Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    50
    Posts
    113

    Intel i9 7940X: I need Quick Sync

    Hi, I'm using a software, Edius 9 that needs Quick Sync to export to h.265. I have Intel i9 7940X and I don't know if it has Quick Sync. How caould I check it? For me Quick Sync is important, but maybe my processor doesn't have Quick Sync because it is not of the latest generation.
    I thank you for your suggestion.

  2. #2
    ROG Member Array iepapas PC Specs
    iepapas PC Specs
    Laptop (Model)DELL Inspiron 5482 i7/64GB DDR4/1TB 960 Pro
    MotherboardROG VI Extreme Encore
    Processor10980XE
    Memory (part number)256GB DDR4 3200 Vengeance RGB Pro
    Graphics Card #1RTX TITAN
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    Monitor3x DELL S2417DG (QHD Surround)
    Storage #1960 Pro 2TB Boot
    Storage #2660p x4 Raid0 Hyper M.2 Games + 12TB WD Gold Data
    CPU CoolerKraken Z63
    CaseFull tower old school 1993
    Power SupplySeasonic Prime 1200W
    Keyboard Razer Black Widow Ultimate Chrome v2 GR
    Mouse Razer Mamba RGB
    Mouse Pad Cmhoo XXL
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX
    OS Win 10 Pro
    Network RouterAsus/Netgear Wifi 6
    Accessory #1 Akasa USB 3.1 (types A + C ) front panel
    Accessory #2 Panasonic UJ-260 XL

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Hello. 7940X i9 does not support QuickSync, nor do the top 20 reasonably priced processors. Nothing to do with the fact that your processor is from 2017. The latest 10940X i9 and 10980XE do not support it either. Usually, the CPUs that have Quick Sync support are the ones with an iGPU.
    That said, you don't necessarily need a Quick Sync enabled CPU for hardware transcoding as you can use a GPU from either AMD or Nvidia.
    1. i9 10980XE @ 4.1/R6E Encore/256GB Vengeance RGB Pro DDR4 3200MHz/RTX TITAN/Dell S24217DG Surround/Kraken Z63/ Seasonic Prime 1200W/2TB 960 Pro Boot/2TBx4 660p Raid0 on Asus Hyper M.2 card Games/12TB WD Gold Data/SB A AE-5 + Logitech Z906/Win 10 Pro/ASUS ROG GT-AX11000.
    2. i7 990X @ 4.1/P6T Deluxe/48GB Hyper X DDR3 1333Mhz/TITAN X(P)/Acer HN274H/NH-D14/1000W/LSi 9260-8i/512GBx2 850 Pro Raid 0/10TB WD Gold/SB X-Fi Ti/Win 10 Pro

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    50
    Posts
    113

    Thanks a lot for your precious suggestions but I neeed to ask another question please, I'm not an expert guy.
    I have NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti and Asus PRIME X299-DELUXE, what have I to do precisely to export to h.265 from Edius 9? It use Quick Sync to export. Thanks again one.

  4. #4
    ROG Member Array iepapas PC Specs
    iepapas PC Specs
    Laptop (Model)DELL Inspiron 5482 i7/64GB DDR4/1TB 960 Pro
    MotherboardROG VI Extreme Encore
    Processor10980XE
    Memory (part number)256GB DDR4 3200 Vengeance RGB Pro
    Graphics Card #1RTX TITAN
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    Monitor3x DELL S2417DG (QHD Surround)
    Storage #1960 Pro 2TB Boot
    Storage #2660p x4 Raid0 Hyper M.2 Games + 12TB WD Gold Data
    CPU CoolerKraken Z63
    CaseFull tower old school 1993
    Power SupplySeasonic Prime 1200W
    Keyboard Razer Black Widow Ultimate Chrome v2 GR
    Mouse Razer Mamba RGB
    Mouse Pad Cmhoo XXL
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX
    OS Win 10 Pro
    Network RouterAsus/Netgear Wifi 6
    Accessory #1 Akasa USB 3.1 (types A + C ) front panel
    Accessory #2 Panasonic UJ-260 XL

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by FoxAdriano View Post
    Thanks a lot for your precious suggestions but I neeed to ask another question please, I'm not an expert guy.
    I have NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti and Asus PRIME X299-DELUXE, what have I to do precisely to export to h.265 from Edius 9? It use Quick Sync to export. Thanks again one.
    If you want to stick with using Edius, there is not much you can do if the CPU does not support h265 export (as previously mentioned not all CPUs do). Maybe use HandBrake instead? There are also other forums on the net that talk about this issue.
    1. i9 10980XE @ 4.1/R6E Encore/256GB Vengeance RGB Pro DDR4 3200MHz/RTX TITAN/Dell S24217DG Surround/Kraken Z63/ Seasonic Prime 1200W/2TB 960 Pro Boot/2TBx4 660p Raid0 on Asus Hyper M.2 card Games/12TB WD Gold Data/SB A AE-5 + Logitech Z906/Win 10 Pro/ASUS ROG GT-AX11000.
    2. i7 990X @ 4.1/P6T Deluxe/48GB Hyper X DDR3 1333Mhz/TITAN X(P)/Acer HN274H/NH-D14/1000W/LSi 9260-8i/512GBx2 850 Pro Raid 0/10TB WD Gold/SB X-Fi Ti/Win 10 Pro

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    50
    Posts
    113

    I know HandBrake but it idoesn't work in hardware way.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •