Results 1 to 10 of 12

Threaded View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    14

    ROG Maximus XI Extreme Rev 1.02 BIOS: 1105 issues

    Hi,

    Hardware:
    Board: ROG Maximus XI Extreme Rev 1.02 BIOS: 1105
    RAM: 16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3200 DIMM CL14 Dual Kit (F4-3200C14D-16GTZR)

    3 pictures:
    Click image for larger version. 

Name:	Board.jpg 
Views:	0 
Size:	96.8 KB 
ID:	81884
    Click image for larger version. 

Name:	Memory.jpg 
Views:	0 
Size:	92.1 KB 
ID:	81885
    Click image for larger version. 

Name:	SPD.jpg 
Views:	0 
Size:	118.6 KB 
ID:	81886

    I do not know if it's BIOS Bug, or if it's overclocking.

    So if I set the "CPU VCCIO Voltage" and "CPU System Agent Voltage" to a fixed value, then the board shuts down twice, then it starts normally and sets automatically: VCCIO = 1.35000. VCCSA = 1.35000. DRAM Voltage = 1.4000.

    But if now: VCCIO = Auto and VCCSA = Auto is set, everything runs smoothly again!

    The i9 9900k runs Prime95 / Game stable with VCCIO = 1.136V and VCCSA = 1.072V, stable at 3200Mhz. ((Samsung B-Die dual ranked))
    I've tightened the timings to 13T-13T-13T-31T-320T-2T and needed a DRAM voltage of 1,500V to stay stable.

    I think that's just one of the latest BIOS versions.

    Can someone test it?

    Thanks for the answers.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •