Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Post GL553V - Does not boot

    Hi,

    I have a laptop that won't boot at all.

    I get the Asus logo and "post-bios" and when the pc is supposed to boot into windows it simply shuts down.

    I have also tried to boot via USB to make a fresh innstall, but all i get is a BSOD: SYSTEM PTE MISUSE and an endles loop of reboots into the same BSOD.

    I've tried the following:

    -Hold Power button for 45 sec
    -Remove battery
    -New HDD/SSD
    -New RAM

    Any advise?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Quote Originally Posted by Daerion View Post
    Hi,

    I have a laptop that won't boot at all.

    I get the Asus logo and "post-bios" and when the pc is supposed to boot into windows it simply shuts down.

    I have also tried to boot via USB to make a fresh innstall, but all i get is a BSOD: SYSTEM PTE MISUSE and an endles loop of reboots into the same BSOD.

    I've tried the following:

    -Hold Power button for 45 sec
    -Remove battery
    -New HDD/SSD
    -New RAM

    Any advise?
    Try resetting BIOS. Also try update the BIOS by download the latest BIOS file from Asus Download Center, remember to download the right one for your model. And be ready to start flashing.
    You access the BIOS, by pressing F2 while startup, before Boot logo appears on the screen.
    Have a good day.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •