Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    GL752VW-DH74: 0%, plugged in, charging (not really)

    Hello!

    So thats my problem basically, i have my computer plugged in and it says that is charging, but it never does, just stays in 0%.

    I tried the 12hs reset - charging, with no luck, same for uninstalling the charger drivers, when i do this it actually makes the charging animation 5 times and then stops.
    I can also add then after a couple of minutes of being plugged in, the orange battery led start to blink instead of being lighted up all the time.

    I dont know what else to try, without changing the battery.

    Thanks in advance!

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Sounds like that battery has reached the end of it's useful life.

    Happens.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    somebody experience the same i have the same issue but after readding on google sevrals boards it seems another problem and not the battery.
    i tried downgrading the bios but not works.

    any solution?

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel HD 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v27.20.100.9316
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v27.21.14.6589
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec ALC294 WHQL driver v6.0.9132.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v21H1 build no 19043.899
    Network RouterNextVision ONU Fiber Modem
    Accessory #1 G40 Wired Gaming Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    347

    end all running progarms by using taskmanager

    type the following line in command prompt with runnas admin rights
    powercfg.exe /ENERGY -output C:\Energy-Report14-04-2020.html /duration 240


    wait for 8 minutes , once the process is completed , then upload this file Energy-Report14-04-2020.html to google drive
    and get sharing link , paste here

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Thanks Raju for your support.

    here is attached the file report say something about ASPM and more errors.

    https://drive.google.com/open?id=14k...tNOVGsShq8qBzH
    Last edited by antrabe; 04-14-2020 at 03:17 PM.

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel HD 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v27.20.100.9316
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v27.21.14.6589
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec ALC294 WHQL driver v6.0.9132.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v21H1 build no 19043.899
    Network RouterNextVision ONU Fiber Modem
    Accessory #1 G40 Wired Gaming Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    347

    I have seen the report,I confirmed battery power is not completely decreased. Only 56.6 percentage is remaining power. Already 272 cycles are completed.
    Do these steps
    Switch off laptop. Remove all external devices.
    Press and hold Power button for 120 seconds.
    Afterwards release the button.
    Connect the charger for 30 minutes keep charging,. Then switch on the laptop, go to bios,see the battery icon,it charging or not
    Last edited by raju2529; 04-14-2020 at 03:29 PM.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    ok im going to test after check i´ll inform you the results.

    Thank you

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Smile

    After perform the steps doesnt works only that i cant check the battery icon on bios as the bios laptop version is maybe old.

    But anyway doesnt works. What seems to me is that some device like usb or netwrok device is not working fine and bios disable the battery.
    Now indicate 100% battery charged and the led is flsahing sometimes maybe its not broken and its disbaled by something.

    I dont know i get crazy readding all google

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Smile

    Surely the battery is dead.

    But first i would like to be sure to buy another one.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Today i could see an improve. yesterday hard reset and all night charging an today after power on i could see for first time from time ago the battery level on the right bottom corner displaying 56% of charge. According to the battery report is exactly what i calculte then maybe during this moment the bios was detecting the battery alive.

    One minute after see that 56% i disconnect the cable to check if were working but shut down suddenly as before.

    Now i power on again and the level again goes to the 100% which is fake and maybe is because battery its not detected.

    Let see if again down and goes to real level in that case i will left charging.


    I think that the battery is not fully dead.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •