Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Rampage VI Extreme Encore and Dual Strix 2080 Ti's Problems

    I posted this in the Hardware and Advice but, found this area and thought it would be better suited here.

    Hello Everyone,

    I wanted to start with saying everyone here is great. The info I have found here has helped me troubleshoot some issues previously. Great stuff! I have a problem with my graphics card in PCIe_1. I have been involved with a lot of RMAed Rampage VI Extreme's (Now upgraded to Rampage VI Extreme Encore brand new out of the box). When the Rampage VI Extreme Encore was first installed. I had 2- Brand new Strix 2080 Ti's installed at the exact same time. On the original install the the GPU in PCIe_2 didn't post in the motherboard BIOS GPU post. The GPU in PCIe_1 does post in the motherboard BIOS GPU post. Swapped these two GPU's around in their respective PCIe slots. Now the original GPU in PCIe_1 still works and post in PCIe_2. The original GPU in PCIe_2 doesn't work or post in GPU post in PCIe_1. Asus RMAed again with a brand new Strix 2080 Ti. Installed the new GPU into PCIe_1. Still this brand new GPU doesn't post in GPU post in the BIOS nor does it show in the device manager. I have swapped the PCIe power cable sets around and both sets fully power the one working GPU. Is there anything I am missing? Thank you for your help!

    SYSTEM SPECS:
    Asus Rampage VI Extreme Encore
    2- RTX Strix 2080 Ti's (NVlink-SLI) Watercooled
    Intel i9-10900x
    64gb 3200 Mhz Corsair DDR4 Ram (8 DIMMS Populated)
    Corsair AXi 1600 Power Supply
    Corsair MP510 240gb installed in M.2_1 & M.2_2 in (RAID 0)
    DIMM.2_1 & DIMM.2_2 populated with Corsair MP510 480gb
    1-Seagate Barracuda SATA SSD Game Cache
    3-Seagate Barracuda SATA HDD General Storage

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    67
    Posts
    260

    You don’t have any PCIE slots set for VROC use do you? Or that a lot set for less than X8?*
    Also as a habit I go though everything and set it to PCIE Gen 3 max speed. *
    Last edited by BigJohnny; 04-30-2020 at 02:31 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •