Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    New ROGer Array ctank PC Specs
    ctank PC Specs
    MotherboardCrosshair VIII Wifi
    ProcessorAMD Ryzen 3900X
    Memory (part number)KHX4000C19D4/8GX
    Graphics Card #12080 TI Rog Strix OC
    MonitorXG35P
    Storage #1Samsung NVMe
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Corsair Platinium 95
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Sennheiser Gaming
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Aura Sync, Every Version!!

    Hello.

    I have brand new X570 Crosshair VIII motherboard, and ASUS 2080Ti card, as well as ASUS monitor.

    I tried every trick in these forums, and actually repair upgraded my Windows (no way Im gonna reinstall from scratch because of this bs).

    And It wont work. Message comes "AuraService is currently unavailable check if installed bla bla".

    The lights on everything works, I just cannot control them. I have Corsair iCUE with AIO, and Gskill memory.
    I have disabled Corsair Services and not starting iCUE on these tryes to get AURA working, btw.

    I gotten the window to open couple of times installing version of graphic card only, but I only see MONITOR in there
    and I cannot control it and eventually it just crashes.

    This is pretty whacked because in my old Z370 Gigabyte board, Aura Sync actually worked for memory and monitor also.

    I have newest Windows 10 Pro with all updates, newest BIOS, chipset drivers and basically all newest software.

    I gotten AI SUITE to work, although it says "cant find ASIO.SYS" and dont load DIP, I dont even know how it started to not asking it and working at
    some point.
    But at this point I uninstalled all your crap. To mention the obvious, otherwise the system works good (except your BIOS which
    I wrote other thread about.)

    Now I will say this; this is 400+ euros motherboard, this is UNACCEPTABLE!!! What I read these forums you had problems with Aura
    for 5 years now, DO SOMETHING ASUS OR STOP ADVERTISING RGB LIGHTNING.
    Last edited by ctank; 08-09-2019 at 04:33 PM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    ROG STRIX B450 - F AURA only SYNCs DRAM

    I'm having the same issue AURA will only sync RAM. It wont catch the onboard led and the case fans, even when its connected properly ( case fan cable . IDK what to do its a headache.

    Someone help me getting it sync properly
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos auraa.JPG  


  3. #3
    New ROGer Array Törgue PC Specs
    Törgue PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B350-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 1600X @ 4.0GHz
    Memory (part number)16GB HyperX Predator 2933MHz
    Graphics Card #1Sapphire Pulse Radeon RX 5700
    MonitorASUS MX27AQ & MX279H
    Storage #1Corsair MP300 M.2 NVMe 120GB (OS Drive)
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB SSD (Games) - Kingston A400 240GB SSD (Storage) - WD Blue 500GB HDD (Backup)
    CPU CoolerCorsair H60
    CaseAeroCool Quartz
    Power SupplyCorsair TX550M
    Keyboard Corsair K63
    Mouse Corsair Harpoon
    Mouse Pad Corsair MM200 Extended
    Headset/Speakers Creative GigaWorks T40 Series II
    OS Windows 10 Home
    Network RouterASUS DSL-AC52U (VDSL lines broken - Temporarily using TP-Link TL-MR6400 for 4G connection)
    Accessory #1 Arctic BioniX P120 CPU Radiator Fan
    Accessory #2 Arctic F12 PWM PST Case fans
    Törgue's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by ctank View Post
    Hello.

    I have brand new X570 Crosshair VIII motherboard, and ASUS 2080Ti card, as well as ASUS monitor.

    I tried every trick in these forums, and actually repair upgraded my Windows (no way Im gonna reinstall from scratch because of this bs).

    And It wont work. Message comes "AuraService is currently unavailable check if installed bla bla".

    The lights on everything works, I just cannot control them. I have Corsair iCUE with AIO, and Gskill memory.
    I have disabled Corsair Services and not starting iCUE on these tryes to get AURA working, btw.

    I gotten the window to open couple of times installing version of graphic card only, but I only see MONITOR in there
    and I cannot control it and eventually it just crashes.

    This is pretty whacked because in my old Z370 Gigabyte board, Aura Sync actually worked for memory and monitor also.

    I have newest Windows 10 Pro with all updates, newest BIOS, chipset drivers and basically all newest software.

    I gotten AI SUITE to work, although it says "cant find ASIO.SYS" and dont load DIP, I dont even know how it started to not asking it and working at
    some point.
    But at this point I uninstalled all your crap. To mention the obvious, otherwise the system works good (except your BIOS which
    I wrote other thread about.)

    Now I will say this; this is 400+ euros motherboard, this is UNACCEPTABLE!!! What I read these forums you had problems with Aura
    for 5 years now, DO SOMETHING ASUS OR STOP ADVERTISING RGB LIGHTNING.
    Did i understand correctly that you not only upgraded your motherboard to a new generation, but also changed the processor and switched from Intel to AMD without doing a fresh Windows install? That's like the ultimate recipe for a disaster.

  4. #4
    New ROGer Array ctank PC Specs
    ctank PC Specs
    MotherboardCrosshair VIII Wifi
    ProcessorAMD Ryzen 3900X
    Memory (part number)KHX4000C19D4/8GX
    Graphics Card #12080 TI Rog Strix OC
    MonitorXG35P
    Storage #1Samsung NVMe
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Corsair Platinium 95
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Sennheiser Gaming
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Törgue View Post
    Did i understand correctly that you not only upgraded your motherboard to a new generation, but also changed the processor and switched from Intel to AMD without doing a fresh Windows install? That's like the ultimate recipe for a disaster.
    I indeed did completely fresh install of Windows. But I also upgrade install it.

  5. #5
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,491

    if aura is install, with last updates and chipset, and IF you have NOT use ccleaner or similar programs you can try these and on the letter.

    1. open c
    2. open program files (x86)
    3. open lighting service
    4. delete file name LastProfile.XML
    5. empty recycle bin
    6.Open Services (windows logo type services
    7. Find LightingService and restart that service, and restart the computer. IF the service is stop start the service and righ away restart and restart the computer.

    Let me know.

    NOW. there is a issue with aura an ryzen drivers. if these is your case, we need to wait, But as far my testing goes, has work 99% of the the 140 computers that I help and myself see. So give a try.
    Learn, Play Enjoy!

  6. #6
    New ROGer Array ctank PC Specs
    ctank PC Specs
    MotherboardCrosshair VIII Wifi
    ProcessorAMD Ryzen 3900X
    Memory (part number)KHX4000C19D4/8GX
    Graphics Card #12080 TI Rog Strix OC
    MonitorXG35P
    Storage #1Samsung NVMe
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Corsair Platinium 95
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Sennheiser Gaming
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by MrAgapiGC View Post
    if aura is install, with last updates and chipset, and IF you have NOT use ccleaner or similar programs you can try these and on the letter.

    1. open c
    2. open program files (x86)
    3. open lighting service
    4. delete file name LastProfile.XML
    5. empty recycle bin
    6.Open Services (windows logo type services
    7. Find LightingService and restart that service, and restart the computer. IF the service is stop start the service and righ away restart and restart the computer.

    Let me know.

    NOW. there is a issue with aura an ryzen drivers. if these is your case, we need to wait, But as far my testing goes, has work 99% of the the 140 computers that I help and myself see. So give a try.
    I tried that also already. I wonder ,how does the empty recycle bin make a difference though, sounds like witchcraft

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,491

    Quote Originally Posted by ctank View Post
    I tried that also already. I wonder ,how does the empty recycle bin make a difference though, sounds like witchcraft
    windows, even that the file is on the trash still part of the computer cause the index. I also find out that having the files decompress, cause some issues. since still part of the indexing. WIndows looks for files name X. Some drivers are open, like drivers, other are close (just a compress exe file)

    Now. i read that there is issues with amd drivers.

    But as far is working and II have fix a lot during the testing.

    Asus lighting is 80% hardware and 20% a application since aura is a chip. also I find out that aura and the auorus app cause issues. So far razer and nzxt is ok. Logi products i can not test since I can not installed in my computer. In the end could be a windows issues or how the app is getting install. i send these to a friend to test many times. If you like right shift and turn off and then discharge the pc for a cold boot. and try later today. I am trying to get another computer here and record the work. Part of the future of aura, is 1 app to make all work and we testing these now, since i can control light, asus aio, fan control of that aio with the armory crate.

    Also i can recommend installing Visual Studio 2015, 2017 and 2019 both x86 and x64 since part of the app itself is that. I find out that some drivers use a, what appears to look of it a old c++ drivers. make these first and have all uptodate and try again. these will help to see what is up, since the idea is to take most data possible.
    Learn, Play Enjoy!

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Try version 1.06.95 only working for me.

  9. #9
    New ROGer Array ctank PC Specs
    ctank PC Specs
    MotherboardCrosshair VIII Wifi
    ProcessorAMD Ryzen 3900X
    Memory (part number)KHX4000C19D4/8GX
    Graphics Card #12080 TI Rog Strix OC
    MonitorXG35P
    Storage #1Samsung NVMe
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Corsair Platinium 95
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Sennheiser Gaming
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Emmily View Post
    Try version 1.06.95 only working for me.
    Tried that, (had to actually create Administrator account to be able to launch it (yes I took the tick off the zip file but still), it opens woohoo but cant find any devices.

    Click image for larger version. 

Name:	Clipboard01.jpg 
Views:	0 
Size:	31.8 KB 
ID:	81517

    Also, Installed new version of Armoury Crate (done that many times on old versions), it cant find any AURA devices either

    Click image for larger version. 

Name:	aura2.jpg 
Views:	0 
Size:	52.5 KB 
ID:	81518

    This is getting beyond sad, ASUS please do something.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •