Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry What's going on? Am i being attacked?

    Hey,

    I'm actually in desperate need of an expert here.
    For about 2 or 3 years I've been having mayor issues with my WiFi, everything is connected through WiFi here. So much that after trying out new WiFi sticks and whatnot i demanded a new modem from my provider and new AP. It didn't seem to solve the issue though to my surprise. I was so sick of losing connections and my GF not even being able to connect with her phone at some times that i decided to ditch the router of my provider and go for a router less modem. Bought this beast GT-AX11000 but i'm still losing connections when gaming way to often.
    Luckily this router is packed with monitoring goodies, but i'm afraid this goes way over my head.
    Apparently deauthentication hacks are a thing and some pointed in the direction of an attack.

    I'm in doubt since this has been going on for so long now, i fail to believe someone still hasn't got my PW to do whatever.
    I don't live in a very occupied street anyway.
    This is the log

    Could it "just be bad firmware"? Or would you think it IS an attack?
    Any tips or ideas much appreciated, this has been going on for way too long now. I really hoped this high end router would have been the solution .

    Mandatory edit: I did enable Protected Management Frames , and Wi-Fi Agile Multiband
    Last edited by SirNoName; 02-22-2020 at 02:04 PM.

  2. #2
    New ROGer Array e38BimmerFN's Avatar
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    21

    What FW version are you using on the AX router?

    What is the Mfr and model# of the ISP modem the NG router is connected too?

    What channels are you using? Auto? Try setting manual channel 1, 6 or 11 on 2.4Ghz and any unused channel on 5Ghz.
    Any Wifi Neighbors near by? If so, how many?

    Any other devices in your home broadcasting a wifi signal by chance? ROKU, SONOS, anything like this?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    What FW version are you using on the AX router?

    Signature version
    2.164 Updated : 2020/02/22 02:01

    What is the Mfr and model# of the ISP modem the NG router is connected too?

    MOTOROLA / CV6181E (DOCSIS)

    What channels are you using? Auto? Try setting manual channel 1, 6 or 11 on 2.4Ghz and any unused channel on 5Ghz.

    Was on Auto ch2, changed it to 11 now (8 in total 2.4Ghz range). 5Ghz band is 100 and i'm the only one in that range. (4total)


    Any Wifi Neighbors near by? If so, how many?

    2.4 -> 8 ish
    5 -> 4

    Thx for your help, i have the ability to use "smart connect" :

    https://i.imgur.com/giW7Ic1.png

    Could this be any help?

    Any other devices in your home broadcasting a wifi signal by chance? ROKU, SONOS, anything like this?

    No, nothing :S I'm also basically sitting on top of my router. Only one floor apart and no concrete floors.
    Usual wifi speed is 22MB/s, tried 3 - 4 wifi sticks already so i'm sure it's not the clients issue.

  4. #4
    ROG Guru: Brown Belt Array davemon50 PC Specs
    davemon50 PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY-DH72 (17") and Asus G752VT-DH74 (17")
    MotherboardAsus ROG LGA2011-v3 Rampage V Edition 10, x99 EATX
    ProcessorIntel Core i7-6950X Extreme 10-core 25MB Cache 3.0 GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX Red DDR4 DRAM 64GB-4x16 3333 (CMK64GX4M4B3333C16R)
    Graphics Card #1Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Graphics Card #2Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Sound CardAsus SupremeFX Hi-Fi Audio DAC
    Monitor(2) Dell UltraSharp U2515H 25-inch monitors
    Storage #1(4) SSD's - Samsung 960 & 970 1TB M.2, Intel 535 480G, Intel 510 250G
    Storage #2(3) HDD's - Western Digital Caviar Black 2TB 3.5-in SATA III 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H80
    CaseCorsair Obsidian Series 650D Black, ATX, Mid Tower
    Power SupplyCorsair Digital AXi-Series AX1200i (1200W) 80+ Platinum Rating
    Keyboard Logitech Wireless K360
    Mouse Logitech Wireless MX Anywhere 2
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    davemon50's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    48
    Posts
    1,122

    Feels to me like you need to upgrade your provider, not your equipment. If you have that much demand on your traffic and they cannot handle it then looking elsewhere is probably appropriate.
    Davemon50

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    61

    Is it just wifi dropping out or are wired connections getting dropped too? Are the wifi drops on both the 2.4 and 5ghz bands? How many devices do you have connected to the wifi on each channel? What are your internet speeds?
    The logs you posted look normal. You are going to see things getting authorized and de-authorized as devices are turned on/off or enter/exit power save, etc.
    Depending on how many devices you are trying to connect, try to put as many as you can on the 5ghz band and divide those up between 5ghz-1 and 5ghz-2 and avoid 2.4 given how crowded that channel is. If you do use 2.4, try enabling Bluetooth coexistence if you have a lot of bluetooth devices around. Also try disabling ax and 160mhz and avoid dfs channels on the 5ghz to see if that helps, not all devices work will with those settings.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •