Page 9 of 9 FirstFirst ... 7 8 9
Results 81 to 88 of 88
  1. #81
    ROG Enthusiast Array Tenshi PC Specs
    Tenshi PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula
    ProcessorAMD FX 8150 3.61ghz
    Memory (part number)Corsair CMZ16GX3M4A1600C9 16GB(4x4)
    Graphics Card #1PNY XLR8 Geforce GTX 470 1280MB GDDR5
    MonitorSamsung Syncmaster 23" S23B370
    Storage #1Samsung 500GB 7200RPM
    CPU CoolerCorsair Air Series A50 CAFA50
    CaseCorsair Graphite Series 780T White
    Power SupplyCorsair Pro Series Gold AX850 80 PLUS Gold
    OS Win7 64bits
    Tenshi's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    Well, thanks to both of you!

    I'll go with the Copper heatsinks then. Any brand? or it doesn't matter? I plan to buy those at ebay. I think i'm the only one who will do this "heatsinks change" in the world, right? xD

    The other plan is to fix my airflow, the Fans. Any thoughts? Brands?

    Myk SilentShadow, haha don't worry, i'll try to do it gently, even if i'm scared.

    I'll post updates and pictures when the copper arrives, with luck at my country would be like 10-20 days xD

  2. #82
    ROG Guru: Yellow Belt Array LukeeVassallo PC Specs
    LukeeVassallo PC Specs
    MotherboardMaximus V Formula
    Processori7 - 3770k
    Graphics Card #1Matrix 780ti
    Storage #1Force GT 240GB
    Power SupplyAX860
    OS 7, 8.1, 10, ubuntu

    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    147

    I wouldn't go with the corsair ax850, don't get me wrong it's a great psu but if you with a pc power and cooling 750W, 80+ silver, it's cheaper, enough wattage ( even for 2 cards in sli or crossfire ) and it's more efficient than the ax850. Pc power and cooling have me doing psu's for the last 30 years whilst corsair for the last 4-5 years.

    It's worth a look

  3. #83
    ROG Enthusiast Array Tenshi PC Specs
    Tenshi PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula
    ProcessorAMD FX 8150 3.61ghz
    Memory (part number)Corsair CMZ16GX3M4A1600C9 16GB(4x4)
    Graphics Card #1PNY XLR8 Geforce GTX 470 1280MB GDDR5
    MonitorSamsung Syncmaster 23" S23B370
    Storage #1Samsung 500GB 7200RPM
    CPU CoolerCorsair Air Series A50 CAFA50
    CaseCorsair Graphite Series 780T White
    Power SupplyCorsair Pro Series Gold AX850 80 PLUS Gold
    OS Win7 64bits
    Tenshi's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    Quote Originally Posted by LukeeVassallo View Post
    I wouldn't go with the corsair ax850, don't get me wrong it's a great psu but if you with a pc power and cooling 750W, 80+ silver, it's cheaper, enough wattage ( even for 2 cards in sli or crossfire ) and it's more efficient than the ax850. Pc power and cooling have me doing psu's for the last 30 years whilst corsair for the last 4-5 years.

    It's worth a look
    Thanks, but i think you misunderstood my questions jeje, don't worry. I was talking about fans from my case.
    About that PSU, i have that, the corsair ax850, i bought a while ago. Thank you anyway.

  4. #84
    ROG Enthusiast Array Tenshi PC Specs
    Tenshi PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula
    ProcessorAMD FX 8150 3.61ghz
    Memory (part number)Corsair CMZ16GX3M4A1600C9 16GB(4x4)
    Graphics Card #1PNY XLR8 Geforce GTX 470 1280MB GDDR5
    MonitorSamsung Syncmaster 23" S23B370
    Storage #1Samsung 500GB 7200RPM
    CPU CoolerCorsair Air Series A50 CAFA50
    CaseCorsair Graphite Series 780T White
    Power SupplyCorsair Pro Series Gold AX850 80 PLUS Gold
    OS Win7 64bits
    Tenshi's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    Exclamation Help!

    Hi guys!
    Updated on my rig. But with more questions and i need help, because I'm starting to get crazy with this. Urgent!

    So, i put the Corsair A50 to my Fx-8150, changing the heatsinks from 2 slots.

    The first time i power on the computer temperature was 36C. Then after i reset, went to 40-42C. After looking around, resetting again was 40C-41, stable.

    Ok, so i tried to test how much heat i can handle, because, before for games it went like 60Celcius in 1-2minutes. Now for 1-2 minutes, it stays between 48-52/53C.

    But between playing Battlefield 3 (2-5minutes); i get several warnings, like the one in the image; i felt the top intake and was hot. Most of the warning were for "voltage", so that's something that's freak in me out and scared me, i don't know if my machine it's gonna explode; i Thought the Corsair A50 will be better than the default stock cooler; but.. i get high temperatures, too; and the same warnings.

    I don't understand what the heck it's happening, i can't play any game just for this, because i'm worried. Neither 3d renders i think; so.. Tell me, somebody knows what is happening??? How can i fixed this? I don't have more money -_- .

    Look at the image with the Fans/RPM. Is that a good set up?






    Please help me

  5. #85
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Your temps are fine, so please calm yourself down lol. Oh and by the way..do not use both HWMonitor and AISuite at the same time...that is what causes the voltage warning errors in AISuite. Delete AISuite, it's not needed

    Also note, the system looks good mate. The only way you could get cooler CPU temps, would be liquid cooling - say a closed loop system, but from what I remember you dont have the money for it...so rest easy and don't forget, the temps on the CPU are indicated by the ambient temps inside the case and wherever you have the case stored

  6. #86
    AntiMatter Guru ROG Array chrsplmr's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    295
    Posts
    6,113

    Sweet .. No offense to Asus .. but I had to uninstall that long ago for the same reasons ..
    Mostly on coming out of sleep mode .. but anytime really ..
    As Myk said .. looks good ...

    Lock and Load. GAME ON.c.

  7. #87
    ROG Enthusiast Array Tenshi PC Specs
    Tenshi PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula
    ProcessorAMD FX 8150 3.61ghz
    Memory (part number)Corsair CMZ16GX3M4A1600C9 16GB(4x4)
    Graphics Card #1PNY XLR8 Geforce GTX 470 1280MB GDDR5
    MonitorSamsung Syncmaster 23" S23B370
    Storage #1Samsung 500GB 7200RPM
    CPU CoolerCorsair Air Series A50 CAFA50
    CaseCorsair Graphite Series 780T White
    Power SupplyCorsair Pro Series Gold AX850 80 PLUS Gold
    OS Win7 64bits
    Tenshi's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    Quote Originally Posted by Myk SilentShadow View Post
    Your temps are fine, so please calm yourself down lol. Oh and by the way..do not use both HWMonitor and AISuite at the same time...that is what causes the voltage warning errors in AISuite. Delete AISuite, it's not needed
    Myk SIlentShadow; First, thank you for being around and the advices.

    About the temps, ok. Look; this is what i don't understand. Before of this, i had a Phenom III, with the same case, stock fans(very low rpm and quiet,), same gpu, ddr2 and other mobo. When i played Battlefield 3 with those, i never, but i mean never have a overheat problem or warning. But now that i had the 8150, better cpu solution, better mobo, same gpu, same case, better case fans that took more hot airflow away from the inside. I Can't play it ! Because of those warnings for temperature and voltage. So what the Fu.. !! I don't understand that. It's supposed to be better in fact my cable management is better than before(or the best i could do), So why? Tell me why i had more overheat and warnings for the first time -_- , i have original BF3 and i can't played since April, =/ . I don't live in the Sahara, i had the same ambient temperatures, in fact i have more airflow/space in my room than before, so why in this planet everything is not going as it's supposed to go.

    About the HwMonitor, and AI Suite, i start playing a few minutes and i have opened the AISuite only;, but when i began to see those warning i close the game and open the HwMonitor. So.. AiSuite and Hwmonitor had conflict even if its not open? Or the Aisuite is lying to me about those warnings? Why i have to delete it? Tell me..
    Or maybe my PSU is not working correctly or had to much thing connected?(if you want a list of the things i have let me know)

    About a better cooling solution, Yes. I plan to buy a better one, but now i don't have money; maybe in 6months.
    This is what i plan to buy in the coming months:
    - Corsair H100i,
    - 2 more Rosewill 120mm/2200RPM for the Top,(the ones i have are better than stock but not excellent)
    - 1 140mm with better RPM for the front,
    - and maybe 2 80mm, to replace all the stock fans i have left in the case.

    That's the only thing i could do, in the coming months, the H100i will be the last thing xD i don't have a job now.


    chrsplmr Sweet .. No offense to Asus .. but I had to uninstall that long ago for the same reasons ..
    Mostly on coming out of sleep mode .. but anytime really . As Myk said .. looks good ...
    Thank you, yes i love my computer too, i just want not being worried about the heat/warnings any more )=


    Sorry for my bad grammar, and i'm not whining or something, is just that i don't understand this change from Phenom III to Fx-8150. Any clue?

  8. #88
    ROG Enthusiast Array Tenshi PC Specs
    Tenshi PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula
    ProcessorAMD FX 8150 3.61ghz
    Memory (part number)Corsair CMZ16GX3M4A1600C9 16GB(4x4)
    Graphics Card #1PNY XLR8 Geforce GTX 470 1280MB GDDR5
    MonitorSamsung Syncmaster 23" S23B370
    Storage #1Samsung 500GB 7200RPM
    CPU CoolerCorsair Air Series A50 CAFA50
    CaseCorsair Graphite Series 780T White
    Power SupplyCorsair Pro Series Gold AX850 80 PLUS Gold
    OS Win7 64bits
    Tenshi's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    Guys besides my other questions, i have a few more.
    I'm not a computer Guru, and i don't want to do Overclocking, just want to stay at default always, but.. I noticed something that intrigued me, look this captures(are in spanish), look the


    Why the CPU Is running at: Frequency 3913, and not 3600?????
    Does that mean that it's overclocked? If that it, that will explain why is so freaking hot, i don't want to overclock, just stay at default; i check AMD page for comparison, and 8150, runs at frequency 3.6/4.2 GHz, there's a way to put the default 3.6 and stay with that in windows?
    Thanks,

    Update: looking around in amd forums, i notice some guy mention how to solved overheat problems with the 8150, and well it's simple. TURBO CORE!!!! . Believe me i don't know how the heck the turbo core changed to auto!! I didn't do anything, damn! This is why i'm getting all this hot from the cpu! You see i wasn't lying, it was really odd all the heat.

    So I fixed that in the uefi, and it seems better right now, not excellent but at least now i can try playing BF3 to test it. But now i have another question, i noticed a lot of values in the Uefi were in "Auto" , it would be wise to look at the mobo manual and changed all those values to standard green manually?
    Last edited by Tenshi; 12-02-2012 at 08:48 AM.

Page 9 of 9 FirstFirst ... 7 8 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •