Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 41
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    So no more 8D code so far (with stock SOC voltage) but I've got a new problem now. The computer restarts on sleep.
    Got the latest chipset drivers installed, latest windows 10 updates.. DAMN IT.

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Still getting code 8d with BIOS 0901

    I'm still getting code 8d on reboot or wake up from sleep. Seems to happen 9/10 times. On the prior BIOS 0803, I was getting code 8d even with the SOC under voltage applied.

    My specs are:

    ROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    Ryzen 9 3900X

    SMU Version 46.40.00

    SMBIOS Version 3.2

    DMI BIOS
    vendor American Megatrends Inc.
    version 0901
    date 08/27/2019
    ROM size 16384 KB

    4x8GB

    Module Manufacturer(ID) G.Skill (7F7F7F7FCD000000000000)
    SDRAM Manufacturer (ID) Samsung (CE00000000000000000000)
    Size 8192 MBytes
    Max bandwidth DDR4-2132 (1066 MHz)
    Part number F4-3600C17-8GTZR
    XMP timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC-CR @ frequency (voltage)
    XMP #1 17.0-18-18-38-56-n.a @ 1801 MHz (1.350 Volts)

    Creative Sound Blaster Z
    Evga RTX 2080 Ti XC Ultra

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Have you tried my fix with the lower SOC voltage ?

  4. #14
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)PVR416G413C9K @3800 16-17-16-32 CR1 or @3600 14-15-14-28 CR1
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    392

    Quote Originally Posted by abysal View Post
    DMI BIOS
    vendor American Megatrends Inc.
    version 0901
    date 08/27/2019
    ROM size 16384 KB
    Update your bios to 1001, this would help.

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Lots of Q-Code 8d errors

    My System is composed of:
    Motherboard: Asus Crosshair VIII Hero WiFi, 1001 UEFI / 1003 ABBA AGESA
    CPU: Ryzen 9 3900x + Cooler Noctua NH-D15
    RAM: Four sticks of 8GB G-Skill Royal 3600 Mhz CL16,,,36, running in BIOS as XMP Profile 3600. All auto
    GPU: PowerColor 5700 XT Red Devil
    PSU: Antec / Seasonic 850W Gold (Literally)

    I had fewer 8ds under the previous UEFI. *With current UEFI, I can run Prime95, Cinebench R20, SuperPI, CPU Z tests all I want without problem. *But when I wake from sleep, I almost always get an 8d. *Sleep is set either S3 or S4; it makes no difference.

    SoC voltage is set to all values from 1.1 to 1.5 inclusive.*
    PLL voltage is set to values from 1.8 to 1.9 inclusive.

    Any ideas?

    Side note: *Twice the UEFI firmware has (I think?) set the PLL voltage to 1.5v. *The computer will then warm reboot during aforementioned benchmarks.
    *

  6. #16
    ROG Member Array seansplayin PC Specs
    seansplayin PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero / C7H WIFI
    ProcessorAMD Ryzen 1800X / 2700x
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3200C16 / Gskill F4-4266C19D-16GTZKW
    Graphics Card #1R9 280x / Sapphire Nitro+ Vega 64
    MonitorVast 3440x1440 freesync @ 100hz
    Storage #1My Digital NVMe 480GB
    Storage #2Sandisk Ultra2 480GB
    CPU CoolerEK Water Block
    CaseAZZA
    Power SupplyLepa G 1600
    Keyboard Logitech
    Mouse Logitech
    Headset Logitech
    Headset/Speakers Corsair
    OS Windows 10/ Ubuntu 18.04
    Network RouterNetgear Nighthawk R8000

    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Same problem now solved!!!

    Quote Originally Posted by charltvisser View Post
    Hi Guys

    My new system intermittently turns on, though does not POST. Q-Code: 8d, Q-LED: DRAM (yellow) - according to manual. Occurs every 1-2 out of 5 boot attempts. Issue is usually overcome by turning system off and on again.

    Changed Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200 CL16 memory for equivalent Kingston HyperX Predator RGB (HX432C16PB3A/8), the latter which is listed as officially supported memory according to QVL online.

    I have seen several reports online from other affected users with the same issue > https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/cgmlmw/qcode_8d/ and https://www.reddit.com/r/ASUS/commen.../?ref=readnext.

    Does anyone know if there is an underlying issue (perhaps BIOS)? Thank you in advance.

    Regards,
    CTV
    Failing to “post” or boot into windows 10 with 8d debug code, 100% stable once in Windows. *Followed suggestions in this forum to no avail. Was probably successful at booting into windows 50% of the time. Bios 1001 C8H/3800x stock CPU, 32GB DDR4 @ 3600 memory (4X8) using Ryzen Dram Calculator “fast” profile.

    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * **********************Solution******************** *****
    Offset cpu vcore by +0.0125 *
    Asus ROG Crosshair VIII Hero (Bios1105)
    AMD Ryzen 3800X @4.8ghz@1.5v (chilled loop)
    Gskill 32GB 4266 memory @3600 (Ryzen Dram Calculator Fast Timings)
    Samsung 970 EVO 1TB nVME (x2)
    AMD Radeon VII POS

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    4

    q-code 8D

    I've been having trouble with this same problem since launch, I've got the CH8F. When I talked to Asus they told me to test it with a different processor which wasn't an especially helpful suggestion. I've used the board with my 3900x and 3950x now and both have the 8D issue on this board, but they don't have any problems on the Impact board. There is something going wrong with voltages on the hero and formula x570 boards causing this issue, it's frustrating since my memory timings are 12 passes clean.

  8. #18
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Phynellius View Post
    I've been having trouble with this same problem since launch, I've got the CH8F. When I talked to Asus they told me to test it with a different processor which wasn't an especially helpful suggestion. I've used the board with my 3900x and 3950x now and both have the 8D issue on this board, but they don't have any problems on the Impact board. There is something going wrong with voltages on the hero and formula x570 boards causing this issue, it's frustrating since my memory timings are 12 passes clean.
    What eventually fixed this for me was to set the SOC voltage in the AMD overclocking menu in addition to the usual place. Before this, the system was fully stable once booted, but I would get 8D about once every 5th boot. I am using an SOC voltage of 1.05v on a 3950X. Once I changed this, the issue was completely gone.

    Supposedly this works because the value in the AMD overclocking menu gets used briefly during POST, but I have no way to confirm this.

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I registered just to chime in as another one with the same 8d Q-Code and failure to boot issue. Have been having it since I built the machine back in 9/19. So aggravating. You'd think there'd be some BIOS update to fix it at some point between then and now.

    Anyhow, I'm running the following:

    AMD Ryzen 7 3700x
    Asus Crosshair VIII Hero (non-Wi-Fi) running latest BIOS
    G.SKILL Trident Z Neo 16GB (2x8GB) DDR4 3600
    Seasonic FOCUS Plus 650 Gold
    Gigabyte Nvidia RTX 2070 Super OC
    Sabrent 1TB Rocket NVMe PCIe M.2 SSD
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    SAMSUNG 840 EVO 250GB
    Windows 10 Pro v. 1909

    I feel I've tried everything, but I'll try messing with the SOC voltage.

  10. #20
    ROG Member Array Hauser.Ger's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Hi,

    I am having the same issue! (Seems like we all got 3600 MHz memory too?)
    Thought my Q-Code was 80, which suggested AISuite. But it actually was 8D (got the Crosshair VIII Formula with an OLED display - where 80 and 8D look very alike).
    Trying the 1.15V SOC right now. Hope this is going to fix it, because this boot-lottery really sucks.
    If the boot is successfull, everything is stable. So it must be a BIOS thing.

    HW
    Asus Crosshair VIII Formula
    AMD 3900X
    G.Skill TridentZ F4-3600C15D-16GTZ (15-15-15-35) (4x 8GB)
    Vega 64 LC

    Greets,
    Hauser

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •