Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Asus G731GV - Standby LED Flash Party

    Hello Guys,

    I have a Problem, after one Hour my Laptop goes to Standby or i close the laptop then the LED on the backside/bottom and the full keyboard is blinking hard...

    how can i deactivate this useless stuff?

    and the other question: after 15 min, my panel goes black (because of my power saving settings), then the LED goes off, how can i activate the LED's in this Situation?

    thx, greez

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    https://youtu.be/ju4ARSwv3x0

    This is what i mean, Standby, The Laptop is not On/Running, but the LED‘s are on...
    *

  3. #3
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    55
    Posts
    539

    Perform a PC recovery.

    Settings/Windows Update/Recovery/Reset this PC.

    If after doing this, your LED Flash Party still exist, then you have a hardware issue.

    Good Luck
    G752VSK, G75VW-3D, G51J, G1S
    Homebuilt Windows Server

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by jdfrench3 View Post
    Perform a PC recovery.

    Settings/Windows Update/Recovery/Reset this PC.

    If after doing this, your LED Flash Party still exist, then you have a hardware issue.

    Good Luck
    Thx, will doing in next Days the Reset of the PC...
    Hope is not a Hardware Issue...

    But what i dont Understand is, that the Flash Party not Exist after the Panel Shut Off ( Power Settings Windows ), just in Standby *lol



    Edit: It must be a bug in the Armoury Crate or so.....*
    I set off the led in the Armoury Crate Software....

    Triggered then the Laptop into Standby, and? No LED Flash Party....*
    I will test Later more, maybe a bug in the Windows Power Settings / Asus Tool
    Last edited by Alagosul; 11-14-2019 at 01:15 AM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Alagosul View Post
    Thx, will doing in next Days the Reset of the PC...
    Hope is not a Hardware Issue...

    But what i dont Understand is, that the Flash Party not Exist after the Panel Shut Off ( Power Settings Windows ), just in Standby *lol



    Edit: It must be a bug in the Armoury Crate or so.....*
    I set off the led in the Armoury Crate Software....

    Triggered then the Laptop into Standby, and? No LED Flash Party....*
    I will test Later more, maybe a bug in the Windows Power Settings / Asus Tool
    Ignore this Post, i know now what happens....

    Power Settings Windows:

    *Panel off: No Led
    *Energy Save Mode (Standby): No Led
    *Rest State: Led Blinks

    So: i figured out now, that the Time in the Settings of the Rest State Mode Affect the Led... I had 2 Hour > 2 Hour Led Blink before shut down the Led.... If i set it to 1 min, the Led shut off after 1 Min... So the Solution is set the Rest Mode Timer not to big

    Well IDK why the Rest State Time Affect the Led but its ok, a Asus Feature xD*

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •