Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 26
  1. #11
    New ROGer Array TigoTas PC Specs
    TigoTas PC Specs
    Laptop (Model)-
    MotherboardROG Crosshair Formula VIII
    ProcessorRyzen 3800X
    Memory (part number)Corsair Dominator
    Graphics Card #1Gigabyte 2060S Windforce 8GB OC
    CPU CoolerCorsair 115i
    CaseLian Li O11
    Power SupplyGigabyte 750W Gold
    OS Win10 Pro
    TigoTas's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    ROG VIII FORMULA with dead LiveDash

    It's been a couple of weeks since my LiveDash is not responsive. Actually, Armory Crate does not recognize the MOBO.

    Icue used to be able to recognize it, but now it is also not displaying my Asus hardware.

    I've reinstalled several times, cleaning registry each time, to no avail.

    Is there any fix I have not tried?

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    It worked for me when I uninstalled Armoury Crate and then installed it back from below link
    https://rog.asus.com/us/innovation/armoury_crate/

  3. #13
    New ROGer Array TigoTas PC Specs
    TigoTas PC Specs
    Laptop (Model)-
    MotherboardROG Crosshair Formula VIII
    ProcessorRyzen 3800X
    Memory (part number)Corsair Dominator
    Graphics Card #1Gigabyte 2060S Windforce 8GB OC
    CPU CoolerCorsair 115i
    CaseLian Li O11
    Power SupplyGigabyte 750W Gold
    OS Win10 Pro
    TigoTas's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by rog_ravver View Post
    It worked for me when I uninstalled Armoury Crate and then installed it back from below link
    https://rog.asus.com/us/innovation/armoury_crate/
    I downloaded from this link, but it simply doesn't work.

  4. #14
    New ROGer Array TigoTas PC Specs
    TigoTas PC Specs
    Laptop (Model)-
    MotherboardROG Crosshair Formula VIII
    ProcessorRyzen 3800X
    Memory (part number)Corsair Dominator
    Graphics Card #1Gigabyte 2060S Windforce 8GB OC
    CPU CoolerCorsair 115i
    CaseLian Li O11
    Power SupplyGigabyte 750W Gold
    OS Win10 Pro
    TigoTas's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by darkspr1te View Post
    How to Fix ROG Aura Sync not seeing other devices :-

    Before carrying out this fix remove existing Aura & Aura Service (lightingservice) via control panel,

    goto your current lightingservice installer folder, open command prompt in the aac folder (I used LightingService 1.07.60)


    The following fix is used if the VGA rgb is not showing as a example, the same fix applies to all missing devices, only the GUID you look for is different and the exe you run,

    In command prompt do :-



    Follow the screen prompts,
    Now if you get a Error when trying to install this is good, it mean this is the cause of the issue.
    Open log.txt in a text editor

    in log .txt look for detected related package , copy the GUID with out { and } and then load regedit


    in regedit edit click CTRL+f for search , paste the first GUID listed as "Detected Related package' in to search ,
    Delete each occurrence of that GUID,
    When you get to the end do the same with any other GUID listed in log.txt


    Once you have removed the GUID install ID's for the hardware not showing repeat the above install procedue with a new log file eg:-

    if i was doing Motherboard drivers for example and have already removed the GUID's (example guid 0E536061-3B55-4D45-BF58-0BDA261C94B0 )
    I will now re-install the drivers from the same driver pack (eg stick with drivers from one version)


    open the new log file and make sure it does not say "Detected related package" anywhere, if it does then repeat the GUID deleting with the listed GUID from the log file, only ones next to "Detected related package" ,

    The reason the system cannot find other Aura sync devices is because of mis-matched drivers being installed ,
    Version 1.05 and 1.06 don't use this driver method so lightingserver.exe reports the correct hardware but wont accept input from Armoury crate but will from Aura application,

    Fix for Blocked Exe warning, cannot uninstall warning
    driver version 1.07.22/1.07.35/1.07.35/1.07.57 are not signed so windows will not allow you to run the executable(Do not install these versions) , you will get a blocked file warning,
    to fix this :-
    Click windows key and type command prompt, right click on command prompt and select run as administrator ,
    in prompt type


    and then click programs/uninstall programs and then remove Aura and Arua Service

    close control panel.



    I have been able to apply this fix repeatably to many systems, You have to make sure to remove all the guid's for the drivers in aac folder one by one, once removed you can install that driver pack normally and upgrade normally.

    Removing the GUID allows the wix installer to overwrite newer versions with the older one which normally does not happen resulting in mis-matched versions between drivers (the drivers in aac folder not the Lightingserver which talks to those drivers)
    Once you have reinstalled your working Aura sync and checked it's showing your devices then you can install armoury crate utility from Asus site.

    Couple Of notes:
    Once you have removed all the Aac based drivers you can reboot, this should flush lighting service out but I have applied the fix many times without and it functioned right away, no reboot.

    You can delete the Lastprofile.xml before installing Aura (which in turn installs lightingservice) , when you install Aura this file should reappear, it's a text file you can open and it should list all your devices found, this is a after effect file and has no bearing on what the system sees so replacing this file with one from a working system fixes nothing, you have to remove & reinstall the aac drivers for versions 1.7.60 and higher to function correctly in Armoury crate ,


    Enjoy your Fixed for good Aura Sync/Armoury Crate


    darkspr1te
    @darksr1te,

    I have only the Asus MOBO, so I removed mismatches for the MB only. Do I really have to clean each of the entries in the aac folder? Also, the second time around I ran the command, I got an error along the line "cannot install due to system policy", but the log did not show any related package detections. Was that suposed to happen?

    I know this process did something right, cause The error message itself was taking minutes to be exhibited, after I ran Aura, but now it runs faster. Still, I did not fix the issue and I get the same error.

    I also noticed that, if I install Armory Crate, instead of Aura, The software is unable to update HAL. I get "error code 12".

    Is there anything else I can try?

    Thanks,
    Last edited by TigoTas; 04-01-2020 at 01:01 PM.

  5. #15
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    11
    Posts
    1

    Hi

    I just had this issue and fixed it as follows:

    1. Uninstall ROG Armoury Create
    2. Uninstall Asus Aura
    3. Restart PC
    4. Delete the light control folder in C:\Program Files (x86)\LightingService
    5. Install light control https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...ol_1.07.79.zip
    6. Unsync all your device that are synced. Unsyced devices will show a red broken link under the device.
    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	0 
Size:	125.3 KB 
ID:	84622
    7. Install Asus ROG Armoury Crate

    Hopefully your devices display. Good Luck

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled2.jpg 
Views:	0 
Size:	110.7 KB 
ID:	84623

  6. #16
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I was having the same problem. Deleting the LastProfile.xml and restarting both Armoury Create and its dependent services (Armoury Crate Service and Lighting Service) fixes the problem for me without a reboot. I've had to do this a few times so I whipped up a PowerShell script to do this on the fly:

    https://github.com/stephenbonar/FixAuraSync

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Broken Armoury Crate

    Quote Originally Posted by msvalodia View Post
    Hi

    I just had this issue and fixed it as follows:

    1. Uninstall ROG Armoury Create
    2. Uninstall Asus Aura
    3. Restart PC
    4. Delete the light control folder in C:\Program Files (x86)\LightingService
    5. Install light control https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...ol_1.07.79.zip
    6. Unsync all your device that are synced. Unsyced devices will show a red broken link under the device.
    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	0 
Size:	125.3 KB 
ID:	84622
    7. Install Asus ROG Armoury Crate

    Hopefully your devices display. Good Luck

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled2.jpg 
Views:	0 
Size:	110.7 KB 
ID:	84623
    This method originally worked for me. However, on 4/30/2020 these steps no longer fix an issue I am experiencing. My motherboard is seen on the 'devices' tab but when I click to expand its options Armoury Crate skips through to the addressable headers page & I can not access any other area of my motherboards options. This also means I am unable to control the RGB as my motherboard is not listed on the 'AURA Sync' tab. Please see images below.

    Click image for larger version. 

Name:	ArmouryCrateError.jpg 
Views:	0 
Size:	83.4 KB 
ID:	84873
    Click image for larger version. 

Name:	ArmouryCrate_Error.jpg 
Views:	0 
Size:	80.9 KB 
ID:	84875
    Click image for larger version. 

Name:	AURASyncError.jpg 
Views:	0 
Size:	110.1 KB 
ID:	84874

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 2.6.14.0
    ROG Live Service 1.0.24.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.03.95
    Armoury Crate lite service 2.6.14
    ASUS AIOFan HAL 1.1.2
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.17
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.61
    ASUS AURA Odd Component 1.0.8
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.2.17.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.18
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.32
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.17
    ASUS MousePad HAL 1.0.1.2
    AacAudioHal 1.02.12
    AacDispaly 1.1.25
    AacVGA 0.0.2.6
    CosairDram 1.0.13
    KingstonDram 1.0.21
    AURA DRAM Component 1.0.39
    ENE RGB HAL 1.0.17.0
    ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
    ENE_EHD_ASM_HAL 1.00.05
    ENE_EHD_M2_HAL 1.00.02
    GALAX GAMER RGB 1.00.02
    PHISON HAL 1.0.2.0
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.00.05
    Patriot Viper RGB 1.00.08
    Last edited by sebsolace; 05-14-2020 at 11:26 PM.

  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Update 5/19/2020

    Today's Motherboard update that was pushed did not fix my issue that started on 4/30. I did not have this issue before that date.

    Click image for larger version. 

Name:	ArmourySTILLBROKEN.jpg 
Views:	0 
Size:	77.6 KB 
ID:	84921

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 2.7.8.0
    ROG Live Service 1.0.28.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.02
    Armoury Crate lite service 2.7.10
    ASUS AIOFan HAL 1.1.8
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.22
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.64
    ASUS AURA Odd Component 1.0.8
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.2.17.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.20
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.32
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.17
    ASUS MousePad HAL 1.0.1.2
    AacAudioHal 1.02.12
    AacDispaly 1.1.25
    AacVGA 0.0.2.6
    CosairDram 1.0.13
    KingstonDram 1.0.24
    AURA DRAM Component 1.0.42
    ENE RGB HAL 1.0.17.0
    ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
    ENE_EHD_ASM_HAL 1.00.05
    ENE_EHD_M2_HAL 1.00.02
    GALAX GAMER RGB 1.00.02
    PHISON HAL 1.0.3.0
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.00.05
    Patriot Viper RGB 1.00.08
    Last edited by sebsolace; 05-20-2020 at 05:26 PM. Reason: added image & Item w/ version

  9. #19
    New ROGer Array GreyWolfCalgary PC Specs
    GreyWolfCalgary PC Specs
    Laptop (Model)GL531GT
    MotherboardAsus Rog Z390 Maximus Hero (Wi-Fi)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16) 3200MHz 16 cas
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 Ti Black edition
    Sound CardOn-Board/headset Quad Dac
    MonitorLG 32ud59-B
    Storage #1WD Black SN750 NVMe pci-e 500 GB
    Storage #2Intel 660p Series M.2 PCI-E 2TB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCooler Master MasterCase H500P Mesh
    Power SupplyCorsair AX1000 80% Titanium
    Keyboard Asus Rog Claymore
    Mouse Asus Rog Gladius 2
    Headset Asus Rog Delta RGB Quad Dac
    Mouse Pad Asus Rog Balteus rgb
    Headset/Speakers Logitech 5.1 Speakers
    OS Windows 10 pro 64bit
    GreyWolfCalgary's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    11
    Posts
    3

    Hi all. I had the same problem with Armoury Crate not recognizing devices and unable to control RGB. I tried all of the fixes above and nothing worked. I read somewhere that you should just to turn off the power supply and unplug it. Then press the on button, wait for a bit and plug it back in and start it up. Well it worked, it recognized my my motherboard and I was back in business. Hope this helps.

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Much Respect & Many Thanks @GreyWolfCalgary

    Quote Originally Posted by GreyWolfCalgary View Post
    Hi all. I had the same problem with Armoury Crate not recognizing devices and unable to control RGB. I tried all of the fixes above and nothing worked. I read somewhere that you should just to turn off the power supply and unplug it. Then press the on button, wait for a bit and plug it back in and start it up. Well it worked, it recognized my my motherboard and I was back in business. Hope this helps.
    GreyWolfCalgary, in my reality, you are todays winner! Your advice did fix my issue & I once again have full control of connected devices via Armoury Crate. Not sure why I didn't think of this earlier? I was going to change a few fans & I would have been back in action after but I might not had put 2 & 2 together. You deserve more rep! Thank You!!
    Last edited by sebsolace; 05-21-2020 at 05:55 PM. Reason: error

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •