Results 1 to 10 of 25

Threaded View

  1. #1
    ROG Enthusiast Array Caipirinha PC Specs
    Caipirinha PC Specs
    MotherboardRAMPAGE VI APEX
    Processori7 7820X
    Memory (part number)TridentZ F4-3600C16D-16GTZ 4x8GB
    Graphics Card #1MSI Geforce GTX 1080 Ti LIGHTNING Z
    MonitorACER Predator X34 P @120 HZ
    Storage #1INTEL 750 PCIE SSD 400 GB
    Storage #2OCZ Vector 180 SSD 480 GB + GSKILL FTL SSD 240GB +2x WD Purple 4 TB
    CPU CoolerCorsair H150i Pro 360 AIO
    CaseCorsair Obsidian 900D + NoiseBlocker 14 1450RPM & corsair ML120 FANS
    Power SupplyCorsair AX1500i with RED Corsair sleeved cables
    Keyboard Cougar 700K for now
    Mouse Steelseries RIVAL 300 for now
    Headset gaming RAZER KRAKEN for now
    Mouse Pad ASUS ROG SHEATH + Steelseries DEX mouse pad
    OS Windows 10 Pro 64-bit Version 1903 (OS Build 18362.356)
    Accessory #1 1xASUS 16D1HT BLUERAY WRITER
    Accessory #2 NZXT HUE+
    Caipirinha's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    50

    Exclamation Help> SPECIFIC/PER CORE Overclocking PROBLEM

    Hello there folks i hope someone can help me with this :

    when i set my cpu ratio setting to > * By Specific core * on cpu ratio setting in bios i face 2 big and weird problems :

    first one is that i want one of the cores (in my case its core#2) which is my hottest core to be set to Lower ratio so i can push lower voltage on it so it will cool down but ANYTHING i set blow 1.2v for it even on 3.0 ratio is unstable even when i set its Ratio to 30 and give it voltages like 1.1v to 1.16v (which are stable voltages for even 4.4ghz on my cpu when i use Sync all cores option) WHAT IS HAPPENING HERE?:O

    another problem i have here is that i have set for example 4 of the cores to 4.7 and the rest of the cores to 4.6 BUT in windows when i run any test or any program all cores boost to 4.7 on loads but i only want 4 of them to work on 4.7 not all of them whats the heck is all these weird issues that I HAVE NEVER SEEN BEFORE OR HEARD OF ?

    is all of these bios bug or something else?

    my system specs are in my sig and user spec info


    look at this shot from hwinfo64

    Click image for larger version. 

Name:	shot1.png 
Views:	0 
Size:	195.7 KB 
ID:	82109

    EXTRA INFOS: currently i have disabled the hottest core (Core#2) in bios and its working on 7cores instead of 8cores for now

    my current bios is 1503 and the voltages and ratios that im talking about have been tested and been used for 1+ year and are stable settings when i use SYNC ALL CORES
    just this *specific Core* option is the only mess and problem here

    UPDATE:
    Enabled C-STATE in bios to get it working on per core overclock
    Last edited by Caipirinha; 10-02-2019 at 08:51 PM.
    _______i7 7820X
    ________RAMPAGE VI APEX
    _________G.SKILL 4x8 @3733 16
    __________MSI 1080ti LIGHTNING Z ||O'\\\\'O'////'O_|
    ___________Intel 750 PCIE SSD
    ____________Corsair AX1500i
    _____________Corsair Obsidian 900D
    _______________Corsair H150i Pro 360 AIO

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •