Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Smile Rampage VI Extreme PCIE x4_1 slot is not working

    Hello Guys,
    I do not remember how to enable small PCIE x4_1 slot between PCIE 2,3 slots.
    I remember that it is shared with another componenet. But what I need to do to enable that slot ?

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array G75rog PC Specs
    G75rog PC Specs
    MotherboardR VI Apex
    ProcessorI9-7900X
    Memory (part number)64GB Gskill Trident Z
    Graphics Card #1AMD Radeon VII EKWB water block
    Graphics Card #2Waste of PCI lanes in NVME environment
    Sound CardStock
    MonitorLG 34" Ultra Wide3440x1440
    Storage #14ea 960 Pro 2TB, 2ea 970 Evo 2TB
    Storage #21ea 960 Pro 1 TB, 1ea 970 Pro 1TB
    CPU CoolerEKWB CPU, Swiftech Res/pump, 400mm Rad
    CaseThermaltake View 91
    Power SupplyNZXT Hale 90 1200W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Razer Ouroboros
    OS W10 64 1809, 1903, Ubuntu Linux
    Network RouterNetgear R9000 + 4ea R9000 AP's, 10 Gb Switch
    Accessory #1 Hyper M.2 X16 V2
    Accessory #2 10GB network via Intel 550 Nic
    Accessory #3 2 10GB Asustor NAS 7000 series

    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    13
    Posts
    262

    Read the manual?

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by G75rog View Post
    Read the manual?
    Of Cource. I am professional but I cannot remember where was for that slot is shared with SATA drives or NVRAM Disks ?
    I have almost everything populated with devices so option for Sound Card is that slot or PCIE No 4 for VGA Cards.

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array G75rog PC Specs
    G75rog PC Specs
    MotherboardR VI Apex
    ProcessorI9-7900X
    Memory (part number)64GB Gskill Trident Z
    Graphics Card #1AMD Radeon VII EKWB water block
    Graphics Card #2Waste of PCI lanes in NVME environment
    Sound CardStock
    MonitorLG 34" Ultra Wide3440x1440
    Storage #14ea 960 Pro 2TB, 2ea 970 Evo 2TB
    Storage #21ea 960 Pro 1 TB, 1ea 970 Pro 1TB
    CPU CoolerEKWB CPU, Swiftech Res/pump, 400mm Rad
    CaseThermaltake View 91
    Power SupplyNZXT Hale 90 1200W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Razer Ouroboros
    OS W10 64 1809, 1903, Ubuntu Linux
    Network RouterNetgear R9000 + 4ea R9000 AP's, 10 Gb Switch
    Accessory #1 Hyper M.2 X16 V2
    Accessory #2 10GB network via Intel 550 Nic
    Accessory #3 2 10GB Asustor NAS 7000 series

    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    13
    Posts
    262

    Refresh your memory, read it again.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I think with help like yours is better to create service ticket to ASUS support. ;-)

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    15
    Posts
    55

    Try to read Page 3-18 in the R6E user manual - about when M2_1 (DIMM.2) conflicts with PCIEx4.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •