Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 15 of 15
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    8
    Posts
    38

    Quote Originally Posted by raju2529 View Post
    from I conformed the following
    1.under the power button, there is silver foil I keyboard does not properly seated on the motherboard earth path.
    2. power button is damaged
    3. power IC is damaged on motherboard.
    Thanks for your reply, do you think that those are the only malfunctions that could have happened, or shall i test something else when i go to my repair shop. And did you do a repair to one of those laptops before .

    Thanks so much for your help

  2. #12
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel HD 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v.30.100.9667
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v30.0.14.7076
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec ALC294 WHQL driver v6.0.9151.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v21H1 build no 19043.1055
    Network RouterNextVision ONU Fiber Modem
    Accessory #1 G40 Wired Gaming Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    362

    I also own experience with my own laptop.
    three weeks back within one minute , my laptop was automatically shutdown without input.
    I have tasted for ten minutes same result came, so I opened my laptop Front cover.
    I found the silver foil is bent and aside went, so correctly expanded and I made silver foil to touch on ground port on motherboard and I fitted front cover . problem is Fully solved.
    no automatic shutdown.
    I am not hadrware technician, but I knew to keep properly.
    I recommend yo to take your laptop to nearest well branded service center , ask the technician to completely overhaul the hardware parts like cleaning the parts . and ask t to solve power button problem.

  3. #13
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    8
    Posts
    38

    Quote Originally Posted by raju2529 View Post
    I also own experience with my own laptop.
    three weeks back within one minute , my laptop was automatically shutdown without input.
    I have tasted for ten minutes same result came, so I opened my laptop Front cover.
    I found the silver foil is bent and aside went, so correctly expanded and I made silver foil to touch on ground port on motherboard and I fitted front cover . problem is Fully solved.
    no automatic shutdown.
    I am not hadrware technician, but I knew to keep properly.
    I recommend yo to take your laptop to nearest well branded service center , ask the technician to completely overhaul the hardware parts like cleaning the parts . and ask t to solve power button problem.


    Thank you very much, do you own G703 ??

    Thanks.

  4. #14
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel HD 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v.30.100.9667
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v30.0.14.7076
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec ALC294 WHQL driver v6.0.9151.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v21H1 build no 19043.1055
    Network RouterNextVision ONU Fiber Modem
    Accessory #1 G40 Wired Gaming Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    362

    I own vivobook 15 x542uq

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    8
    Posts
    38

    Hello again,

    I sent my laptop to repair shop, they have checked everything on the motherboard and everything is good , they tried to flash the bios and then they got different reads on voltages after flashing bios, they are trying now to flash another bios update to get it up and running, i don't know if this was a bios issues or not

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •