Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 22
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by ninezerofive View Post
    Watch also this, maybe it helps.

    Very interesting, the image and screenshot you sent I do not have. is it possible that the BIOS update has messed something up? Please see my screenshots of the areas in question....

    Thanks again!
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos WhatsApp Image 2019-11-26 at 16.08.20(4).jpg  

    WhatsApp Image 2019-11-26 at 16.08.20(3).jpg  

    WhatsApp Image 2019-11-26 at 16.08.20(2).jpg  

    WhatsApp Image 2019-11-26 at 16.08.20(1).jpg  

    WhatsApp Image 2019-11-26 at 16.08.20.jpg  


  2. #12
    ROG Guru: Yellow Belt Array pndiode PC Specs
    pndiode PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VL-DH71
    MotherboardROG Maximus IX Extreme
    ProcessorI7-7700K
    Memory (part number)G-Skill F4-3600C19Q-32GTZRB
    Graphics Card #1ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    Graphics Card #2ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    MonitorSAMSUNG S22D300HY (2 ea)
    Storage #1WD Black SN750 1TB
    Storage #2WD Blue 4TB (4 ea)
    CPU CoolerEK PE 360 (Top), PE 240 (Front), and Xres 100 Elite
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyThermalTake Toughpower 1200W
    Keyboard Cerberus
    Mouse Logitech MX Master S2
    Headset ROG Strix Fusion 300
    Mouse Pad Generic
    Headset/Speakers Bose Companion 3 Series II
    OS Win 10 Pro 2004
    Network RouterGeneric
    Accessory #1 ROG Aura Terminal
    Accessory #2 ROG 10GB Express
    Accessory #3 Corsair ML140 (4 ea), Corsair ML120 (3 ea)

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    212

    GPU Stuck in x8 ONLY on PCIEX16_1

    Try slight pressure on back of GPU toward motherboard and boot computer while maintaining slight pressure. That slight lift starts migrating towards the back of the PCIe slot and may cause X0, X2, X4 and X8. Worth a try! Note: If you have GPUs in SLI you will only get X8. Do you have anything plugged into the PCIEX16_2 slot?

    Click image for larger version. 

Name:	GPU Lift.jpg 
Views:	0 
Size:	103.3 KB 
ID:	83203
    Last edited by pndiode; 11-27-2019 at 01:34 AM.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by pndiode View Post
    Try slight pressure on back of GPU toward motherboard and boot computer while maintaining slight pressure. That slight lift starts migrating towards the back of the PCIe slot and may cause X0, X2, X4 and X8. Worth a try! Note: If you have GPUs in SLI you will only get X8. Do you have anything plugged into the PCIEX16_2 slot?

    Click image for larger version. 

Name:	GPU Lift.jpg 
Views:	0 
Size:	103.3 KB 
ID:	83203
    Thanks for your reply.

    I do not have anything in the PCIEX16_2 slot. When I reseated I made sure that the tag for the port "clicked" to ensure that the card was properly inserted. Still showing x8.

  4. #14
    ROG Guru: Orange Belt Array ninezerofive PC Specs
    ninezerofive PC Specs
    Laptop (Model)Laptop ? Ewww
    MotherboardMaximus XI Apex
    Processori7-9700K @ 5.2
    Memory (part number)Trident Z Royal 4000 / 2x8GB @ C17
    Graphics Card #1ROG Strix 1070 OC
    Storage #1Corsair MP510 960 GB
    Storage #2Seagate 3TB
    CPU CoolerROG Ryuo 240
    CaseROG Helios
    Power SupplyROG THOR 850W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    Headset ROG Cerberus
    Mouse Pad ROG Whetstone
    Accessory #1 ROG Terminal
    ninezerofive's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    18
    Posts
    260

    This is also what I found :

    "Are your 6 + 2 pin PCI E power cables properly connected to the VGA ports of your EVGA power supply? VGA1 and VGA2? try on VGA 3 and 4. I have a friend who had the same worries and by swapping his cables he found the PCI E X16."

  5. #15
    ROG Guru: Orange Belt Array ninezerofive PC Specs
    ninezerofive PC Specs
    Laptop (Model)Laptop ? Ewww
    MotherboardMaximus XI Apex
    Processori7-9700K @ 5.2
    Memory (part number)Trident Z Royal 4000 / 2x8GB @ C17
    Graphics Card #1ROG Strix 1070 OC
    Storage #1Corsair MP510 960 GB
    Storage #2Seagate 3TB
    CPU CoolerROG Ryuo 240
    CaseROG Helios
    Power SupplyROG THOR 850W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    Headset ROG Cerberus
    Mouse Pad ROG Whetstone
    Accessory #1 ROG Terminal
    ninezerofive's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    18
    Posts
    260

    Also:

    if you are using PCIe riser cable, that might be defected, if you are try to run card straight from the slot

  6. #16
    ROG Guru: Orange Belt Array ninezerofive PC Specs
    ninezerofive PC Specs
    Laptop (Model)Laptop ? Ewww
    MotherboardMaximus XI Apex
    Processori7-9700K @ 5.2
    Memory (part number)Trident Z Royal 4000 / 2x8GB @ C17
    Graphics Card #1ROG Strix 1070 OC
    Storage #1Corsair MP510 960 GB
    Storage #2Seagate 3TB
    CPU CoolerROG Ryuo 240
    CaseROG Helios
    Power SupplyROG THOR 850W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    Headset ROG Cerberus
    Mouse Pad ROG Whetstone
    Accessory #1 ROG Terminal
    ninezerofive's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    18
    Posts
    260

    I would also recommend to take the BIOS out of the question. Download multiple BIOS settings from ASUS webpage and try to load those, maybe that helps.

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Thank you for all your help, truly appreciated.

    Not using a riser.
    Just swapped VGA1&2 for VGA 3&4 and the problem is still there.
    At this point, I think its the motherboard that needs to be RMA'd......

    I have no clue what else to do.

  8. #18
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    67
    Posts
    260

    If you have nothing else populated you should be able to get X16.
    All the drives go down the DMI bus.
    Sounds like either something in the system agent peg port config is off. May not be the MOBO but the GPU. How does your card stack up against similar systems in 3D marks, not comparing to those running LN2 of course.
    FWIW a 1080Ti doesnt saturate X8 anyhow. X16 wont gain anything. The 2080Ti was the first card to actually saturate X8 and gaining a little, like 6% with it at X16.

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by BigJohnny View Post
    If you have nothing else populated you should be able to get X16.
    All the drives go down the DMI bus.
    Sounds like either something in the system agent peg port config is off. May not be the MOBO but the GPU. How does your card stack up against similar systems in 3D marks, not comparing to those running LN2 of course.
    FWIW a 1080Ti doesnt saturate X8 anyhow. X16 wont gain anything. The 2080Ti was the first card to actually saturate X8 and gaining a little, like 6% with it at X16.
    Thanks for your reply.


    I will double-check the PEG Port Config. not sure what exactly is off and how it affects the link speed but will check and research some more. Thanks for that tip.
    The GPU card itself runs fine at x8, the problem is that the link speed on this board is halved for some reason and I am not sure why. For example, when the GPU is in the first slot the second slot only runs at x4, but should be at x8.....Any ideas?

    Thanks again!

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    No way to change the PEG Port Link Speed stuck in PCIEX16_1 - x8 and PCIEX16_2 x4, only dropdown menus that can be changed are Auto, Gen1, Gen2, Gen3. Ive tried all possible combinations. Does not make a difference.

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •