Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    G531GW and Issue with Nahimic Service

    Hello All.

    Just bought a new G531GW laptop and noticed that I have an issue with the Nahimic Service, slowly consuming memory (gets worse when apps are opened, any thusfar, especially multimedia apps) or using an internet browser. This seems to happen only on a standard user account in Windows 10, unable to replicate while in my admin account as memory usage stays below 100MB with this service running. On the standard user account, I've let it go as high as 1 GB before I had enough. A restart only repeats the process so the only action I have taken, is disable the service from running. Sonic Suite came pre-loaded. I have done nothing else to the laptop except Windows updates, installing Razr Synapse and MBAM and creating a standard user account. Not too experienced with driver updates so I have not touched those yet. Any suggestions on a possible route to fix before I dive headlong into this? Seems like this service/Sonic, has been an issue for awhile now..

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    67
    Posts
    712

    Check your ASUS Download Center for your model. There is an update for the Nahimic Component Driver:


    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/G...632.1577430236
    G752VSK, G75VW-3D, G51J, G1S
    Homebuilt Windows Server

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •