Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array hellokitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    78

    GX501G1 RAM SIZE? and Quantity/Slots.

    Very confusing tracking down how much ram. Asus says 24gb Crucial says 32 GB amazon lists laptop with 2 different sizes? ive watched some youtube videos, but it is older model. Help Peeeze. Click image for larger version. 

Name:	Image 4.png 
Views:	0 
Size:	619.9 KB 
ID:	84389

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by hellokitty View Post
    Very confusing tracking down how much ram. Asus says 24gb Crucial says 32 GB amazon lists laptop with 2 different sizes? ive watched some youtube videos, but it is older model. Help Peeeze. Click image for larger version. 

Name:	Image 4.png 
Views:	0 
Size:	619.9 KB 
ID:	84389
    Check with CPU-Z how much RAM you have. If it says 24gb, it means you have the 8gb soldered on the motherboard + the 16gb ram stick. The crucial site is inaccurate for the first models (GX501). If you want to upgrade you need a single ram stick, either 16 or 32gb stick, I found this from newegg but I am not sure if it will work https://www.newegg.com/corsair-32gb-...82E16820236593 hope that helped

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array hellokitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    78

    Quote Originally Posted by thegame4ever View Post
    Check with CPU-Z how much RAM you have. If it says 24gb, it means you have the 8gb soldered on the motherboard + the 16gb ram stick. The crucial site is inaccurate for the first models (GX501). If you want to upgrade you need a single ram stick, either 16 or 32gb stick, I found this from newegg but I am not sure if it will work https://www.newegg.com/corsair-32gb-...82E16820236593 hope that helped


    Thank You! i will check it out.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    42

    I own a GX501GI and it has been going great for > 2 years now but I need to increase RAM - I have been thinking of replacing the 8GB slot with some 16GB one (Crucial) but that means I will likely loose dual-channel (which CPU-Z reports with the 2x8GB now) - Am assuming this will have some performance impact on gaming and wanted to find out if anyone has done it and verified performance - am not sure of how much of a performance drop (~10-20% ballpark??). Any feedback appreciated. Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •