Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,336

    HELP! Got the new Chakram, Joystick not working in steam & other questions

    So I've been trying it out and have done the following so far. I've updated the firmware and Armory II software as suggested in the manual. Now it wants me to download Armory Crate and I'm not sure why? It doesn't say to do so in the manual, but it was a pop up that came up after I finished the firmware upgrade. Any reason why this is? I'm unfamiliar with the Armory Crate software and will give it a go but it seems strange that the manual wouldn't suggest me to download the Crate software first, especially considering how new this mouse is.

    Concerning the Steam gaming and using the joystick. I have followed the instructions in the manual which says to switch to profile 3 and to go into the Steam Settings to have steam identify the Chakram as a gamepad device. It found the Chakram easy enough but i'm not sure what to do next. I can map any of the buttons to a particular button of a gamepad but nothing seems to work. I have tried to games, one to just see if I could move using the joystick and another game to see if I could swing a golf club. Nothing is happening. The mouse just sort of disappears and nothing seems to be going on. Anyone have any ideas on this?


    Overall the mouse seems pretty awesome. Buttons are quite responsive and feel good to press and the scroll wheel is probably the best of any of the Asus mice I have used. The Spatha for example felt really sluggish and heavy. The Chakram feels light and spins nicely. I haven't tested the battery life yet as I just got it so I've got the RGB on full to see how long it will last. The wireless mode is also very good and I can't notice any distinguishable lag or latency. It is right up there with the Logitech G903 and the buttons on the Chakram feel MUCH better and satisfying.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator RGB 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p / Samsung 970 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Chakram
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,336

    It is a shame that no one has this mouse yet or if they do they don't want to admit to it.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator RGB 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p / Samsung 970 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Chakram
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I have one!
    Everything working great!!!

  4. #4
    New ROGer Array E33et PC Specs
    E33et PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Extreme
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X
    Memory (part number)Crucial 4x8GB 16-16-16-35 @3000MHz
    Graphics Card #1Nvidia RTX 2080 Founder Edition Ti 11GB
    Sound CardCreative Sound Blaster X3
    Monitor3xASUS MG248 144Hz
    CPU CoolerEK-FB ASUS C6H RGB Monoblock Nickel-Acetal
    CasePhanteks Enthoo Primo White
    Power SupplyCorsair RM750x
    Keyboard Asus ROG Claymore Cherry MX-Brown+Numpad
    Mouse Asus ROG Gladius II Wireless+Chakram
    Headset ASUS Strix Fusion 700
    Mouse Pad Asus ROG Balteus Qi
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear R6220

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Lightbulb Joystick issue here too!

    Hello,

    Also bought the ROG Chakram, and can't assign button in Steam control bindings. I've updated successfylly to the latest firmware and latest ROG Armoury II but unfortenly it still not working have following KitGuru setup guide but it doesn't works at all for me. https://www.youtube.com/watch?v=7ZPydBuOFOk

    Hope Asus and Steam can give us better support. otherwise it works great.

    Regards
    e33et

  5. #5
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    110
    Posts
    1,564

    Quote Originally Posted by E33et View Post
    Hello,

    Also bought the ROG Chakram, and can't assign button in Steam control bindings. I've updated successfylly to the latest firmware and latest ROG Armoury II but unfortenly it still not working have following KitGuru setup guide but it doesn't works at all for me. https://www.youtube.com/watch?v=7ZPydBuOFOk

    Hope Asus and Steam can give us better support. otherwise it works great.

    Regards
    e33et
    Did you switch to Profile 3 and reset (revert to default settings)?

  6. #6
    New ROGer Array E33et PC Specs
    E33et PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Extreme
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X
    Memory (part number)Crucial 4x8GB 16-16-16-35 @3000MHz
    Graphics Card #1Nvidia RTX 2080 Founder Edition Ti 11GB
    Sound CardCreative Sound Blaster X3
    Monitor3xASUS MG248 144Hz
    CPU CoolerEK-FB ASUS C6H RGB Monoblock Nickel-Acetal
    CasePhanteks Enthoo Primo White
    Power SupplyCorsair RM750x
    Keyboard Asus ROG Claymore Cherry MX-Brown+Numpad
    Mouse Asus ROG Gladius II Wireless+Chakram
    Headset ASUS Strix Fusion 700
    Mouse Pad Asus ROG Balteus Qi
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear R6220

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Did you switch to Profile 3 and reset (revert to default settings)?
    Nope, but i will give it a try, otherwise perhaps theres a issue or bug drivers/firmware, thanks for the reply.
    I'll report back if it still doesn't detect button/axis assignment.

    Regards
    e33et

  7. #7
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    110
    Posts
    1,564

    Some people get excited about customising all the profiles before setting up the joystick. You'll need the default settings for profile 3 because the controller buttons need to be assigned and the joystick needs to be in analog mode.


    Quote Originally Posted by E33et View Post
    Nope, but i will give it a try, otherwise perhaps theres a issue or bug drivers/firmware, thanks for the reply.
    I'll report back if it still doesn't detect button/axis assignment.

    Regards
    e33et

  8. #8
    New ROGer Array E33et PC Specs
    E33et PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Extreme
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X
    Memory (part number)Crucial 4x8GB 16-16-16-35 @3000MHz
    Graphics Card #1Nvidia RTX 2080 Founder Edition Ti 11GB
    Sound CardCreative Sound Blaster X3
    Monitor3xASUS MG248 144Hz
    CPU CoolerEK-FB ASUS C6H RGB Monoblock Nickel-Acetal
    CasePhanteks Enthoo Primo White
    Power SupplyCorsair RM750x
    Keyboard Asus ROG Claymore Cherry MX-Brown+Numpad
    Mouse Asus ROG Gladius II Wireless+Chakram
    Headset ASUS Strix Fusion 700
    Mouse Pad Asus ROG Balteus Qi
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear R6220

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Lightbulb Got it to work!

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Some people get excited about customising all the profiles before setting up the joystick. You'll need the default settings for profile 3 because the controller buttons need to be assigned and the joystick needs to be in analog mode.
    Thx MasterC@ASUS, didn't know that it has to be on Profile 3 in ROG Armoury II, at last i wish that u had an universal RF 2.4Ghz so my Gladius II Wireless mouse works also on same dongle, annoying to have multiple RF donlge, you could do something like Logitech did, connect more devices to same dongle.
    Now i connect Gladius II Wireless through Bluetooth, but i want possible to connect multiple RF devices.

    Best Regards
    e33eet

  9. #9
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    110
    Posts
    1,564

    Connecting multiple RF devices simultaneously to the same receiver affects gaming performance. Bluetooth is great for convenience and power saving, but limited to 125Hz polling rate. To set up the joystick, make sure to connect via the RF receiver.

  10. #10
    New ROGer Array E33et PC Specs
    E33et PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Extreme
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X
    Memory (part number)Crucial 4x8GB 16-16-16-35 @3000MHz
    Graphics Card #1Nvidia RTX 2080 Founder Edition Ti 11GB
    Sound CardCreative Sound Blaster X3
    Monitor3xASUS MG248 144Hz
    CPU CoolerEK-FB ASUS C6H RGB Monoblock Nickel-Acetal
    CasePhanteks Enthoo Primo White
    Power SupplyCorsair RM750x
    Keyboard Asus ROG Claymore Cherry MX-Brown+Numpad
    Mouse Asus ROG Gladius II Wireless+Chakram
    Headset ASUS Strix Fusion 700
    Mouse Pad Asus ROG Balteus Qi
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear R6220

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Connecting multiple RF devices simultaneously to the same receiver affects gaming performance. Bluetooth is great for convenience and power saving, but limited to 125Hz polling rate. To set up the joystick, make sure to connect via the RF receiver.
    Sorry if i was unclear, but what ment it would be great if u can turn off rf mouse when u want to switch, but still connected to the same RF-reciver, if your devices can handle it, i'll know Bluethooth is great but with limit feature in Armoury II

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •