Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    With manual OC 49... Ai suite show 00% Cpu speed

    I OC manually all Sync Cores, and set Multiplier to 49 like multiplier and seem stable in gaming but now in Air Suite 3 (last release9 i have 00 % like Cpu speed (??) while in Cpu-Z i see 4.900 where is wrong or me ?

    Thank again
    Hispa
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Immagine10.jpg  

    Immagine9.jpg  


  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    11
    Posts
    34

    Quote Originally Posted by hispanico1 View Post
    I OC manually all Sync Cores, and set Multiplier to 49 like multiplier and seem stable in gaming but now in Air Suite 3 (last release9 i have 00 % like Cpu speed (??) while in Cpu-Z i see 4.900 where is wrong or me ?

    Thank again
    Hispa
    The XTU module might be corrupted or not working. check event viewer.... this happens with armoury crate also and not just AIsuite. anyway if all core overclock is working then its just aisuite bugging out, might as well uninstall that

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by ROGStrixGL12CX View Post
    The XTU module might be corrupted or not working. check event viewer.... this happens with armoury crate also and not just AIsuite. anyway if all core overclock is working then its just aisuite bugging out, might as well uninstall that
    When you speak regarding event viewer it means in windows event but which app or event i must search ?
    Or is better unistall AI Suite, restart pc and install again ?

    Thank
    Hispa

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    11
    Posts
    34

    windows event viewer. look at application tab (Windows log) or system log and look for errors> you can use that to see which part of the app is bugging out
    Last edited by ROGStrixGL12CX; 12-14-2019 at 04:24 PM.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    23
    Posts
    145

    My advice? uninstall AI Suite, scrub it if you can as its not only unreliable its a PITA to get rid of once you install it. There is nothing it does that cant be done in the BIOS. Seen more than one bricked MOBO over it. Just not worth the problems is causes.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by ROGStrixGL12CX View Post
    windows event viewer. look at application tab (Windows log) or system log and look for errors> you can use that to see which part of the app is bugging out
    I see only these error but no related to Ai Suite or wrong something to search errors ?

    This is strange because if set 50 like moltipler is show 50%...

    Thank
    Hispa
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Immagine.jpg  

    Last edited by hispanico1; 12-15-2019 at 10:27 AM. Reason: modified

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •