Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Member Array INDIANAJUNE2 PC Specs
    INDIANAJUNE2 PC Specs
    Motherboardmaximus ix apex
    Processori7700k
    Memory (part number)adata xpg z1 16gb 2400mhz
    Graphics Card #1msi armour 1070
    Monitoracer xfa340
    CPU Coolernzxt kraken x62
    Casephanteks enthoo pro tg
    Power Supplyevga 750 pq platnium
    Keyboard razer black widiow v2
    Mouse razer death adder
    Mouse Pad steel series xl
    OS windows 64

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Maximus apex ix turned on and off during bios update

    Hey guys , thanks in advance for any help and sorry this is a bit of a long one. I was having and issues with pc failing to post after restarts with updates, (cold boots and regular restarts seemed fine and pc was running well otherwise) one a windows update and one a restart after removing a program. One time it go PCH * Initialization after micro code and the second cpu initialization error. Once I cut the power and restarted everything was fine. I also ran intels cpu diagnostic tool and passed so I doubt it’s cpu. *I decided to update the bios to see if that helped and used ez flash in the bios over the internet first time because I have 2 chips and thought I try the easy way first. Sure enough with my luck during or after ( not sure ) the update the pc turned on and off maybe twice and then magically loaded up. Besides the poop in my pants everything seems to be fine except I seem to be getting less FPS in games. Games that ran 120fps are running 80-60fps I’m wondering not if maybe the update was corrupted or it some other issue ? Running msinfo I can confirm it says it’s the most recent update. Is any of this ring any bells ??? Any help would be appreciated*
    Last edited by INDIANAJUNE2; 08-14-2019 at 12:40 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array 1mluer PC Specs
    1mluer PC Specs
    MotherboardMaximus IX Apex & Maximus XI Apex's
    ProcessorI7-7700k & I9-9900k
    Memory (part number)Gskill Trident Z RGB 4266 & 3200 DC
    Graphics Card #1MSI Sea Hawk 1080 & ROG Matrix 2080 ti
    Sound Cardbuilt in for both
    MonitorSamsung 27inch & ASUS Swift PG348Q
    Storage #1Samsung 960 Pro & Samsung 970 Pro
    CPU CoolerRyuo 240 & Ryujin 360
    CaseInWin 909 Black & InWin 909 Silver
    Power SupplySeasonic 1000w Titanium & ROG Thor 1200p
    Keyboard Corsair K95 & ASUS ROG Claymore
    Mouse Logitech G902 & ASUS Gladius II Origin
    Mouse Pad Corsair MM800 & ASUS ROG Baltheus
    Headset/Speakers Bose Computer Set with Sub
    OS Windows 10 Pro all around
    Network RouterLinksys EA 9500
    Accessory #1 Corsair LL / Commander Pro & TT Riing Plus
    Accessory #2 Blue Microphone

    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    33
    Posts
    320

    Nope it's just going through memory training and other POST diagnostics. I can turn off and on up to 3 times. I have an apex ix and it does that every time I have upgraded the bios.
    Inwin 909 Black RGB build
    i7-7700k
    ROG Maximus IX Apex
    1080 Sea Hawk
    Gskill Trident Z RGB 4266

    InWin 909 Silver RGB build
    i9-9900k
    ROG Maximus XI Apex
    ROG Matrix 2080 ti
    Gskill TridentZ RGB DC 3200 64g

    Everything overclocked and love it.
    ROG Awesomeness !!!!

  3. #3
    ROG Member Array INDIANAJUNE2 PC Specs
    INDIANAJUNE2 PC Specs
    Motherboardmaximus ix apex
    Processori7700k
    Memory (part number)adata xpg z1 16gb 2400mhz
    Graphics Card #1msi armour 1070
    Monitoracer xfa340
    CPU Coolernzxt kraken x62
    Casephanteks enthoo pro tg
    Power Supplyevga 750 pq platnium
    Keyboard razer black widiow v2
    Mouse razer death adder
    Mouse Pad steel series xl
    OS windows 64

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by 1mluer View Post
    Nope it's just going through memory training and other POST diagnostics. I can turn off and on up to 3 times. I have an apex ix and it does that every time I have upgraded the bios.
    hey thanks for the response ! That’s good to hear, a couple days later it still seems to be fine so hopefully yeah , I’m out of the woods. Guess time will tell about the post problems. I also seemed to fix the FPS problems just but going back into the bios , doing nothing , and leaving. Maybe it just needed to save the settings again. Idk I’ll take it for now*

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •