Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array AvEnTAD0r PC Specs
    AvEnTAD0r PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorIntel 19-9980XE
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 128GB (8 x 16GB) @3600 PC4 28800
    Graphics Card #1Titan RTX
    Graphics Card #3Titan RTX
    MonitorHP 4K 32Inch
    Storage #1Samsung 970 Pro x3
    Storage #2WD Ultrastar 14TB x2 , WD Black 6TB
    CPU CoolerASUS ROG Ryujin 360
    CaseDark Base 900
    Power SupplyASUS ROG Thor 1200W
    Keyboard HP Premium Keyboard Wireless
    Mouse HP x4500
    Headset Sony MDR-Z7M2
    OS Windows 10 Pro
    AvEnTAD0r's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Question Rampage VI Extreme Encore - PCIE slot x16

    Hey.
    About slot x16 on Rampage VI Extreme Encore,

    PCIe 3.0/2.0 x16_1
    PCIe 3.0/2.0 x4 (PCH)
    PCIe 3.0/2.0 x16_2
    PCIe 3.0/2.0 x16_3

    I have RTX NVLink SLI Bridge (4-Slot Spacing)
    so

    Can I use the first slot and the third slot for Nvlink run at x16?
    or must be first slot and second slot?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Your bridge wouldn't be compatible with using slots 16_1 and 16_3. You'd need a 5 slot bridge, which doesn't exist.

  3. #3
    New ROGer Array AvEnTAD0r PC Specs
    AvEnTAD0r PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorIntel 19-9980XE
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 128GB (8 x 16GB) @3600 PC4 28800
    Graphics Card #1Titan RTX
    Graphics Card #3Titan RTX
    MonitorHP 4K 32Inch
    Storage #1Samsung 970 Pro x3
    Storage #2WD Ultrastar 14TB x2 , WD Black 6TB
    CPU CoolerASUS ROG Ryujin 360
    CaseDark Base 900
    Power SupplyASUS ROG Thor 1200W
    Keyboard HP Premium Keyboard Wireless
    Mouse HP x4500
    Headset Sony MDR-Z7M2
    OS Windows 10 Pro
    AvEnTAD0r's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by axiumone View Post
    Your bridge wouldn't be compatible with using slots 16_1 and 16_3. You'd need a 5 slot bridge, which doesn't exist.
    Thank you for your response.
    How is that became 5 slots?
    The motherboard has only 4 slots

    On motherboard from slot 1 x16 to slot 2 x16, it's 3 slot space == between them slot 2 x4 that makes slot 2 x16 slot number 3 and slot 3 x16 become slot number 4.

    Is that correct?

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    15
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by AvEnTAD0r View Post
    Thank you for your response.
    How is that became 5 slots?
    The motherboard has only 4 slots

    On motherboard from slot 1 x16 to slot 2 x16, it's 3 slot space == between them slot 2 x4 that makes slot 2 x16 slot number 3 and slot 3 x16 become slot number 4.

    Is that correct?
    read the manual on page 1-2
    it's quite easy to see the PCIe slot spacing

    pos. slot
    1 PCIEX16_1
    2 empty
    3 PCIEX4_1
    4 PCIEX16_2
    5 empty
    6 PCIEX16_3

    slot bride size between PCIEX16_1 and PCIEX16_2 = 3
    slot bridge size between PCIEX16_1 and PCIEX16_3 = 5

    but there is another problem see page 1-8:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture - Copy.JPG 
Views:	0 
Size:	105.0 KB 
ID:	84459


    PCIEX16_3 is also constrained see table. suggest you use PCIEX16_1 and PCIEX16_2 with a 3 slot space NVlink.

  5. #5
    New ROGer Array AvEnTAD0r PC Specs
    AvEnTAD0r PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorIntel 19-9980XE
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 128GB (8 x 16GB) @3600 PC4 28800
    Graphics Card #1Titan RTX
    Graphics Card #3Titan RTX
    MonitorHP 4K 32Inch
    Storage #1Samsung 970 Pro x3
    Storage #2WD Ultrastar 14TB x2 , WD Black 6TB
    CPU CoolerASUS ROG Ryujin 360
    CaseDark Base 900
    Power SupplyASUS ROG Thor 1200W
    Keyboard HP Premium Keyboard Wireless
    Mouse HP x4500
    Headset Sony MDR-Z7M2
    OS Windows 10 Pro
    AvEnTAD0r's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Int8bldr View Post
    read the manual on page 1-2
    it's quite easy to see the PCIe slot spacing

    pos. slot
    1 PCIEX16_1
    2 empty
    3 PCIEX4_1
    4 PCIEX16_2
    5 empty
    6 PCIEX16_3

    slot bride size between PCIEX16_1 and PCIEX16_2 = 3
    slot bridge size between PCIEX16_1 and PCIEX16_3 = 5

    but there is another problem see page 1-8:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture - Copy.JPG 
Views:	0 
Size:	105.0 KB 
ID:	84459


    PCIEX16_3 is also constrained see table. suggest you use PCIEX16_1 and PCIEX16_2 with a 3 slot space NVlink.
    Thank you so much for your explained, I understand now.

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    67
    Posts
    260

    Encore SLI for two X16 are top two slots.*

  7. #7
    ROG Enthusiast Array andlaw PC Specs
    andlaw PC Specs
    MotherboardRAMPAGE VI EXTREME ENCORE
    ProcessorIntel® Core™ i9-10900X @ 5GHz AC 1.359v
    Memory (part number)CORSAIR Dominator Platinum 32GB (CMD32GX4M4B2400C10)
    Graphics Card #1EVGA GeForce RTX 2080 SUPER FTW3 HydroCopper
    MonitorASUS VG248QE 24" 144Hz
    CPU CoolerCustom Water Loop [Alphacool/ EKWB]
    CaseLian Li 011D XL-X
    Power SupplyCORSAIR AX1200i Platinum
    Keyboard Logitech G910 Orion Spark
    Mouse Razer DeathAdder Black Edition
    Headset Audio-Technica M50X Professional
    Mouse Pad ROG Sheath XL
    Headset/Speakers Samsung H551 soundbar
    OS Windows 10
    Network RouterLinksys WRT1900ACS
    Accessory #1 Mayflower Objective2 w/ ODAC - Rev. B Combo
    andlaw's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    20
    Posts
    74

    Quote Originally Posted by BigJohnny View Post
    Encore SLI for two X16 are top two slots.*
    correct, which ends up being 3-slot spacing for NVlink or SLI-HB bridge.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •