Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    New ROGer Array 5-Card-Major PC Specs
    5-Card-Major PC Specs
    MotherboardAsus ROG Hero XI
    Processori9-9900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2B3200C16R
    Graphics Card #1nVidia EVGA 2080ti-FTW
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung EVO 1TB
    Storage #2WD External USB3 8TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic 850 Titanium
    Keyboard Razer
    Mouse Razer Death Adder
    Headset Sennheiser PC 360
    OS Win 10 Pro 64
    5-Card-Major's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    New build issue... Asus Maximus Hero XI...

    New build...

    Phanteks Evolv X case
    Asus Maximus Hero XI (cause of issue not sure...)
    Intel i9-9900K
    EVGA 2080ti FTW3
    Seasonic Prime Titanium PS 850
    Corsair Vengeance LPX (2x8gb), 3200 mhz

    On first attempt to start up, fans turning, lights on the vid card, but nothing on screen, and error code '00' on motherboard. Per Asus tech, sent in the MB to them (they just received it today).

    I had set up a custom EK water loop for the cpu only, 7 Noctua fans, large radiator. I might remove it and go w/ the new Noctua NH-U12A. With the loop in the case along with the reservoir/pump, things are quite tight.

    Will update... Any thoughts are welcome. Thanks.
    Last edited by 5-Card-Major; 08-10-2019 at 11:07 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Diamond Belt Array Zka17's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    199
    Posts
    8,358

    Just had a very similar issue with a Maximus XI Gene! In my book, Q-code 00 is "not assigned"...

    I have tried re-seating the CPU, different RAMs, still no joy... both the seller an Asus said to return it.

    Hope that Asus can fix it... although I have developed a thrust issue with mine... for now I went with an another board.*

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Hero xi startup

    Apparently, I have a similar problem. Everything seems to startup but the boot sequence does not start. Q code is 00 and the 4 sequence lights do not blink or come on to report a problem. I will be calling support later today when they wake up on the west coast and see what they have to say. Most likely will send the board back to Amazon for a new one.

    Ok, I talked to an ASUS rep and he said the current verions of the BIOS was incompatable with CPU (Intel i9-9900K) so we updated the BIOS to the latest version. This did not solve the problem. The motherboard would not boot, the Q code was 00 and the lights below the Q Code did not light or blink. ASUS decided the board needed to be replaced and tole me to contact Amazon since the exchange time period was still valid.

    I conacted Amason and the contacted ASUS with the case number that ASUS had give me. Amazon said the ASUS wanted to repair the board, not replace it. I told Amazon that I did not care what ASUS did with the board after Amazon exchanged it for me. They finally agreed to replace the board and is should arrive tomorrow.

    What a run around. Two hours of chat and phone conversations to establish who would replace it, the seller or the manufacture. Why does the client have to go though all this crap?
    Last edited by dgperry; 08-12-2019 at 04:39 PM.

  4. #4
    New ROGer Array 5-Card-Major PC Specs
    5-Card-Major PC Specs
    MotherboardAsus ROG Hero XI
    Processori9-9900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2B3200C16R
    Graphics Card #1nVidia EVGA 2080ti-FTW
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung EVO 1TB
    Storage #2WD External USB3 8TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic 850 Titanium
    Keyboard Razer
    Mouse Razer Death Adder
    Headset Sennheiser PC 360
    OS Win 10 Pro 64
    5-Card-Major's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I'm the OP.

    Got the reply email from Asus. Somehow or other I guess I managed to bend a CPU socket pin. The charge was $80.25. I hope I didn't damage the i9-9900K CPU as well!!

    Hoping to have the MB back within 10 days. Oh, and I received the new Noctua NH-U12A heatsink/fan for the CPU. I pulled out the custom EK water cooling loop I had... took up too much space in the case.

  5. #5
    ROG Guru: Blue Belt Array mdzcpa PC Specs
    mdzcpa PC Specs
    MotherboardMaximus Hero XI
    Processor9900k @ 5.1Ghz All Core 1.315v AVX -2
    Memory (part number)Gskill GTZ 4133 C17 32GB (4x8GB)
    Graphics Card #1ROG Strix 2080 TI OC
    Sound CardOn Board
    MonitorROG PG348Q
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 512GB for OS & APPS
    Storage #2Samsung 970 Pro M.2 1TB for GAMES
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic Prime 1000W Titanium
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Corsaur VOID Pro
    Mouse Pad Corsair MM300 Wide Desk Mat
    OS WIN 10 Pro
    Network RouterLinksys VELOP
    Accessory #1 ROG 751JY Laptop for Moobile Gaming
    Accessory #2 Koolance EXC-800 Chiller
    Accessory #3 25+ years of overclocking

    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    79
    Posts
    916

    Just a tip for system builders and especially those with water loops.... it's always best to boot the board outside of the case. Seat the CPU, RAM and GPU. Connect the PSU and your monitor and keyboard and boot up. Use a basic air cooler. It's always best to know you have a working bootable system before dropping it into a case with all the other goodies.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    new motherboard, but same result

    Quote Originally Posted by dgperry View Post
    Apparently, I have a similar problem. Everything seems to startup but the boot sequence does not start. Q code is 00 and the 4 sequence lights do not blink or come on to report a problem. I will be calling support later today when they wake up on the west coast and see what they have to say. Most likely will send the board back to Amazon for a new one.

    Ok, I talked to an ASUS rep and he said the current verions of the BIOS was incompatable with CPU (Intel i9-9900K) so we updated the BIOS to the latest version. This did not solve the problem. The motherboard would not boot, the Q code was 00 and the lights below the Q Code did not light or blink. ASUS decided the board needed to be replaced and tole me to contact Amazon since the exchange time period was still valid.

    I conacted Amason and the contacted ASUS with the case number that ASUS had give me. Amazon said the ASUS wanted to repair the board, not replace it. I told Amazon that I did not care what ASUS did with the board after Amazon exchanged it for me. They finally agreed to replace the board and is should arrive tomorrow.

    What a run around. Two hours of chat and phone conversations to establish who would replace it, the seller or the manufacture. Why does the client have to go though all this crap?
    I give up. I have never had these problems before. the new Mobo give me the same reaults. unconnected everything but water cooler, monitor using on board graphics, and only ome membory stick, treid in all slots. Same result. Q Code is 00, no blinking lights under the Q Code lights, no display, light all work on the Mobo.

    Any suggestions?

  7. #7
    ROG Guru: Blue Belt Array mdzcpa PC Specs
    mdzcpa PC Specs
    MotherboardMaximus Hero XI
    Processor9900k @ 5.1Ghz All Core 1.315v AVX -2
    Memory (part number)Gskill GTZ 4133 C17 32GB (4x8GB)
    Graphics Card #1ROG Strix 2080 TI OC
    Sound CardOn Board
    MonitorROG PG348Q
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 512GB for OS & APPS
    Storage #2Samsung 970 Pro M.2 1TB for GAMES
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic Prime 1000W Titanium
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Corsaur VOID Pro
    Mouse Pad Corsair MM300 Wide Desk Mat
    OS WIN 10 Pro
    Network RouterLinksys VELOP
    Accessory #1 ROG 751JY Laptop for Moobile Gaming
    Accessory #2 Koolance EXC-800 Chiller
    Accessory #3 25+ years of overclocking

    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    79
    Posts
    916

    Quote Originally Posted by dgperry View Post
    I give up. I have never had these problems before. the new Mobo give me the same reaults. unconnected everything but water cooler, monitor using on board graphics, and only ome membory stick, treid in all slots. Same result. Q Code is 00, no blinking lights under the Q Code lights, no display, light all work on the Mobo.

    Any suggestions?
    Remove CPU and inspect socket for any bent pins.
    Clear CMOS
    Double check PSU connections **

  8. #8
    New ROGer Array 5-Card-Major PC Specs
    5-Card-Major PC Specs
    MotherboardAsus ROG Hero XI
    Processori9-9900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2B3200C16R
    Graphics Card #1nVidia EVGA 2080ti-FTW
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung EVO 1TB
    Storage #2WD External USB3 8TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic 850 Titanium
    Keyboard Razer
    Mouse Razer Death Adder
    Headset Sennheiser PC 360
    OS Win 10 Pro 64
    5-Card-Major's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by dgperry View Post
    I give up. I have never had these problems before. the new Mobo give me the same reaults. unconnected everything but water cooler, monitor using on board graphics, and only ome membory stick, treid in all slots. Same result. Q Code is 00, no blinking lights under the Q Code lights, no display, light all work on the Mobo.

    Any suggestions?
    Did you read my post? My problem was bent CPU socket pins...

  9. #9
    ROG Guru: Diamond Belt Array Zka17's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    199
    Posts
    8,358

    Quote Originally Posted by 5-Card-Major View Post
    Did you read my post? My problem was bent CPU socket pins...
    Yeah, that's what I would say too... but let's hope that your fixed board will work just fine! *

  10. #10
    New ROGer Array 5-Card-Major PC Specs
    5-Card-Major PC Specs
    MotherboardAsus ROG Hero XI
    Processori9-9900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2B3200C16R
    Graphics Card #1nVidia EVGA 2080ti-FTW
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung EVO 1TB
    Storage #2WD External USB3 8TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic 850 Titanium
    Keyboard Razer
    Mouse Razer Death Adder
    Headset Sennheiser PC 360
    OS Win 10 Pro 64
    5-Card-Major's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Zka17 View Post
    Yeah, that's what I would say too... but let's hope that your fixed board will work just fine! *
    The Asus Hero XI MB due back today from repair of bent CPU socket pins (oops...).

    Assuming MB boots and repair is fine, my big concern now is where to connect my 7 Noctua 120mm case fans (3 front intake, 3 top exhaust, 1 rear exhaust) AND my just-received Noctua 'NH-U12A' CPU heatsink/2 fans combo. The instructions for connecting all of this is confusing... There is a fan hub built into the Phanteks Evolv X case and quite a few fan headers on the motherboard. Some folks say there are issues w/ the fan hub not working properly.

    ASAP, can anyone help me out here with details of clearly where to connect the 7 case fans AND the 2 fans mounted on the CPU heatsink....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •