Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    black screen when restarting

    i restart or shutdown same thing happens , a black screen before bios screen, the black screen last for sometime , during the time of the black screen before the bioes page ,q-code 64, cpu-AMD RYZEN 5 3600X

    ASUS AMD AM4 ROG X570 Crosshair VIII Hero ,bios Version 1201
    2019/12/03 thank you , if you need more info let me know,i can still get into windows
    Last edited by Puter; 02-19-2020 at 11:33 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array davemon50 PC Specs
    davemon50 PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY-DH72 (17") and Asus G752VT-DH74 (17")
    MotherboardAsus ROG LGA2011-v3 Rampage V Edition 10, x99 EATX
    ProcessorIntel Core i7-6950X Extreme 10-core 25MB Cache 3.0 GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX Red DDR4 DRAM 64GB-4x16 3333 (CMK64GX4M4B3333C16R)
    Graphics Card #1Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Graphics Card #2Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Sound CardAsus SupremeFX Hi-Fi Audio DAC
    Monitor(2) Dell UltraSharp U2515H 25-inch monitors
    Storage #1(4) SSD's - Samsung 960 & 970 1TB M.2, Intel 535 480G, Intel 510 250G
    Storage #2(3) HDD's - Western Digital Caviar Black 2TB 3.5-in SATA III 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H80
    CaseCorsair Obsidian Series 650D Black, ATX, Mid Tower
    Power SupplyCorsair Digital AXi-Series AX1200i (1200W) 80+ Platinum Rating
    Keyboard Logitech Wireless K360
    Mouse Logitech Wireless MX Anywhere 2
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    davemon50's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    48
    Posts
    1,126

    Try unplugging everything except a video card and a Windows boot drive. Reboot, test. If no difference, then remove all but one stick of memory (in the slot required by the manual), then reboot, test. If no difference then cycle through each memory stick in that same slot by itself. See if you have any hardware suspects. Also make sure all your fans are spinning "normally".

    If you get into Windows then monitor your CPU temperature to see if it looks good to you.
    Davemon50

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    my mistake

    [QUOTE=Puter;798591]i restart or shutdown same thing happens , a black screen before bios screen, the black screen last for sometime , during the time of the black screen before the bioes page ,q-code 64, cpu-AMD RYZEN 5 3600X

    ASUS AMD AM4 ROG X570 Crosshair VIII Hero ,bios Version 1201
    2019/12/03 thank you , if you need more info let me know

    sorry not to tell you , but it does go into windows eventually

  4. #4
    ROG Guru: Brown Belt Array davemon50 PC Specs
    davemon50 PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY-DH72 (17") and Asus G752VT-DH74 (17")
    MotherboardAsus ROG LGA2011-v3 Rampage V Edition 10, x99 EATX
    ProcessorIntel Core i7-6950X Extreme 10-core 25MB Cache 3.0 GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX Red DDR4 DRAM 64GB-4x16 3333 (CMK64GX4M4B3333C16R)
    Graphics Card #1Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Graphics Card #2Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Sound CardAsus SupremeFX Hi-Fi Audio DAC
    Monitor(2) Dell UltraSharp U2515H 25-inch monitors
    Storage #1(4) SSD's - Samsung 960 & 970 1TB M.2, Intel 535 480G, Intel 510 250G
    Storage #2(3) HDD's - Western Digital Caviar Black 2TB 3.5-in SATA III 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H80
    CaseCorsair Obsidian Series 650D Black, ATX, Mid Tower
    Power SupplyCorsair Digital AXi-Series AX1200i (1200W) 80+ Platinum Rating
    Keyboard Logitech Wireless K360
    Mouse Logitech Wireless MX Anywhere 2
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    davemon50's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    48
    Posts
    1,126

    Indicative of a hardware failure or coming failure. Try what I said above.
    Davemon50

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    i found the problem

    i was reading that a external hardrive might cause this so i restarted with it unplugged the WD easystore from the usb 3.1a, it went away , i have a 3.0 internal card i,ll try next,also i read to plug it into a powered usb hub thank you


    edit- i tyed both ways the same but if i unplug the external wd hardrive it boots normal

    Edit- i tryed both ways , internal usb card & the power hub, still the same way, the only to fix the black screen is to unplug the external hardrive, wd external drives must have a problem asus boards, also tryed another wd external hd , still the same
    Last edited by Puter; 02-21-2020 at 09:10 PM. Reason: update

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •