Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Enthusiast Array VIPER PC Specs
    VIPER PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS XI FORMULA
    ProcessorIntel® Core™ i9-9900K @ 5.1 Ghz
    Memory (part number)GSKILL Trident Z RGB F4-3600C16Q-32GTZR @ 4133 17/17/17/37
    Graphics Card #1ASUS ROG MATRIX RTX2080TI P11G GAMING
    Graphics Card #2ASUS ROG MATRIX RTX2080TI P11G GAMING
    Sound CardCreative Sound Blaster Zx
    MonitorDell 43 Ultra HD 4k P4317Q
    Storage #1Samsung 960 Pro 512Gb
    Storage #2Samsung 960 Pro 512Gb
    CPU CoolerCustom Watercooling
    CaseLian Li DK-04
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1600 P2
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Spatha
    Headset ASUS ROG Centurion
    Mouse Pad ASUS ROG Whetstone
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U
    VIPER's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Asus RT-AX88U lan connection problems.

    Hello,
    I'm on my second RT-AX88U since the first one was dropping lan connection to my PC and I've returned it and got a replacement, but since a week ago the new router started doing the same. It randomly disconnects my PC and all other WiFi and lan devices are working fine. I've replated the cable with a brand new CAT6 cable tested with Fluke. I've also changed my lan card to the Aquantia 5G on my motherboard. I even tested with ASUS 10Gb Lan card and the onboard Intel 219 but the problem persists.

    I'm not using AiProtection, Adaptive QoS, Traffic Analyzer and Game Accelerator features. I also disabled the Jumbo Frames.

    I really live the RT-AX88U, because of the 8 lan ports, but this is getting very annoying. I'm also using ports 1 and 2 in Link Aggregation to my NAS and my PC is attached on port 3. I also have 2 IP cameras and another PC attached with cables to the router. I'm using the latest firmware on the router and did a reset already, but that did not change anything.

    Edit: Here is the system log from the router:

    Apr 17 15:43:53 kernel: eth2 (Ext switch port: 1) (Logical Port: 9) (phyId: 9) Link DOWN.
    Apr 17 15:43:56 kernel: eth2 (Ext switch port: 1) (Logical Port: 9) (phyId: 9) Link UP at 1000 mbps full duplex
    Apr 17 15:45:20 miniupnpd[1563]: HTTP Connection from 192.168.0.73 closed unexpectedly
    Last edited by VIPER; 04-17-2020 at 12:46 PM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    i can confirm LAN problems with RT-AC88U

    hi

    i have problems with Asus RT-AC88U with last firmware
    LAN speed is broken... Download speed is broken 5Mbit, but Upload speed is fine 500Mbit.


    Firmware version 3.0.0.4.384.81116 is LAN fine
    Firmware version 3.0.0.4.384.81790 is LAN broken
    Firmware version 3.0.0.4.385.20457 is still LAN broken

    Donwload LAN stability is awful...

    I do must downgrade firmware back from 3.0.0.4.385.20457 to 3.0.0.4.384.81116

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Check this out

    OK i tested my notebook with killer LAN and Wi-Fi and both works fine.
    Wi-fi intel on motherbvoard also working just fine.

    I have trouble only with Intel(R) Ethernet card I219-V , reduced download speed and packet losses (upload speed is fine ) on my ASUS Maximus XI hero (Wi-Fi) with latest driver 12.18.9.20 (03.02.2020), i try also older drivers but problem remain..

    Now i try advice from intel Disabling TCP-IPv6 Checksum Offload Capability with Intel® 1/10 GbE Controllers

    https://downloadcenter.intel.com/dow...?product=82186

    i finaly solved this LAN problem in Windows 10.
    I do reset Network in Windows 10 and now LAN is stable without packet lost.
    Last edited by MiLoG; 05-18-2020 at 12:56 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •