Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    After BIOS Update GX701GWR graphic card not detected - solved

    Today when i returned from work i restared my pc and i saw that bios was updateing i left it.... but after reboot i cannot see my NVIDIA RTX 2070 on my
    GX701GWR laptop...
    The update i got it from windows update now my bios is 306
    When i open Geforce experience its says that there is no nvidia card in the laptop its funny even...


    Any help will be good thank you

    Update 1 : i tryed with rolling back the 304 but still does not show the graphic card.

    Update 2 : there is no problem with the bios update

    Update 3 : I found out where is the problem : after the bios update you will get damaged PCI Express Root Complex in Device Manager something like that repair it or update the driver, then automaticly the geforce expirience will start working then start it update the geforce expirience then update the nvidia driver to the latest 441.12 by doing clean install on the latest driver then reboot the laptop and everything will start working without any kind of problem
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Armory Crate.jpg  

    Last edited by 0rGaZm0; 11-04-2019 at 03:23 PM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I just had the exact thing happen with the same laptop... Except that PCIe controller says it can't start due to incomplete or damaged registry. Updating it did nothing and I couldn't see a way to repair it. I'm currently in the process of a full Windows reset. I just lost all my hard work setting this thing up the last month. If I could throw a rock through someone's window at Microsoft, I would.


    *Update, the windows reset fixed it.
    Last edited by SpyderBlades; 11-06-2019 at 01:43 AM.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I want to snap the necks of whomever green-lit anus's **** software. I returned TWO of these GX701 since the GPU magically disappeared from the system after install. I'm on my third and figured that ill just keep sending these back to the retailer until they fix their

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry Temporary fix

    Disabled ROG live services to stop auto update and did system restore to an earlier point before the bios update. That solved the issue for me. I Had to reinstall the GForce experience. Updated all the GForce drivers and restarted the system. Restored bios from 306 to 305 using the restore point. This also fixed the crappy frame drop in games.

    "The bios on the Asus website doesn't match with the bios which is auto updated on the system. My system model is GW701 GWR and the bios was auto updated to version 306 which is not available for my model on the Asus site. Currently running 305 which was also auto updated using the restore point (again this version is also not available for this model on the Asus website"

    Don't know why the system updated to the wrong bios.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •