Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by ronspitzer View Post
    It is all very frustrating. I have used ASUS routers for many years and never hit this kind of issue. I guess I will just have to stay on older firmware.
    I even asked if they would ship me one and when I got it I would ship mine back but they declined to do that. The 2 routers I have are less than 4 months old and both have the same issues with the new firmware but both run fine on the 6436 version.

    Hi! I've just found this thread and I was wondering is there any other firmware version stable Â*like the 6436? Currently what I'm using is the 41700 and experiencing rebooting randomly. Thanks!

  2. #12
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    10
    Posts
    31

    I gave up trying to get a stable update as we are in a work from home situation and cannot afford to have the router failing intermittently. I am still on 6436 with no issues.

  3. #13
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    404

    Quote Originally Posted by parc.cruz_ View Post
    Hi! I've just found this thread and I was wondering is there any other firmware version stable Â*like the 6436? Currently what I'm using is the 41700 and experiencing rebooting randomly. Thanks!
    About the only thing you can do is check the System log to see if you can pick out when it disconnects and why..

    Is it the Router causing the problem or possibly some local environmental component.....

  4. #14
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    404

    Your log in the other thread only covered 3 days over 6 months. Is there any way you could copy and paste the last few hours or days?

    What I did see was a bunch of Kernel entries, which are not normal. I have never seen the LEDs turn red, so that is not a good sign.

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    10
    Posts
    31

    I have not encountered any issue with the Wi-FI 6 once it is up and running. There were a few issues with getting both 5Ghz radios to run at 160Mhz but that is all. My router is extremely stable running with 5Ghz-2 channel running 160Mhz so that the AX200 adapters can connect up to 2.4Ghz. The 5Ghz-1 does not have 160Mhz enabled so that older devices could still connect properly. I have run my router for up to 6 months without having to restart it. I figure if it is working why mess with it.

  6. #16
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    404

    Quote Originally Posted by parc.cruz_ View Post
    I'll probably do a fresh configuration again just to make sure I'm not carrying any previous settings from the the other firmware. Thanks mate! Hopefully this would solve my problem Thanks!Â*
    Since you appear to be running a non-standard firmware on the system, I cannot compare your log to mine, sorry.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •