Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 25
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Usually 00 means bad motherboard or CPU, it is more likely bad motherboard, you need to RMA it. Mostly if the motherboard ok any memory kit will work fine, you may not be able to overclock the RAM but at least it will work at the default.

  2. #12
    ROG Enthusiast Array Tux-box1 PC Specs
    Tux-box1 PC Specs
    MotherboardROG Zenith II Extreme Alpha 2
    ProcessorAMD Tyzen Threadripper 3990x
    Memory (part number)F4-3200C14Q2-128GTZR
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
    Storage #1SamSung 970 EVO Plus M.2
    CPU CoolerCustom Loop
    Case1000d
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300G2 (FM)
    OS Windows / Linux

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    I reseated the CPU, making sure I felt and heard that audible click.
    Attempted to fire the thing up and no go, same error.
    Does anyone know where to look up the codes like the one I pictured? I didn't see any reference to them or where to go to get more details anywhere on the net.

    Got to wonder if it's a CPU issue? The memory controller is on-die with the 3990x, am I correct? Memory code: 00 is not very descriptive.
    The system goes straight to Memory code: 00 after pressing the onboard start button in the bottom right.
    I'm thinking the only thing left is PSU or CPU. PSU seamed fine, I used it to prime a water pump in another system. I don't have any other way of testing a PSU.
    The store is going to crap bricks when they see me again, this time with CPU in tow.

  3. #13
    ROG Enthusiast Array Tux-box1 PC Specs
    Tux-box1 PC Specs
    MotherboardROG Zenith II Extreme Alpha 2
    ProcessorAMD Tyzen Threadripper 3990x
    Memory (part number)F4-3200C14Q2-128GTZR
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
    Storage #1SamSung 970 EVO Plus M.2
    CPU CoolerCustom Loop
    Case1000d
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300G2 (FM)
    OS Windows / Linux

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Quote Originally Posted by chemcup View Post
    Usually 00 means bad motherboard or CPU, it is more likely bad motherboard, you need to RMA it. Mostly if the motherboard ok any memory kit will work fine, you may not be able to overclock the RAM but at least it will work at the default.
    Thanks for the input, but this is the 2nd board I've tried with this ram. It's getting a bit ridiculous.
    I've got a buddy about an hours drive away, going to stop by to verify the ram isn't bad. Then I think it's about time to take the CPU back to the store. They are not going to be happy when they see that.

  4. #14
    ROG Enthusiast Array Tux-box1 PC Specs
    Tux-box1 PC Specs
    MotherboardROG Zenith II Extreme Alpha 2
    ProcessorAMD Tyzen Threadripper 3990x
    Memory (part number)F4-3200C14Q2-128GTZR
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
    Storage #1SamSung 970 EVO Plus M.2
    CPU CoolerCustom Loop
    Case1000d
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300G2 (FM)
    OS Windows / Linux

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    I really need to know where to look up these codes, like the one I pictured. "Memory code: 00". Can someone answer that question, at least?

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by Tux-box1 View Post
    I really need to know where to look up these codes, like the one I pictured. "Memory code: 00". Can someone answer that question, at least?
    That's mean then it is bad cpu. You can find these codes in the motherboard manual

  6. #16
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    505
    Posts
    13,670

    I would take the components out of the case and try them on top of the MB box....failing that take the lot to the shop and try a different PSU with them if they are willing/able

  7. #17
    ROG Guru: Yellow Belt Array pndiode PC Specs
    pndiode PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VL-DH71
    MotherboardROG Maximus IX Extreme
    ProcessorI7-7700K
    Memory (part number)G-Skill F4-3600C19Q-32GTZRB
    Graphics Card #1ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    Graphics Card #2ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    MonitorSAMSUNG S22D300HY (2 ea)
    Storage #1WD Black SN750 1TB
    Storage #2WD Blue 4TB (4 ea)
    CPU CoolerEK PE 360 (Top), PE 240 (Front), and Xres 100 Elite
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyThermalTake Toughpower 1200W
    Keyboard Cerberus
    Mouse Logitech MX Master S2
    Headset ROG Strix Fusion 300
    Mouse Pad Generic
    Headset/Speakers Bose Companion 3 Series II
    OS Win 10 Pro 2004
    Network RouterGeneric
    Accessory #1 ROG Aura Terminal
    Accessory #2 ROG 10GB Express
    Accessory #3 Corsair ML140 (4 ea), Corsair ML120 (3 ea)

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    216

    Q-Code 00

    Okay, you are on your second motherboard. Your memory is compatible with your motherboard (G-Skill RAM Configuration QVL). Your power supply (no specs listed) is strong enough to power your motherboard and connectors are fully seated. If you tried applying power with no memory installed and do not get a Q-Code 55, but still get a Q-Code 00. I’ll agree with chemcup your CPU is dead.
    Last edited by pndiode; 03-29-2020 at 07:25 AM.

  8. #18
    ROG Enthusiast Array Tux-box1 PC Specs
    Tux-box1 PC Specs
    MotherboardROG Zenith II Extreme Alpha 2
    ProcessorAMD Tyzen Threadripper 3990x
    Memory (part number)F4-3200C14Q2-128GTZR
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
    Storage #1SamSung 970 EVO Plus M.2
    CPU CoolerCustom Loop
    Case1000d
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300G2 (FM)
    OS Windows / Linux

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Quote Originally Posted by chemcup View Post
    That's mean then it is bad cpu. You can find these codes in the motherboard manual
    I found the Q-Code table, thanks.

  9. #19
    ROG Enthusiast Array Tux-box1 PC Specs
    Tux-box1 PC Specs
    MotherboardROG Zenith II Extreme Alpha 2
    ProcessorAMD Tyzen Threadripper 3990x
    Memory (part number)F4-3200C14Q2-128GTZR
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
    Storage #1SamSung 970 EVO Plus M.2
    CPU CoolerCustom Loop
    Case1000d
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300G2 (FM)
    OS Windows / Linux

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Thanks all,
    Update.
    I got the CPU replaced and got the same error. I will try the MB out of the case and update.
    I've not tried a different PSU, but here are the spec's: EVGA 1300 G2 (PN: 120-g2-1300). I find it strange that a PSU would cause a "memory issue" but the Q-Code table states that "00" is not used.
    I drove to my body's house 2hrs away to test the ram and it is working just fine.

  10. #20
    ROG Enthusiast Array Tux-box1 PC Specs
    Tux-box1 PC Specs
    MotherboardROG Zenith II Extreme Alpha 2
    ProcessorAMD Tyzen Threadripper 3990x
    Memory (part number)F4-3200C14Q2-128GTZR
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
    Storage #1SamSung 970 EVO Plus M.2
    CPU CoolerCustom Loop
    Case1000d
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300G2 (FM)
    OS Windows / Linux

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Just tried with no ram and got the same error, Pulling MB to try out of the case.
    FYI case is corsair 1000D

    Remember the first MB didn't even show signs that it was getting power. I will try out of the case and post an update.

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •