Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    ROG Guru: Orange Belt Array glw165's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    10
    Posts
    261

    950 overclcok on r3e

    Click image for larger version. 

Name:	Ibt 4.6.jpg 
Views:	131 
Size:	393.8 KB 
ID:	3004.6 @ 1.43 vcore and descent temps as well

    Coolermaster Cm Storm Stryker,
    I7 3770k Delidded @ 4.8,
    Asus Z77 Maximus V Etreme,
    Corsair Vengeance 16gb (2133),
    Evga gtx Titan,
    Ssd,
    Corsair Ax 1200 Psu!!!

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array Hapatingjaky's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    12
    Posts
    103

    Quote Originally Posted by glw165 View Post
    Click image for larger version. 

Name:	Ibt 4.6.jpg 
Views:	131 
Size:	393.8 KB 
ID:	3004.6 @ 1.43 vcore and descent temps as well
    Nice for 1.43 vcore, I am really thinking of grabbing that Swiftech water setup now, after reading reviews it just smokes the H50/70, could even loop the entire system ( GPU, Chipset, CPU ) and still be at a lower temp. The only concern is pushing that much Voltage through the chip for a long a period of time. Although I will go SandyBridge once the X68 motherboards are available.
    Intel Core i7 5930K @ 4.8GHz, Asus Rampave V Extreme U3.1, Kingston HyperX Fury 2666MHz 32GB DDR4 ( 4x8GB ), Nvidia GeForce Titan-X SLI, Creative Labs E3 USB Soundcard, Samsung 950 Pro 512GB M.2 NVME, Corsair AXi 1500i PSU, Corsair 900D, Corsair K95 RGB Keyboard, Logitech Proteus Core Mouse, Acer Predator X34 @ 100Hz, Sennheiser Gamer Zero, Windows 10 Professional

  3. #3
    TeamROG Array V2-V3's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Reputation
    11
    Posts
    482

    Very nice clocks there!

    I see your max temp on core 0 was 79c, what CPU cooler are you using?

    can you lower your CPU core and remain stable, I usually recommend staying below 75c load for prolonged system use and reliability. keep in mind 80c is not in the danger zone and will not burn up your CPU


  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array glw165's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    10
    Posts
    261

    naa i need a 1.43 with my chip to run 4.6, but long time overclocker here, i dont worry about vcore, its temps that will kill ya, if have a good loop can go much higher on vcore 1.5 even, swiftech gtz block btw !!!!, lapped and ducted outside

    Coolermaster Cm Storm Stryker,
    I7 3770k Delidded @ 4.8,
    Asus Z77 Maximus V Etreme,
    Corsair Vengeance 16gb (2133),
    Evga gtx Titan,
    Ssd,
    Corsair Ax 1200 Psu!!!

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Hapatingjaky's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    12
    Posts
    103

    Quote Originally Posted by glw165 View Post
    naa i need a 1.43 with my chip to run 4.6, but long time overclocker here, i dont worry about vcore, its temps that will kill ya, if have a good loop can go much higher on vcore 1.5 even, swiftech gtz block btw !!!!, lapped and ducted outside
    I should maybe lap my H70.... Too much effort, if I am removing the cooler its because I am replacing it with the Swiftech EDGE H20-230. Of course it will be outside the system. I was able to adjust my OC this afternoon.

    23x183 @ 4.2GHz 1.35v
    QPI DRAM 1.3v
    Memory @ 1547MHz 1.66v 8,8,8,24 2N

    I was able to work on it all afternoon, no gaming yet though, I figure it will crash. I tried running 23x200 it posted and went into the bios but the bios would lockup with weird symbols all over. I am guessing I would need atleast 1.43v min even more if I decided to do it. I am a little weary of running that voltage with an H70. What do you guys think, should I go ballz to the wallz and see what happens.
    Intel Core i7 5930K @ 4.8GHz, Asus Rampave V Extreme U3.1, Kingston HyperX Fury 2666MHz 32GB DDR4 ( 4x8GB ), Nvidia GeForce Titan-X SLI, Creative Labs E3 USB Soundcard, Samsung 950 Pro 512GB M.2 NVME, Corsair AXi 1500i PSU, Corsair 900D, Corsair K95 RGB Keyboard, Logitech Proteus Core Mouse, Acer Predator X34 @ 100Hz, Sennheiser Gamer Zero, Windows 10 Professional

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array glw165's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    10
    Posts
    261

    u should be able to do a 23x192 @ 1.35 with h70 leave qpi on auto, and make sure jumper on board is set qpi llc enabled that will stabalize the volts on qpi, then go back to bios see what qpi volts is from auto and set that to stay there

    Coolermaster Cm Storm Stryker,
    I7 3770k Delidded @ 4.8,
    Asus Z77 Maximus V Etreme,
    Corsair Vengeance 16gb (2133),
    Evga gtx Titan,
    Ssd,
    Corsair Ax 1200 Psu!!!

  7. #7
    ROG Guru: White Belt Array Hapatingjaky's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    12
    Posts
    103

    No the system won`t even enter Windows, it will post, but entering windows crashes instantly and then just resets. Even at 1.4v. My processor is just a resource hog. Where do I located the jumper, I am not home right now so I can`t check.
    Intel Core i7 5930K @ 4.8GHz, Asus Rampave V Extreme U3.1, Kingston HyperX Fury 2666MHz 32GB DDR4 ( 4x8GB ), Nvidia GeForce Titan-X SLI, Creative Labs E3 USB Soundcard, Samsung 950 Pro 512GB M.2 NVME, Corsair AXi 1500i PSU, Corsair 900D, Corsair K95 RGB Keyboard, Logitech Proteus Core Mouse, Acer Predator X34 @ 100Hz, Sennheiser Gamer Zero, Windows 10 Professional

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array glw165's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    10
    Posts
    261

    below the 24 pin mainboard plug

    Coolermaster Cm Storm Stryker,
    I7 3770k Delidded @ 4.8,
    Asus Z77 Maximus V Etreme,
    Corsair Vengeance 16gb (2133),
    Evga gtx Titan,
    Ssd,
    Corsair Ax 1200 Psu!!!

  9. #9
    ROG Guru: White Belt Array Hapatingjaky's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    12
    Posts
    103

    Quote Originally Posted by glw165 View Post
    below the 24 pin mainboard plug
    I'll try messing with it tomorrow, working on GF Faction reputation tonight and just got home.

    Tried setting 23x192, tried at 1.35v Vcore, QPI/DRAM at Auto, DRAM 1.66v, set memory to 1066 and used **** timings. System would post but would not enter windows, tried 1.375v, system again would not enter windows, would not BSOD would just reset. Tried 1.4v and again would not enter windows, tried 1.435v system would not enter windows but would BSOD with MACHINE_CHECK_EXCEPTION. Thinking I may need to look at upping my ICH to 1.3/1.35 and IOH up to 1.2/1.25 as there BSOD relates to peripherals/HDD/CDROM Media ( don't have a CDROM isntalled though ).

    Haven't tried the Jumper, too tired.
    Intel Core i7 5930K @ 4.8GHz, Asus Rampave V Extreme U3.1, Kingston HyperX Fury 2666MHz 32GB DDR4 ( 4x8GB ), Nvidia GeForce Titan-X SLI, Creative Labs E3 USB Soundcard, Samsung 950 Pro 512GB M.2 NVME, Corsair AXi 1500i PSU, Corsair 900D, Corsair K95 RGB Keyboard, Logitech Proteus Core Mouse, Acer Predator X34 @ 100Hz, Sennheiser Gamer Zero, Windows 10 Professional

  10. #10
    ROG Guru: Orange Belt Array glw165's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    10
    Posts
    261

    yea something wrong there, u should be able to do 21x210 or 23x192 fairly easy, just a few settings make sure llc is set to full cal

    Coolermaster Cm Storm Stryker,
    I7 3770k Delidded @ 4.8,
    Asus Z77 Maximus V Etreme,
    Corsair Vengeance 16gb (2133),
    Evga gtx Titan,
    Ssd,
    Corsair Ax 1200 Psu!!!

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •