Results 1 to 10 of 13

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Asus Strix B450-F Gaming Bios 3003 RAM booting issue

    Motherboard : Asus Strix B450-F Gaming

    bios version installed : [3003 Bios]

    Features : -


    Problems:
    With D.O.C.P. profile loaded I can restart as much as I want but after shut down (deep start) and turning back on, it gets stuck with the orange RAM Led and no post. It was working with 2801, 2704 and 2605. I tried re-seating the modules and deactivating PBO and fastboot without any luck. I also tried a bios reflash with loading defaults and just configuring D.O.C.P. of the RAM. The RAM is CMW16GX4M2Z3600C18 and its on the Memory-list of the Board with its 3600MHz.

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Motherboard : Asus Strix B450-F Gaming

    bios version installed : [3003 Bios]

    Features : -


    Problems:
    After upgrade from 2901 to 3003 i cannot reboot at all if i load D.O.C.P profile.
    Before upgrade it worked flawless.
    Gets stuck with the orange RAM Led and no post.
    The ram is F4-3600C16D-32GTZN

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Motherboard : Asus Strix B450-F Gaming
    CPU: Ryzen 3600
    RAM: GSkill Ripjaws V 3200cl14 2x8gb

    bios version installed : [3003 Bios]


    Used to run my kit at 3600cl16 1,35v with no issues. Since updating, whenever I try to turn on my PC, I get cold boot issues stuck with RAM led on and no post. If I press the power button to shut down my computer then press it again to turn on, I can post with 3600cl16 and use my computer normally. Rebooting the computer is normal as well. I dialed back to 3200cl14 to see if I have issues as well.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I got the same issue.
    MB will post from bios and run stable, but after a shutdown it will not post again (sometimes yes, but system will be totally unstable).
    Anyone here finally found a workaround for this issue?*
    Running a 3800x with 2x16Go Gskill F4-3600C16GTZRC.*
    Almost all Zen 2 bios on Asus B450 MB are garbage.. What a mess I can’t understand.

    Will they release a fully stable bios a day for Zen 2 chips !?*

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Got the same issue with X370-F Strix and B450-I Strix. Ryzen 5 3600, G.Skill Trident Z RGB 3200C16. In my case, the boot stuck on white LED not orange.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Hope Asus are working on a better bios, still too many problems with ram and Zen 2.
    After a few check on the internet it seems that all asus chipset have those issues, B450 / X470 / X570 as well.**

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Any news on a Bios update that fixes the last ones issues?

    Are there any news about a new bios update? I just saw that MSI started to roll out AGESA 1.0.0.5. Any plans on ASUS site to finally get a new Bios thats works and supports the faster booting times which already got introduced in last release with 1.0.0.4??

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Having the same issue.
    2 even 3 sticks of 8gb RAM running at 3200 will boot.
    But as soon as I put a 4th one in it wont boot unless I drop my frequency to 2866

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    37

    I have Asus Strix B450-F Gaming and board came with 3003 and ran good, new bios 3103, everything works good but aura does not recognize my motherboard!! Can i revert to previous bios?
    Last edited by andjayik; 06-30-2020 at 03:59 PM.

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Anyone successfully solve this issue? I’m still having the same cold boot startup issue where the bios will just reset everything and ask me to press F1 to run the setup again (like being default)

    CPU Ryzen 5 2600 & 3600 same issue

    Motherboard is Asus B450-F Strix

    BIOS from 2605 right up to 3103 same issue. *

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •