Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    asus rog strix x570-f gaming wont post/boot when 7gpus

    i have a asus rog strix x570-f gaming, and it works with 6gpus, but when i try to add the 7th gpu, it wont post, nor will it boot, so i need to cmos and remove the 7th gpu, for beeing able to boot again, it also have problems with restarting from windows, i need to turn it off one extra time with the power button, then it will restart, are there any bios settings for getting more gpus to work, i have used pci hubs in the past, and they have allways worked, but not on this mobo
    it has a ryzen 3700x cpu, 32gig ram, and 3x2080super, 2x1660ti, 1x1070ti

    Would be nice, if it just are some bios settings i have missed, or a bios update, but i cant find any new bios on the homepage

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    505
    Posts
    13,670

    Try enabling above 4G decoding if that is an option in the BIOS....

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    Try enabling above 4G decoding if that is an option in the BIOS....
    I cant see any 4G decoding in bios, the machine is also hard to restart when i have more than 3 gpus mounted, i have tryed to flash the bios, but it did not helped, are there any other settings i can try?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •