Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 27 of 27
  1. #21
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Hopper64 View Post
    Sorry you’re having so much of a headache with this. Hope you get it worked out one way or another.
    Thanks!

    You have same board?

  2. #22
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus R6EE Bios 0702
    Processori9 10900X @ 5.0 1.37V VCore
    Memory (part number)GSkill F4-4000C18Q2-64GTZR
    Graphics Card #1EVGA 3090 FTW Ultra
    Sound CardCreative SB AE7
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Intel 905p M.2 360G
    CPU CoolerEKWB Magnitude RGB and Quantum Kinetic D5
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    57
    Posts
    2,234

    Yes I do. Working well so far.

  3. #23
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Hopper64 View Post
    Yes I do. Working well so far.
    Besides my one issue this board is awesome. I am running the 0504 BIOS (my birthday date) with XMP 3600 and it is not having the cold boot issue. I can not run my memory at 4000 which I can with the 0505 BIOS but have the cold start issue with that BIOS even with all default settings. I almost want to think that I have a bad board but the Prime 30th Anniversary did the same...

  4. #24
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus R6EE Bios 0702
    Processori9 10900X @ 5.0 1.37V VCore
    Memory (part number)GSkill F4-4000C18Q2-64GTZR
    Graphics Card #1EVGA 3090 FTW Ultra
    Sound CardCreative SB AE7
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Intel 905p M.2 360G
    CPU CoolerEKWB Magnitude RGB and Quantum Kinetic D5
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    57
    Posts
    2,234

    You will need to tweak your memory settings to run at 4000. Post your SAV, VCCIO, UNcore voltages. I have also increased my VDIMM to 1.38V, with the UNcore offset at 0.37V. *My VCCIO is at 1.1V and SAV at 1.0V. This is to run at 4000 on my machine, but every CPU, memory kit and MB will require different settings.
    Last edited by Hopper64; 03-07-2020 at 01:57 AM.

  5. #25
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Hopper64 View Post
    You will need to tweak your memory settings to run at 4000. Post your SAV, VCCIO, UNcore voltages. I have also increased my VDIMM to 1.38V, with the UNcore offset at 0.37V. *My VCCIO is at 1.1V and SAV at 1.0V. This is to run at 4000 on my machine, but every CPU, memory kit and MB will require different settings.
    So I moved the LN2 jumper to enable and now no longer have issue. My PC has been by an open window with a window exhaust fan. The coldest maybe it got in the room was 65f.

  6. #26
    ROG Guru: Yellow Belt Array CSN7's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    144

    Well "cold boot issue" is part of the memory training routine and is perfectly normal. LN2 jumper might just skip that training step to prevent other issues or training fails.

  7. #27
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by CSN7 View Post
    Well "cold boot issue" is part of the memory training routine and is perfectly normal. LN2 jumper might just skip that training step to prevent other issues or training fails.
    I tried with Corsair, HyperX, Crucial and G-Skill memory rated at different speeds with default settings, XMP and manual settings all with the same results. This happened on the Prime 30th Anniversary board too.

    My room temperature at the lowest was maybe 55F. After I built I had window open with an exhaust fan too keep room as cod as I could get it while I was benchmarking

    I believe enabling LN2 just disables the cold temp sensor.

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •