Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array Mithras90 PC Specs
    Mithras90 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z390-F
    Processor9700k
    Graphics Card #1RTX2070S
    Sound Card-
    MonitorROG PG279Q
    CPU CoolerROG Ryujin 240mm
    CaseCorsair 570X
    Power SupplyCorsair TX650M
    Keyboard ROG Strix Scope Deluxe
    Mouse Qpad 8K
    Headset -
    Mouse Pad Rog Strix Baltheus Qi
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS AC1900

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Corsair DDR not showing in Aura sync

    So I've decided to leave iCue behind and move over to ASUS,
    and I was trhilled to find out that Vengeance RGB PRO actually is controllable by ASUS Aura Sync,

    however I can't get it to work.

    I followed this guide:
    https://www.corsair.com/us/en/blog/E...AIR-RGB-Memory

    and downloaded the newest Aura Sync, installed the plugin, and it doesn't work.

    I've enabled full software support in iCue, I've installed the plugin, and I've researched evertyhing in Aura Sync.

    I've checked that the iCue is the latest version, as with everything else . I've repaired the plugin and restarted the PC about 10 times,
    I've remove iCue from autostart and removed the older profiles I had there as I thought that might interfere.

    I'm running out of ideas here. Someone pls?

    Everything else shows up and works fine (Baltheus Qi, Throne Qi, Scope, Motherboard Z390-F)

  2. #2
    New ROGer Array TheMajekalBum PC Specs
    TheMajekalBum PC Specs
    MotherboardTUF Gaming x570-PLUS(WiFi)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X
    Memory (part number)64GB TridentZ Neo 3600mhz
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 2080 TI OC
    MonitorROG PG27UQ 27" 4k 144Hz
    Storage #1WD Black SN750 1TB NVME
    Storage #24TB Seagate BarraCuda 2.5" HDD
    CPU CoolerROG Ryou 240mm w/oled
    CaseThermaltake View 71
    Power SupplyROG Thor 1200 watt
    Keyboard ROG Claymore (CherryMX Red)
    Mouse ROG Spatha & Chakram
    Headset ROG Centurion
    Mouse Pad ROG Balteus QI & Sheath
    Headset/Speakers Bose Soundlink Mini
    OS Win 10 pro
    Network RouterROG Rapture
    Accessory #1 ROG Spotlight
    Accessory #2 ROG Magnus
    Accessory #3 Rog Terminal

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    52

    I ran the same corsair ram and no matter what I did it wouldn't play ball. Was very buggy for me. Would work perfect for a bit then colors would freeze until a restart was done. Ended up returning the corsair and buying g.skill. It just works as expected without the need to install extra software or drivers outside of armory crate.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    67
    Posts
    260

    Better using Ique that will now sync up and ASUS MOBO except for addressable headers.*

  4. #4
    New ROGer Array Mithras90 PC Specs
    Mithras90 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z390-F
    Processor9700k
    Graphics Card #1RTX2070S
    Sound Card-
    MonitorROG PG279Q
    CPU CoolerROG Ryujin 240mm
    CaseCorsair 570X
    Power SupplyCorsair TX650M
    Keyboard ROG Strix Scope Deluxe
    Mouse Qpad 8K
    Headset -
    Mouse Pad Rog Strix Baltheus Qi
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS AC1900

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by TheMajekalBum View Post
    I ran the same corsair ram and no matter what I did it wouldn't play ball. Was very buggy for me. Would work perfect for a bit then colors would freeze until a restart was done. Ended up returning the corsair and buying g.skill. It just works as expected without the need to install extra software or drivers outside of armory crate.
    Seems weird to be forced to return it. I basically have an entire Corsair-setup already, maybe I'll just return the Ryujin instead and keep on with the H115i Platinum.

  5. #5
    New ROGer Array Mithras90 PC Specs
    Mithras90 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z390-F
    Processor9700k
    Graphics Card #1RTX2070S
    Sound Card-
    MonitorROG PG279Q
    CPU CoolerROG Ryujin 240mm
    CaseCorsair 570X
    Power SupplyCorsair TX650M
    Keyboard ROG Strix Scope Deluxe
    Mouse Qpad 8K
    Headset -
    Mouse Pad Rog Strix Baltheus Qi
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS AC1900

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by BigJohnny View Post
    Better using Ique that will now sync up and ASUS MOBO except for addressable headers.*
    Icue won't sync with anything else but the motherboard tho, I have all the peripherals from ASUS.

    If I can't get this to work, I'll return the Ryujin and switch back to H115i Platinum, and just let iCue control everything inside the chassis and let Aura Sync control peripherals.

    What a shame.

  6. #6
    New ROGer Array Jesseinsf PC Specs
    Jesseinsf PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme (Z390)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair CMW128GX4M4E3200C16
    Graphics Card #1NVIDIA - GeForce RTX 2080 Ti FE
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-9
    MonitorSamsung 32" UH750 QLED UHD Monitor
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    CPU CoolerCooler Master MLX-D36M-A20PC-R1 w/ Noctua NF-F12 industrialPPC-2000 IP67 PWM x3 Fans
    CaseLian Li PC-011 Dynamic
    Power SupplyCooler Master V1200 Platinum
    Keyboard RAZER HUNTSMAN ELITE - LINEAR OPTICAL SWITCH (Red) w/ PBT Keycaps
    Mouse Razer Basilisk Ultimate with Charging Dock
    Headset Bowers and Wilkins P9 Signature
    Mouse Pad Razer Vespula V2 Mousepad
    Headset/Speakers Creative GigaWorks T40 Series II
    OS Windows 10 Pro for Workstations
    Network RouterROG Rapture GT-AC5300
    Accessory #1 Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2
    Accessory #2 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM
    Jesseinsf's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    22
    Posts
    173

    Quote Originally Posted by Mithras90 View Post
    Icue won't sync with anything else but the motherboard tho, I have all the peripherals from ASUS.

    If I can't get this to work, I'll return the Ryujin and switch back to H115i Platinum, and just let iCue control everything inside the chassis and let Aura Sync control peripherals.

    What a shame.
    Corsair (During Beta testing) had a plugin that you can install so that Aura Sync could control the Vengeance RGB RAM from within Aura Sync. Now their Out-of Beta release turned it around so that the iCue software can control only non- addressable Aura devices. Any Addressable RGB or non Corsair products just freezes and become useless (RGB wise). The issue here is allot of people like to mix and match to their liking. And some people rather not be loyal to one brand. Yes it's true that if you stick with one brand you won't have some of these issues. On the other hand, not being able to control addressable devises and making those RGB devices freeze makes the iCue software a failure. For now, in order to get everything to work properly I have to use both RGB software, but it is important to turn off the "Enable Plugins" feature within the iCue software. I have three RGB controlling software installations from three different manufacturers (ASUS Aura Sync, Razer Synapse 3 and Corsair iCue) and I'm about to have to add a fourth (Lian Li). The more installed lighting services that are installed the more CPU is used (Not good). People want things to just work and these issue here is part of the reason why PC building is not as popular anymore.

  7. #7
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    20
    Posts
    462

    You should download this from Corsair to make their ram work on Asus's Aura Sync/Crate.

    https://www.corsair.com/us/en/blog/E...AIR-RGB-Memory

    https://www.corsair.com/us/en/downloads

    Download : https://downloads.corsair.com/Files/...ync_2.0.32.msi

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •