Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry I have a problem with the XI hero wifi and the Ram

    I tested a lot of rams and do no work.

    Always the system puts memory OK on the start and the bios puts me the vccio to crazy numbers

    I have a set of 3600 cl 16 and do not work good at 3600 only at 3200

    I have another set to 4133 cl 19 (with this not even start ever)

    And i have another of 3400 cl 16 and its the same like 3600 cl 16 only work at 3200mhz

    And i have another of 3600 cl 19 and 3600 cl 18 and the same, i dont know what more i can test or do always MEMORY OK and a crazy values on Vccio and system agent voltage

    Im so lost at this point

    PD: i use the las bios version and yes i turn back to an older bios version and it dids the same. (i did a clear cmos too )

    Id anyone can help i would apreciate it so much THX.
    Last edited by rukssian19; 03-31-2020 at 07:32 AM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array howxcore PC Specs
    howxcore PC Specs
    MotherboardMaxims XI Hero- Wifi
    ProcessorCore I9 9900k 5.0 ghz
    Memory (part number)G.skill tridentz rgb 3600mhz 32gb
    Graphics Card #1msi rtx 2080ti trio x Gaming
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    MonitorViewsonic XG270QG, BENQ PD3200U
    Storage #1970 evo m.2 1tb
    Storage #2Sandisk Ultra 3D SSD 2TB
    CPU Coolernzxt kraken x62
    Casenzxt 700i
    Power Supplyseasonic titanium 1000w
    Keyboard logitech g915 TKL
    Mouse logitech g502
    Headset Logitech G935 wireless
    Mouse Pad ICEMAT
    Headset/Speakers logitech z5500
    OS windows 10 pro 2004

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Quote Originally Posted by rukssian19 View Post
    I tested a lot of rams and do no work.

    Always the system puts memory OK on the start and the bios puts me the vccio to crazy numbers

    I have a set of 3600 cl 16 and do not work good at 3600 only at 3200

    I have another set to 4133 cl 19 (with this not even start ever)

    And i have another of 3400 cl 16 and its the same like 3600 cl 16 only work at 3200mhz

    And i have another of 3600 cl 19 and 3600 cl 18 and the same, i dont know what more i can test or do always MEMORY OK and a crazy values on Vccio and system agent voltage

    Im so lost at this point

    PD: i use the las bios version and yes i turn back to an older bios version and it dids the same. (i did a clear cmos too )

    Id anyone can help i would apreciate it so much THX.
    first what is the exact memory module your using (vendor) and model #.. and have you used any XMP profiles? (XMP, XMPII)

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by howxcore View Post
    first what is the exact memory module your using (vendor) and model #.. and have you used any XMP profiles? (XMP, XMPII)
    yes always i used xmpII but i tested with xmp1 and the pc do the same thing.

    i used this 4:

    #1: F4-3600C19D-32GSXWB (never worked)
    #2: PVS416G340C6K (this worked from july to december/january --- i was using 4 modules for 32gb)
    #3: F4-3600C16D-32GTZNC (now working, but when i have the pc a few hours OFF the VCCIO and the VCSA changes randomly)
    #4: PVR416G413C9K (never start with 4 modules (it say CC error), only start with 3 but do not work with xmp)
    Last edited by rukssian19; 03-31-2020 at 08:44 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •