Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Junior Member Array jlsharbutt PC Specs
    jlsharbutt PC Specs
    Laptop (Model)Asus
    MotherboardROG STRIX Z390-E GAMING
    ProcessorIntel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz
    Graphics Card #1NVIDIA GeForce GTX 1070
    Graphics Card #2NVIDIA GeForce GTX 970
    Storage #1Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB NVMe
    Storage #2Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB NVMe
    CPU CoolerCoolerMaster
    CaseLian Li
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer Mamba TE
    Headset Razer Tiamat 7.1
    Mouse Pad Razer Firefly
    OS OS Name Microsoft Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear C7800

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Asus Xonar DX Trouble, I think she's gone, analog side anyway. Any advice?

    Hey all. I've been beating my head against the wall for some time about a supposedly superior product from Asus that was practically brand new.

    One day I noticed I had no sound. I always used analog 7.1 with 3.5mm jacks. They all just quit working. I figured it was something simple, and I would just look in to it later. I think I ended up using onboard sound for the next year or two because I could never nail down a good resolution or fix. I know, I know, I should have RMAd it when I had the chance. Not possible now. I was trying to get ahold of an Asus rep for a couple of hourse today to see if we could work something out, but no fingers were crossed. Everyone I talked to wasn't qualified, per them, and had to transfer me to another unqualified rep.

    Anyway, I have been loyal to Asus for as long as I can remember. I bet 75% of the tech in my office/game room came from them. I was disappointed when I couldn't get an answer on a simple audio card.

    Have any of you all ever ran in to this, and is it possible it could be a quick fix or compatibility issue with onboard sound or digital devices?

    I'm only typing this message as a last ditch effort to save myself a trip to town. Did love that Xonar when it worked.

    Thanks,

    Joey

  2. #2
    ROG Enthusiast Array Chrome_N PC Specs
    Chrome_N PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Extreme
    ProcessorRyzen 1800+
    Memory (part number)G.Skill F4-3200-8GTZKW
    Graphics Card #1ASUS Geforce GTX 1070 STRIX
    Sound CardAsus XONAR DX
    Storage #1Samsung SSD 960 Pro
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i
    CaseCorsair Carbide Air 540
    Power SupplyCorsair AX760
    Keyboard MIcrosoft Sidewinder
    Mouse Microsoft Sidewinder
    OS Windows 10 Enterprise
    Chrome_N's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Issue could be manifold of course. Let's check:
    1) Card in a compatible slot? Did you connect the additional power jack?
    2) Onboard soundcard disabled in the BIOS? Soundrivers for onboard sound uninstalled in Wndows Device Manager? (-> show disabled devices / uninstall)
    3) Do you hear the relais clicking when booting the PC?
    4) Tried the latest drivers from ASUS? Tried the UniXonar drivers?
    5) Tried with different speakers / headphones?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •