Results 1 to 1 of 1

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Cannot get into Bios after adding a bios password

    I have the strangest problem. I was adding an M.2 SSD. Options in the bios to change the SATA controller were greyed out. I thought it was an bios admin thing, so I added a password - just 1 2 3 4. After adding the password I found I could no longer enter the bios. It requires me to enter the 1 2 3 4 password every time, but I am hitting F2, del, or fn-f2 in every combinations possible holding, spamming, pressing once. I cannot get back into the bios. I can still boot to windows fine though - I just can't change any bios settings ever! I can't flash the bios because I can't get to the EZ Flash tool (in bios or through F4). I can't remove the password for the same reason. Has anyone experience anything similar - was there a solutions? Thanks in advance.

    Here are the things I tried:

    Every pressing/holding/spamming function key that might do something - F2, F4, F5, F8, F10, F12.

    Resetting the bios with the bios clear jumpers, and separately, disconnecting the bios battery overnight. They both lead to the American Megatrends bios sceen asking me to press F1 to enter setup. It just goes to a bootable drive.

    Disconnecting every bootable drive. When I press F2 or Del not, it just says "no boot option availible"

    Holding down left shift on windows power down - selecting advanced options and boot to UEFI Setup. It skips UEFI and goes back to the boot drive.

    Removed the processor - goes to "Press F1 for setup then does not go to setup - like I just cleared the CMOS".

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •