings 3 140mm High-Speed PWM)
    Power Supplybe quiet! DARK POWER PRO 11 750W
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB — CHERRY® MX RGB Brown
    Mouse LG G600, Corsair Vengeance M95
    Headset Corsair Void Surround
    OS Win10 x64 Pro
    GObonzo's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    50

    Quote Originally Posted by TigoTas View Post
    Is there anything else I could try?
    have you tied my solution, posted just above yours?

  9. #49
    New ROGer Array simon.ng@ PC Specs
    simon.ng@ PC Specs
    MotherboardAsus Prime B450 Plus
    ProcessorAMD Ryzen 5 2600
    Memory (part number)CMK16GX4M2D3000C16
    Graphics Card #1Nvidia GeForce GTX 750 Ti
    MonitorAsus VZ249

    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Possible solution.

    There are many people with this horrible problem. I've managed to find a solution but this only applies to my own PC. You can have a go to see if it works for you. The only real solution I've found is to revert back to a version that worked. In my case it was Lighting_Control_1.06.45, yours might be a different version. I've tried so many different solutions on the internet and it came to this. I think that either the latest version wasn't tested to work on different rigs and gaming PC's.

    1. Uninstall all Aura software including Armoury Crate.
    2. Reboot your machine.
    2. Go to the installer folder for version 1.07.79 and then go to the aac folder. Double click on each file in the folder and select uninstall if this appears. If the file has been uninstalled then click cancel and move onto the next file.
    3. Run CCleaner to clear out any registry entries.
    4. Shut down your machine.
    5. Switch off your power supply at the back of your machine (or on the front).
    6. Unplug your computer for at least 15 seconds.
    7. Plug back in and switch on your machine.
    8. Go to the BIOS settings and make sure that the AURA service is set to ON.
    9. Save your BIOS settings (if necessary).
    10. Download and extract the files from Lighting_Control_1.06.45.
    11. Run the 'setup' file as 'administator'.
    12. Run the program and your LED's should be working.

  10. #50
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by simon.ng@ View Post
    There are many people with this horrible problem. I've managed to find a solution but this only applies to my own PC. You can have a go to see if it works for you. The only real solution I've found is to revert back to a version that worked. In my case it was Lighting_Control_1.06.45, yours might be a different version. I've tried so many different solutions on the internet and it came to this. I think that either the latest version wasn't tested to work on different rigs and gaming PC's.

    1. Uninstall all Aura software including Armoury Crate.
    2. Reboot your machine.
    2. Go to the installer folder for version 1.07.79 and then go to the aac folder. Double click on each file in the folder and select uninstall if this appears. If the file has been uninstalled then click cancel and move onto the next file.
    3. Run CCleaner to clear out any registry entries.
    4. Shut down your machine.
    5. Switch off your power supply at the back of your machine (or on the front).
    6. Unplug your computer for at least 15 seconds.
    7. Plug back in and switch on your machine.
    8. Go to the BIOS settings and make sure that the AURA service is set to ON.
    9. Save your BIOS settings (if necessary).
    10. Download and extract the files from Lighting_Control_1.06.45.
    11. Run the 'setup' file as 'administator'.
    12. Run the program and your LED's should be working.

    please where I can download the version 6.1.45? thanks

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •