Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Rog Maximus z790 Extreme + rts 4090?

    I noticed today that my Rtx 4090 is running @ 8 lanes gen 4.0 and not @ 16 as I expected; I have a gen 4.0 m.2 on m.2_1(OS), and the others m.2_2 and m.2_3. Also, DIMM2 has 2 x m.2 in Raid 0.
    Could someone be so kind as to show me how to get my RTX 4090 to run @16?
    Thanks.


    My system:

    ROG Maximus z790 extreme + EK water block.
    Intel i9 13900k.
    RTX MSI liquid supreme X.
    Sabrent m.2 @ 7000
    64 gig. GSkill DDR5 @ 6000.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    21
    Posts
    55

    remove the nvme at m.2_1 or else you'll forever be at 8x instead of 16. Use either the dimm 2 card or the other card that came with it and plug into gpu slot 2
    13900k | Z790 Apex | Oloy DDR5-7600 | Gigabyte 4090 Gaming OC

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by itzjonjon69 View Post
    remove the nvme at m.2_1 or else you'll forever be at 8x instead of 16. Use either the dimm 2 card or the other card that came with it and plug into gpu slot 2

    Thank you so much.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by itzjonjon69 View Post
    remove the nvme at m.2_1 or else you'll forever be at 8x instead of 16. Use either the dimm 2 card or the other card that came with it and plug into gpu slot 2
    Exactly !!


    Click image for larger version. 

Name:	Captura de tela 2022-11-29 191351.jpg 
Views:	0 
Size:	210.9 KB 
ID:	96588

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •