Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Power Conectors near PC...

    Hello group:

    This weekend my old 14 years power source Corsair, R.I.P..

    Bought a new Seasonic 650wts Platinium.

    However, i only could connect to the MB 6 connectors, (on the top near CPU). There are 4 smaller without cable connected.

    My old Corsair had cables to conect the 2 plugs on the Board Asus Crossair VII Hero 470....but not the Seasonic.

    Anyway.

    Does the fact of 4 power connector aren`t connect affects my MB OC Stability and better power supply?

    If necessary i can put photos.

    Thank you in advance!

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array Baio73 PC Specs
    Baio73 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula 1302
    ProcessorAMD Ryzen 3700x
    Memory (part number)4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR
    Graphics Card #1Sapphire RX 5700 XT
    MonitorDell U2515H
    Storage #1Samsung 970PRO nVme 512Gb
    Storage #2ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseLian Li 011D XL
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Logitech G513
    Mouse Logitech G903 + Powerplay
    Headset G933 Artemis Spectrum
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterLynksys EA6500
    Accessory #1 Corsair Commander Pro
    Accessory #2 10xCorsair QL120 RGB fan

    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    11
    Posts
    101

    Quote Originally Posted by Mordorr View Post
    Hello group:

    This weekend my old 14 years power source Corsair, R.I.P..

    Bought a new Seasonic 650wts Platinium.

    However, i only could connect to the MB 6 connectors, (on the top near CPU). There are 4 smaller without cable connected.

    My old Corsair had cables to conect the 2 plugs on the Board Asus Crossair VII Hero 470....but not the Seasonic.

    Anyway.

    Does the fact of 4 power connector aren`t connect affects my MB OC Stability and better power supply?

    If necessary i can put photos.

    Thank you in advance!
    If 've searched well your PSU in Seasonic website, it should have two 4/8 pin CPU cables:

    https://ibb.co/F5D0Q91

    The second one should "split" in two, so you can plug it into the vacant connector,

    Baio
    Last edited by Baio73; 02-23-2020 at 10:10 PM.
    CASE Lian Li 011D XL CPU AMD Ryzen 3700X COOLER Corsair H150i Pro RGB MOBO Asus ROG Crosshair VIII Formula RAM 4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR PSU Corsair AX860i VGA Sapphire RX 5700 XT DISPLAY Dell U2515H AUDIO Logitech G560 SDD Samsung 970PRO NVVe 512Gb - ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb INPUT Logitech G903 + Powerplay - G513

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Strange.
    My previous 630 Corsair had that smal 4 pin cable....not this one. One 8, and no slipt 4 pins....

    Gonna check box again....

    Double check. No 4 pin cable.

    Old Corsair, MB, 8Pin and 4Pin were already part of power supply...this is a modern MB....strange at minimum.

    Gonna call seller tomorrow.
    Last edited by Mordorr; 02-23-2020 at 11:22 PM.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Ok.
    Youre right: its 2 (4+4)

    But where and how do i connect the remain 4 pins, like i had previously?

    https://imgur.com/b6GP2ej

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Baio73 PC Specs
    Baio73 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula 1302
    ProcessorAMD Ryzen 3700x
    Memory (part number)4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR
    Graphics Card #1Sapphire RX 5700 XT
    MonitorDell U2515H
    Storage #1Samsung 970PRO nVme 512Gb
    Storage #2ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseLian Li 011D XL
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Logitech G513
    Mouse Logitech G903 + Powerplay
    Headset G933 Artemis Spectrum
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterLynksys EA6500
    Accessory #1 Corsair Commander Pro
    Accessory #2 10xCorsair QL120 RGB fan

    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    11
    Posts
    101

    Quote Originally Posted by Mordorr View Post
    Ok.
    Youre right: its 2 (4+4)

    But where and how do i connect the remain 4 pins, like i had previously?

    https://imgur.com/b6GP2ej
    Split the second cable in 2 and one part is gonna fit in the connector at the left of the 8-pin one.

    Baio
    CASE Lian Li 011D XL CPU AMD Ryzen 3700X COOLER Corsair H150i Pro RGB MOBO Asus ROG Crosshair VIII Formula RAM 4x8 G.Skill F4-4000C17D-16GTZR PSU Corsair AX860i VGA Sapphire RX 5700 XT DISPLAY Dell U2515H AUDIO Logitech G560 SDD Samsung 970PRO NVVe 512Gb - ADATA SX8200PNP NVMe 2Tb INPUT Logitech G903 + Powerplay - G513

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Baio

    Didn`t understant. I need another cable that Seasonic didnt provide.
    Maybe another one as this one.....

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    55

    What should exist:

    https://imgur.com/NUO6qWZ

  8. #8
    New ROGer Array bluestang PC Specs
    bluestang PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 3900X
    Memory (part number)F4-3600C15D-16GTZ (2 kits)
    Graphics Card #1MSI Armor OC 1660ti
    Graphics Card #2MSI Armor OC 1660ti
    MonitorASUS VZ249H
    Storage #1Samsung 970 EVO 250GB NVMe
    Storage #22x WD Red 10TB (RAID1)
    CPU CoolerFractal Design Celcius S36
    CasePhanteks Enthoo Luxe TG
    Power SupplySeaSonic Focus Plus Platinum 850W
    Keyboard Logitech MK-710 Combo
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-N66U

    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    41

    What is the Model Number of the Power supply you are trying to use? Saying it's a "Seasonic 650wts Platinium" doesn't do us anything to see what connectors it comes with as Seasonic has multiple series of Platinum power supplies at 650 watts.

    Either way, unless you are doing some extreme overclocking you don't need the "4-Pin" CPU connector. Only the 8-Pin CPU connector plugged in is sufficient. Unless you are going to do some extreme overclocking like I said, and from the sound of your experience...you should not overclock!
    Last edited by bluestang; 02-24-2020 at 09:23 PM.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Model: SSR-650PD Active PFC F3
    Prime Ultra 650 Platinium.

    Its true what you say. However, did read some gurus also talking about stability of the lineas far i could understand.
    What is strange is a old 14 powersupply had this connection, and a new one don`t. This isn`t only Seasonic politic. Other brands follow this "trend"...

    But this board is new, and the 4pin is there for some reason.

    Think gonna search a old 4pin to molex i had somewhere.....

    I only have a 2700X@4000mhz, and to be honest so far no issues. Thats why i questions here on this forum.

    Gonna dig a little more.

    Thank you!

  10. #10
    New ROGer Array bluestang PC Specs
    bluestang PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 3900X
    Memory (part number)F4-3600C15D-16GTZ (2 kits)
    Graphics Card #1MSI Armor OC 1660ti
    Graphics Card #2MSI Armor OC 1660ti
    MonitorASUS VZ249H
    Storage #1Samsung 970 EVO 250GB NVMe
    Storage #22x WD Red 10TB (RAID1)
    CPU CoolerFractal Design Celcius S36
    CasePhanteks Enthoo Luxe TG
    Power SupplySeaSonic Focus Plus Platinum 850W
    Keyboard Logitech MK-710 Combo
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-N66U

    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    41

    That Model only has 1 CPU cable that is the 8-Pin type made up of 4+4 pins. And since your board has the 1x 8-pin and 1x 4-pin, just connect the cable with the 8-pin (4+4) to the 8-pin on your motherboard. Leave the 4-pin next to it empty as you have no extra 4+4 pin cable for it. Like I said, unless your doing some extreme OC'ing, you're fine.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •