Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 50

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Asus ROG CROSSHAIR VIII HERO (Wi-Fi) x570 won't POST Q-Code "8d" - intermittent

    Hi Guys

    My new system intermittently turns on, though does not POST. Q-Code: 8d, Q-LED: DRAM (yellow) - according to manual. Occurs every 1-2 out of 5 boot attempts. Issue is usually overcome by turning system off and on again.

    Changed Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200 CL16 memory for equivalent Kingston HyperX Predator RGB (HX432C16PB3A/8), the latter which is listed as officially supported memory according to QVL online.

    I have seen several reports online from other affected users with the same issue > https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/cgmlmw/qcode_8d/ and https://www.reddit.com/r/ASUS/commen.../?ref=readnext.

    Does anyone know if there is an underlying issue (perhaps BIOS)? Thank you in advance.

    Regards,
    CTV
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 8d.jpg  

    Last edited by charltvisser; 08-18-2019 at 09:54 AM. Reason: Wrong attachment

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    i'm having the same problem

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Did you fix it ?

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by zekikosiff View Post
    Did you fix it ?
    Without going into too much details, I was given this advice to try out:

    "8d can be related to Fabric AKA FCLK instability. Can manually try to set VDDG voltage to 1.0v to see and SOC voltage to 1.15v to see if this helps"

  5. #5
    New ROGer Array Polder33 PC Specs
    Polder33 PC Specs
    MotherboardAsus ROG CROSSHAIR VII HERO
    ProcessorAMD Ryzen 7 3700X
    Memory (part number)HX432C16PB3AK2/16
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Super 8GB Gaming OC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1Samsung 970 PRO 512GB M.2
    Storage #2Crucial M4 512GB
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseBe Quiet Silent Base 801 Window
    Power SupplyCorsair HX Series HX850 V2
    Keyboard Logitech G13 & G19
    Mouse Logitech G502
    Headset Astro A50
    Headset/Speakers Logitech Z623 Speakers
    OS Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I'm having the same Kingston HyperX Predator RGB HX432C16PB3A/2x8 memory, none WiFi Croshair VIII, and do not have this issue.
    I'm using Bios 0803 and 0506 before and never had any problems.

  6. #6
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)PVR416G413C9K @3800 15-15-15-30 CR1 or @3600 14-15-14-28 CR1
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    592

    8d

    The *error maybe to do with amd ryzen infinity fabric failure. Causes could be voltage to or FCLK Mghz setting.

    *I have triggered this when o/c the fclk.
    Last edited by RedSector73; 08-26-2019 at 04:25 AM.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Have you tried my fix with the lower SOC voltage ?

  8. #8
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)PVR416G413C9K @3800 15-15-15-30 CR1 or @3600 14-15-14-28 CR1
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    592

    Quote Originally Posted by abysal View Post
    DMI BIOS
    vendor American Megatrends Inc.
    version 0901
    date 08/27/2019
    ROM size 16384 KB
    Update your bios to 1001, this would help.

  9. #9
    ROG Member Array seansplayin PC Specs
    seansplayin PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero / C7H WIFI
    ProcessorAMD Ryzen 1800X / 2700x
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3200C16 / Gskill F4-4266C19D-16GTZKW
    Graphics Card #1R9 280x / Sapphire Nitro+ Vega 64
    MonitorVast 3440x1440 freesync @ 100hz
    Storage #1My Digital NVMe 480GB
    Storage #2Sandisk Ultra2 480GB
    CPU CoolerEK Water Block
    CaseAZZA
    Power SupplyLepa G 1600
    Keyboard Logitech
    Mouse Logitech
    Headset Logitech
    Headset/Speakers Corsair
    OS Windows 10/ Ubuntu 18.04
    Network RouterNetgear Nighthawk R8000

    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Same problem now solved!!!

    Quote Originally Posted by charltvisser View Post
    Hi Guys

    My new system intermittently turns on, though does not POST. Q-Code: 8d, Q-LED: DRAM (yellow) - according to manual. Occurs every 1-2 out of 5 boot attempts. Issue is usually overcome by turning system off and on again.

    Changed Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200 CL16 memory for equivalent Kingston HyperX Predator RGB (HX432C16PB3A/8), the latter which is listed as officially supported memory according to QVL online.

    I have seen several reports online from other affected users with the same issue > https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/cgmlmw/qcode_8d/ and https://www.reddit.com/r/ASUS/commen.../?ref=readnext.

    Does anyone know if there is an underlying issue (perhaps BIOS)? Thank you in advance.

    Regards,
    CTV
    Failing to “post” or boot into windows 10 with 8d debug code, 100% stable once in Windows. *Followed suggestions in this forum to no avail. Was probably successful at booting into windows 50% of the time. Bios 1001 C8H/3800x stock CPU, 32GB DDR4 @ 3600 memory (4X8) using Ryzen Dram Calculator “fast” profile.

    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * **********************Solution******************** *****
    Offset cpu vcore by +0.0125 *
    Asus ROG Crosshair VIII Hero (Bios1105)
    AMD Ryzen 3800X @4.8ghz@1.5v (chilled loop)
    Gskill 32GB 4266 memory @3600 (Ryzen Dram Calculator Fast Timings)
    Samsung 970 EVO 1TB nVME (x2)
    AMD Radeon VII POS

  10. #10
    New ROGer Array Phynellius PC Specs
    Phynellius PC Specs
    Laptop (Model)UX430UN
    MotherboardCrosshair VIII Formula
    Processor3950X
    Memory (part number)F4-3600C14Q-32GTZN
    Graphics Card #1Asus RX 5700 XT 8G + EK Vector Water Block
    MonitorSamsung LC27JG52QQNXZA
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 1TB
    Storage #2Corsair Force MP600 2TB
    CPU CoolerEK Velocity
    CaseNZXT H700
    Power SupplySeasonic Prime Gold 850 Watt

    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    q-code 8D

    I've been having trouble with this same problem since launch, I've got the CH8F. When I talked to Asus they told me to test it with a different processor which wasn't an especially helpful suggestion. I've used the board with my 3900x and 3950x now and both have the 8D issue on this board, but they don't have any problems on the Impact board. There is something going wrong with voltages on the hero and formula x570 boards causing this issue, it's frustrating since my memory timings are 12 passes clean.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •