Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Armoury Crate dont find sync devises and dont find dll

    When i did install my new setup, all was fine, Armoury Crate did work fine, i could use all. My problem was that i got fps spikes and tearing on my g-sync system what i had never before. So i decide to find out where the problem is. I did uninstall all programs and install program for program again to see which program does make this spikes and tearing in some games. After unsinstall all programs and services i used a reg cleaner. The spikes and tearing was gone, so i want first install the latest version from aura lightning control (1.07.66), but this program didn´t even start and with version 1.07.71 was the same problem.
    Than i installed Armoury Crate without problems, but:
    When i click on device (small picture with keyboard and mouse) it shows me my Motherboard "Rog Strix X570-E Gaming" and when i click on my Motherboard i get a fault "E7C8DA76-C9B9-4297-8681-DD878330AFE7.dll not found in system"

    Click image for larger version. 

Name:	x570.jpg 
Views:	0 
Size:	39.3 KB 
ID:	82748

    in Aura Sync it does not show any device.

    Click image for larger version. 

Name:	AuraSync.jpg 
Views:	0 
Size:	46.1 KB 
ID:	82749

    My Specs are:
    Windows 10 1903
    Rog Strix X570-E Gaming
    AMD Ryzen 3900X
    Asus GTX 1080 Advanced
    G.Skill 32 GB DDR4-3600 Trident Z Neo
    Asus PG279Q

    It looks like that some information was deleted from registry and maybe HD, but when i install the program again, it should also install all information that the program needs to work.

    Thx for your help!

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    19
    Posts
    267

    Quote Originally Posted by Big_Deal View Post
    When i did install my new setup, all was fine, Armoury Crate did work fine, i could use all. My problem was that i got fps spikes and tearing on my g-sync system what i had never before. So i decide to find out where the problem is. I did uninstall all programs and install program for program again to see which program does make this spikes and tearing in some games. After unsinstall all programs and services i used a reg cleaner. The spikes and tearing was gone, so i want first install the latest version from aura lightning control (1.07.66), but this program didn´t even start and with version 1.07.71 was the same problem.
    Than i installed Armoury Crate without problems, but:
    When i click on device (small picture with keyboard and mouse) it shows me my Motherboard "Rog Strix X570-E Gaming" and when i click on my Motherboard i get a fault "E7C8DA76-C9B9-4297-8681-DD878330AFE7.dll not found in system"

    Click image for larger version. 

Name:	x570.jpg 
Views:	0 
Size:	39.3 KB 
ID:	82748

    in Aura Sync it does not show any device.

    Click image for larger version. 

Name:	AuraSync.jpg 
Views:	0 
Size:	46.1 KB 
ID:	82749

    My Specs are:
    Windows 10 1903
    Rog Strix X570-E Gaming
    AMD Ryzen 3900X
    Asus GTX 1080 Advanced
    G.Skill 32 GB DDR4-3600 Trident Z Neo
    Asus PG279Q

    It looks like that some information was deleted from registry and maybe HD, but when i install the program again, it should also install all information that the program needs to work.

    Thx for your help!
    is your rogliveservices and armourycrateservice running? show me your settings tab with installed updates

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Yes rogliveservices and armourycrateservice are running.

    This is settings tab and all what did update after search for update and update all

    Click image for larger version. 

Name:	settings.jpg 
Views:	0 
Size:	119.0 KB 
ID:	82751

  4. #4
    New ROGer Array RiotMode PC Specs
    RiotMode PC Specs
    MotherboardZ390-E Strix Gaming
    Processori9 9900k
    Memory (part number)Corsair Vengeance CMW16GX4M2Z3600C18
    Graphics Card #11080TI Strix
    MonitorDELL 27''/4K - 210 ADVO
    Storage #1SAMSUNG 860
    CPU CoolerEK Water Cooling - Custom Loop
    CaseLian Li 011 Dynamic
    Power Supply750W Thermaltake RGB
    Keyboard Apple Keyboard
    Mouse Logitech G502
    Headset Logitech G933
    Mouse Pad XL - from China
    Headset/Speakers Teufel Concept C
    OS Windows 10 - 1903

    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    same problem as thread creator

    E7C8DA76-C9B9-4297-8681-DD878330AFE7.dll not found in system

    but my aura sync is working fine, only the menu with keyboard/mouse is showing the missing .dll
    ( i did a system recovery, because aura creator doesnt work correctly, only shows red and white )

    AURA is the biggest crap software i have ever seen. whats so difficult in programming a functional LED Controller.... a single Wemos can control tons of leds with tons of presets... and costs 5 euro.... but a ****in 2000 euro computer cant. its unbelievable
    Last edited by RiotMode; 12-07-2019 at 04:40 AM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    same here

    also have same. fresh instal
    l

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    No devices are shown in armoury crate

    Same here

    E7C8DA76-C9B9-4297-8681-DD878330AFE7.dll not found in system

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    10

    i am on the 470 chipset asus rog cosair hero vii mb rog 2070 super gpu rog psu rog cooler windows 10pro rog keyboard cerberus mouse it all worked great untill monday 17/2/2020 update now i have nothing at all it seems once they sold u something they dont care serious cash my friend got all cheap stuff guess what he as no promions he got makes i never heard of i bought all rog and i feel like i been f@@ked all over dry aswell come on asus get your **** sorted we have payed good cash its been going on too long with armoury create
    Last edited by karlkimpton87; 02-17-2020 at 05:02 PM.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Exclamation Bump

    Quote Originally Posted by Rui Jorge Claro View Post
    Same here

    E7C8DA76-C9B9-4297-8681-DD878330AFE7.dll not found in system

    Can we get an answer, please??????
    this shouldn't be hard, for those of you that have their armoury crate working with this file, simply upload it with a description of where the .dll file goes

    Please reply

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I have the same problem on a x570-I Gaming. To fix the dll not found error under Apps & Features I have to uninstall "All MB". After that in Armoury Crate you search for updates (maybe restart your system and wait some time before) and it would find an update for the html part of the Mainboard. The dll error is gone but now the category loads some time and it shows nothing expect the standard background and a scrollbar.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    HELP Fixed Sort of?

    Quote Originally Posted by vaccum_packed View Post
    I have the same problem on a x570-I Gaming. To fix the dll not found error under Apps & Features I have to uninstall "All MB". After that in Armoury Crate you search for updates (maybe restart your system and wait some time before) and it would find an update for the html part of the Mainboard. The dll error is gone but now the category loads some time and it shows nothing expect the standard background and a scrollbar.

    That fixed it for me.

    And my motherboard is showing properly now.
    What fixed the original issue I had (things wouldn't update) was the new update that dropped like 3 days ago. I am thinking I had a corrupt driver somewhere and trying to fix it with the same version resulted in errors and whatnot because it won't install over something with the same version (for some reason) and since they dropped a newer version, The issue was fixed.

    Now just to get Aura Creator to work........

    Aura Creator is now spitting out that no devices are found when in Armoury crate everything is showing as it is supposed to.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •